PeKa sarjakärkeen – FoA ja EBT yllätyksiin

17.11.2021 20:43 Naisten Korisliigassa tositoimiin palasi kahdeksan joukkuetta. Voittajiksi selviytyivät PeKa, HBA, EBT ja FoA. Samalla ratkesivat joukkueet, jotka taistelevat tänä vuonna Suomen Cupin voitosta. Pokaalia metsästävät PeKa, ViVe, Kouvottaret, ToPo, HBA, EBT, Honka ja FoA.

Ninni Salmi ja FoA nappasivat kovan päänahan. Kuva: Ville Vuorinen/Naisten Korisliiga

PeKa otti kotivoiton

Peli-Karhut sai vieraita Tampereelta, kun toista voittoaan metsästävä Pyrintö matkasi Kotkaan. PeKa oli lopulta tyly emäntä ja nappasi pisteet 90-61.

Avauspuolikas pelattiin kotijoukkueen komennossa. Se oli erityisen vahva avausjaksolla ja puoliajalla kotijohto oli 11 pistettä.

Kolmannella jaksolla nähtiin tasaista peliä, mutta kotijoukkue meni menojaan päätösjaksolla. Lopulta sille kirjattiin voitto 90-61.

Kotkalaisjoukkueesta kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Parhaiten onnistuivat Zykera Rice, joka upotti 20 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa sekä penkiltä 17 pistettä upottanut Roosa Lehtoranta. Linda-Lotta Lehtoranta toimi kapellimestarina upottaen 12 pistettä ja jakamalla 12 koriin johtanutta syöttöä. Pyrinnön Whisper Fisher upotti 14 pistettä ja keräsi 12 levypalloa.

Ottelutilasto

HBA pudotti Catzin kyydistään jo avausjaksolla

Pirteän kauden alun pelannut HBA matkasi Lappeenrantaan. HBA oli parempi ja nappasi sarjapisteet 91-70.

Vieraspelimatka ja tauko ei näkynyt vieraiden otteissa avauspuolikkaalla. Joukkue löysi heittojyvän heti ottelun alussa ja karkasi puoliajalle johdossa 54-35.

Kolmas jakso oli tasainen ja kotijoukkue onnistui kaventamaan eroa kolmella pisteellä. HBA kuitenkin varmisti voiton hoitamalla päätösjakson ja vei sarjapisteet Helsinkiin 91-70.

Saana Kujala kirjautti ottelun korkeimman pistemäärän 20 pisteellä. Kati Ollilainen tilastoi tupla-tuplan 12 pisteellä ja 12 levypallolla. Elena Melto teki paluun Catz paitaan ja upotti 16 pistettä.

EBT vei trillerin Espoossa

Sarjakärki Vimpelin Veto matkasi Espoo Basket Teamin vieraaksi. EBT yllätti Vimpelin 98-92.

Avauspuoliskolla nähtiin tasaisen pelin lisäksi amerikkalaisvahvistusten keskinäistä taistelua. Alyesha Lovett ja Kelsey Mcclure vastasivat pääosin EBT:n pisteistä, kun taas vieraiden puolelta Kym Royster ja Shaylen Burnett kurittivat korisukkaa. Vierasjohto oli puoliajalla kolme pistettä.

Toisella puoliajalla kotijoukue käänsi pelin itselleen. Se voitti kolmannen jakson 27-20. Kun se onnistui kasvattamaan johtoaan vielä päätösjaksolla, kirjattiin espoolaisille voitto 98-92.

Lovett teki ottelussa ennätyspisteensä ja upotti 38 pistettä. McClure toistaiseksi parhaan pelinsä espoolaisten riveissä. Hänelle kirjattiin 34 pistettä, seitsemän levypalloa ja kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Royster teki ViVe:lle 37 pistettä ja keräsi 14 levypalloa.

FoA katkaisi tappioputkensa

Hienon syksyn pelannut Kouvottaret sai vieraakseen viime kierroksilla hieman alavireisesti esiintyneen Forssan Alun. Alku oli kuitenkin maajoukkuetauolla saanut pelinsä kuntoon ja haki vierasvoiton 80-71.

Avauspuolikkaalla isoja eroja ei syntynyt. Molemmat joukkueet onnistuivat voittamaan yhden jakson ja puoliajalle mentiin vierasjohdossa 42-40.

Viersjoukkue oli askeleen edellä myös toisella puolikkaalla. Se kasvatti johtoaan tasaisesti ja lopulta voitto kirjattiin FoA:lle 80-71.

Roosa Kosonen pelasi hienon ottelun tehden 21 pistettä, keräten 11 levypalloa ja jakaen seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Wendion Bibbins kirjautti myös tupla-tuplan 13 pisteellä ja kymmenellä levypallolla. Kouvottarista Rashida Timbilla teki 16 pistettä ja keräsi 15 levypalloa.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

21.3.2024 16:27 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan puolivälierien ohjelma julkaistu

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina 23. maaliskuuta, kun kaikki otteluparit pyörähtävät käyntiin.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.