PeKa ja Catz voiton päässä Naisten Korisliigan finaaleista

7.4.2014 Naisten Korisliigan välierissä Catz Lappeenranta ja kotkalainen Peli-Karhut etenivät 2-0-ottelusarjajohtoon. Catz voitti Äänekosken Huiman ja PeKa puolestaan ToPo Naiset vieraissa. Kummatkin ottelusarjat ovat katkolla keskiviikkona Lappeenrannassa ja Kotkassa.

Krystal Vaughn ja PeKa ovat voiton päässä Naisten Korisliigan finaaleista...

... kuten myös Catzin Elena Reshetko...

... ja Dionne Pounds. Kuvat: Kai Kilappa & Francois Perthuis.

Töölön Kisahallilla PeKa aloitti terävästi vieden aloitushypyn jälkeisen neliminuuttisen 5-18. Kotijoukkue ToPo sai palikkansa kasaan tästä huolimatta ja repäisi helsinkiläiset takaisin peliin.


Vaikka ToPo pysyikin iskuetäisyydellä, niin PeKan fyysisyys, kokemus ja tilannekovuus piti kotkalaiset läpi pelin johdossa ja lopputulokseksi kirjattiin 71-84 (38-33) -vierasvoitto.

- Tällä kertaa emme vieneet levypalloja samalla tavalla, mutta olimme kuskin paikalla koko pelin. Pelasimme todella tasaisen pelin, eikä meillä oikeastaan ollut ollenkaan mustia hetkiä, PeKan päävalmentaja Seppo Kurki kommentoi.

Reetta Piipari (22/4/4 syöttöä) ja Krystal Vaughn (24/17) pitivät pääosin huolta PeKan pisteidenteosta. Andrea Barbour (17/6) antoi tukea ja Taru Tuukkanen (10/10/4 riistoa/2 torjuntaa) rehki täydet minuutit. Lisäksi Laura Lehtoranta (7/2) upotti kaksi kolmosta.

ToPolta Ashlee Roberson (12/10) ja Niina Laaksonen (13/11) keräsivät tupla-tuplat. Myös Vilma Kesänen (13/3/4 syöttöä), Venlakaisa Hölttä (15/3) ja Vilja Kesänen (12/2) ylsivät kaksinumeroisille pistelukemille.


Reshetko hurjana korin alla Catzin vierasvoitossa
 

Äänekoskella Catz sai vastaansa jälleen Huiman paikkapuolustuksen. Kun edellisessä pelissä kissalaumalla oli pieniä ongelmia paikanmurrossa, niin tällä kertaa hyökkäys soljui huomattavasti paremmin.

Dionne Pounds (25/3) nakkasi viisi kolmosta sisään, mutta Catzin päävalmentaja Mika Haakanan pelisuunnitelman mukaan palloa pelattiin enemmän sisään, mistä erityisesti Elena Reshetko kiitti tekemällä 27 pistettä ja hakemalla höysteeksi 8 levypalloa.

Vierasjoukkue Catz voitti ottelun lopulta pistein 75-94 (60-40).

- Onnistuttiin paikanmurrossa tässä pelissä paremmin kuin edellisessä. Teimme pieniä muutoksia ja heitimme paremmin. Tärkeä voitto, Haakana kommentoi.

Reshetkon ja Poundsin lisäksi kissalaumalta Alexandria Anderson (18/9) ja Jordan Murphree (16/5/4 syöttöä) pelasivat aplodien arvoisesti.

Huimalta Kenya Robinson (27/10/6 syöttöä) teki jälleen kaikkensa voittaakseen ja 15-vuotias Riina Kärkkäinen (12/1) nakutti kylmäpäisesti neljä kovaa kolmosta.

 

Lisätietoja: Naisten Korisliiga
 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia