Pantterit omaa luokkaansa välieräavauksessa

5.3.2004 Suomen mestaruudet vuosina 2000-02 itselleen kahminut helsinkiläisjoukkue Pantterit antoi perjantai-iltana myrskyvaroituksen nykykunnostaan. Pantterit murskasi naisten ensimmäisessä SM-välierässä BC Nokian kotikentällään Töölön Kisahallissa lukemin 102-46.

Pantterit näytti kaapin paikan nokialaisvierailleen jo ottelun ensimmäisellä jaksolla. BC Nokia lähti kamppailuun rohkealla taktiikalla yrittäen paikkaprässillä saada Panttereiden pelinrakentelua sekaisin. Pantterit ei vastustajan yrityksestä häkeltynyt, vaan puhkoi syötöillään Nokian puolustuksen ja juoksi kymmenessä minuutissa tulostaululle lukemat 28-7.

BC Nokian kannalta toisen jakson ensimmäiset viisi minuuttia olivat vieläkin masentavammat. Pantterit johti varttitunnin tahkoamisen jälkeen 39-8, eikä tahtiaan hidastanut. Puoliajalle poistuttiin Panttereiden johtolukemissa 52-17.

Panttereiden maajoukkuepelurit Susanna Rinta ja Heli Roukanoja olivat Nokialle liikaa. Rinta hassutti nopeudellaan nokialaispuolustusta 29 pisteen edestä ja loppua kohti 176-senttinen takamiehen pysäyttämismahdollisuudet pienenivät entisestään, kun Rinta alkoi säkittää myös kaukoheittojaan. Rinnan tilille merkittiin ottelussa myös kuusi riistoa ja viisi koriinjohtanutta syöttöä. Roukanoja riehui korin alla 18 pisteen ja 15 levypallon arvoisesti. Minna Pietikäinen nosteli ensimmäisellä puoliajalla 13 pistettä illan kokonaissaldostaan, joka oli 15.

Helsinkiläispihdeissä Nokia menetti ottelussa pallon 22 kertaa ja sen pelitilanneheittojen onnistumisprosentti jäi surkeaan 25,0 prosenttiin (13/52). Panttereiden ylivoimaa korinalustoilla kuvaa myös levypallotilasto, jonka kotijoukkue vei 48-22.

Panttereiden pelaajista kaikki kymmenen pääsi pisteiden makuun. BC Nokiasta Laura Koskela ylsi korkeimpaan pistesaldoon (11). Puolivälieräsarjan viimeisessä ottelussa Turun Rientoa vastaan jalkansa loukannut BC Nokian Reetta Ojala pystyi pelaamaan vain kuusi minuuttia. Paula Penttilä (5/4) pysyi puolestaan kiltisti Pantterit-puolustuksen hoteissa.

Naisten SM-välierien toinen ottelupari Espoo Basket Team-Pussihukat aloittaa paras viidestä –menetelmällä pelattavan sarjansa lauantaina (6.3.) Espoossa. Toiset osaottelut pelataan molemmissa välieräpareissa sunnuntaina (7.3.).

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/naisten_sm-sarja/

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.