PeKa vei runkosarjan – Catz varmisti viimeisenä joukkueena pudotuspelipaikan

20.3.2021 19:10 Naisten Korisliigan runkosarja paketoitiin viidellä ottelulla. Kierroksella voittoihin ylsivät EBT, FoA, PeKa, Kouvottaret ja Honka.

Anissa Pounds ja PeKa veivät runkosarjan suvereenisti. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

Catz pudotuspeleihin tappiosta huolimatta

Lappeenrannan Catz sai runkosarjan viimeisellä kierroksella kolmossijan varmistaneen EBT:n. Kotijoukkueelle otellulla oli iso merkitys pudotuspelipaikan kannalta.

Ensimmäinen jakso oli tasainen. Se päättyi lappeenrantalaisten hyväksi 19-17.

Ottelussa jatkui sama kaava myös tauon jälkeen. EBT nappasi kuitenkin johtoaseman itselleen ennen puoliaikaa. Tauolle mentiin tilanteessa 49-45.

Kotijoukkueella oli vaikeuksia kolmannella jaksolla. Se onnistui sen avauspuolikkaan aikana tekemään vain kaksi pistettä. Lopulta jakso päättyi EBT:n johdossa 76-55.

Viimeinen jakso merkittiin myös vieraille. Se vei pisteet mukanaan 98-67. Tappiosta huolimatta Catz eteni pudotuspeleihin.

Morgan Batey teki ottelussa 24 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. Hannah Little sai kasaan tupla-tuplan 19 pisteellä ja 12 levypallolla. Mari Kihlström teki Catzille 15 pistettä.

Ottelutilasto

FoA varmisti kotiedun

Forssan Alun ja ToPo:n välisessä ottelussa molemmilla joukkueilla oli vielä isot panokset. Kotijoukkue taisteli neljännestä sijasta ja ToPo pudotuspelipaikasta. FoA voitti ottelun 106-77.

Avausjaksolla panokset eivät näkyneet joukkueiden otteissa hyökkäyspäässä. ToPo vei sen 28-24.

Toisella jaksolla Alun puolustus parani ja se pisti helsinkiläiset todella ahtaalle. Heta Äijänen johti joukkueen hyökkäyspeliä ja ottelu kääntyi FoA:lle 55-36.

Puoliajan jälkeen pelin kuva jatkui samanlaisena. FoA oli huomattavasti vieraitaan edellä ja kasvatti johtonsa jakson aikana 29 pisteeseen.

Päätösjakso merkittiin ToPo:lle. Se oli kuitenkin laiha lohtu, sillä se hävisi ottelun 106-77.  Tulos tarkoitti sitä, että FoA oli runkosarjan nelonen. Helsinkiläiset jäivät ulos pudotuspeleistä.

Äijänen teki lopulta 22 pistettä. Mia Loyd teki tupla-tuplan 17 pisteellä ja 13 levypallolla. Nea Kuisma teki 23 pistettä helsinkiläisille.

PeKa dominoiva

PeKa sai vieraakseen HBA-Märskyn. Ottelulla ei ollut sarjasijoitusten kannalta merkitystä, sillä kotijoukkue oli varmistanut runkosarjan voiton. Helsinkiläiset puolestaan sijoittuivat seitsemänneksi. Runkosarjan ykkönen vei voiton 100-55.

Avausjaksolla Peli-Karhujen hyökkäyspeli toimi loistavasti. Kun myös puolustus oli timanttista, mentiin tauolle tilanteessa 25-6.

Toinen jakso oli tasaisempi. Vieraat saivat oman pelinsä paremmin toimimaan toisella jaksolla. Puoliajalle mentiin silti PeKa:n johtaessa 43-23.

Kolmannella jaksolla PeKa onnistui kasvattamaan johtoaan. Se pääsi viimeiselle tauolle 28 pisteen etumatkalta.

Kotkalaisjoukkue oli suvereeni viimeisellä jaksolla. Pisteet jäivät Kotkaan 100-55.

Zykera Rice teki 25 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. Anissa Pounds ylsi myös tupla-tuplaan. Hän teki 15 pistettä ja nappasi kymmenen levypalloa. Saga Ukkonen ja Silja Viita tekivät Märskylle 12 pistettä.

Kouvottaret päätti runkosarjan voittoon

Kouvottaret sai viimeisessä ottelussa vieraakseen Vimpelin Vedon. Suotuisilla tuloksilla kotijoukkueella oli vielä mahdollisuudet nousta neljännelle sijalle. Kouvottaret vei ottelusta voiton 81-74.

Vimpelin hyökkäyspeli toimi paremmin avausjaksolla. Se karkasi ensimmäiselle tauolle johdossa 24-18.

Toisella jaksolla pistetehtailu rauhoittui hieman. Kouvottaret oli hieman vieraitaan edellä ja kavensi puoliaikatilanteeksi 38-36.

Kolmas jakso pelattiin Kouvottarien komennossa. Se tiivisti puolustustaan entisestään ja onnistui myös omissa hyökkäyksissään. Se pääsi viimeiselle jaksolle johdossa 66-52.

Vierasjoukkue pelasi paremmin päätösjaksolla. Se ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti. Pisteet jäivät Kouvolaan 81-74. Voitto ei kuitenkaan auttanut Kouvottaria, sillä FoA voitti samaan aikaan oman ottelunsa ja sijoittui neljänneksi.

Sarah Toeaina oli ottelun paras pisteiden tekijä. Hänelle merkattiin 27 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. Kayla Gordon teki vieraille tupla-tuplan 15 pisteellä ja 13 levypallolla.

Honka ylivoimainen emäntä

Honka kohtasi päätösottelussa Tampereen Pyrinnön. Ottelulla ei sijoituksien puolesta ollut merkitystä kummallekaan. Honka oli varmistanut kakkossijan ja Pyrintö jäi jumboksi. Voitto jäi Espooseen 109-72.

Ensimmäisellä jaksolla nähtiin iloista korista. Korisukkaa kulutettiin molemmissa päissä ja se päättyi vieraiden hyväksi 29-27.

Toinen jakso merkittiin espoolaisille kahdella pisteellä. Puoliajalle mentiin tasatilanteessa.

Kotijoukkue aloitti kolmannen jakson loistavasti. Se takoi tulostaululle 11 pistettä ennen kuin Pyrintö onnistui tekemään pisteitä. Jakso merkittiin Hongalle selvästi ja se pääsi viimeiselle tauolle johdossa 86-58.

Espoolaisjoukkue vei myös viimeisen jakson nimiinsä. Voitto merkittiin joukkueelle 109-72.

Taru Tuukkanen teki ottelussa 35 pistettä, haki 18 levypalloa ja jakoi seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Gabriela Bronson kasasi myös tupla-tuplan 17 pisteellä ja 14 levypallolla. Anni Jämsä teki ottelussa 21 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä.

Otteluparit puolivälierissä

Peli-Karhut (1) – Catz Lappeenranta (8)

Tapiolan Honka (2) – HBA-Märsky (7)

Espoo Basket Team (3) – Vimpelin Veto (6)

Forssan Alku (4) – Kouvottaret (5)

Pudotuspelien otteluohjelma julkaistaan sunnuntaina.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.