Newson jatkaa Katajassa, Kouvoista tuttu Walker myös Joensuuhun

12.8.2011 Hallitseva Suomen cupin mestari sekä Korisliigan viime kevään finalisti Joensuun Kataja on tehnyt ensimmäiset sopimukset ulkomaalaisosastolleen. Kaudella 2011/12 joukkuetta vahvistavat tutut nimet – jo viime kaudella Katajan paidassa kovaa jälkeä tehnyt Jared Newson sekä Kouvoissa kunnostautunut B.A. Walker.

Tehojenkki Jared Newson jatkaa Joensuussa myös ensi kaudella.

Newson saa pelikaverikseen tutun miehen Kouvolasta, B.A. Walkerin. Kuvat: Tytti Nuoramo ja Kai Kilappa.

195-senttisellä Newsonilla on takanaan viisi ammattilaiskautta. Viime kaudella hän pelasi Korisliigan runkosarjassa 43 ottelua, joissa pisteitä syntyi 18,1 ottelua kohden. Lisäksi hän kirjautti keskimäärin 7,1 levypalloa, 0,9 syöttöä ja 1,7 pallonriistoa heittotarkkuuksien ollessa 57,8% (kakkoset), 33,3% (kolmoset) ja 65,2% (vapaaheitot).

 

Päävalmentaja Jukka Toijala ei peittele tyytyväisyyttään saadessaan tutun amerikkalaisen takaisin joukkueeseensa.

 

– Jared on yksi parhaista pelaajista, joita olen urallani valmentanut. Hän on erittäin urheilullinen, monipuolinen ja sopeutuvainen. Hyvä persoona, joka haluaa ennen kaikkea voittaa, Toijala kehuu.

 

Yksi Newsonia motivoivista asioista Suomeen paluussa on nimenomaan voittaminen. Toijalan mukaan Newson kokee, että asiat täällä jäivät puolitiehen.

 

– Tiedän, että Jared sai vähintään meidän tarjoustamme vastaavia esityksiä eri puolilta. Suomessa hän tottui voittamaan ja omien sanojensa mukaan haluaa palata jatkamaan siitä, mihin joukkueen kanssa täällä jäi, Toijala kertoo viitaten Katajan keväällä kärsimään kitkerään finaalitappioon Tampereen Pyrinnölle.

 

Walker Kouvolasta Joensuuhun

 

Newsonin tapaan 26-vuotias, 187-senttinen takamies B.A. Walker aloittaa syksyllä viidennen ammattilaiskautensa. Amerikkalaisen Virginia Commonwealth -yliopiston kasvatin aiempia etappeja ovat Suomen ohessa olleet pääsarjat Islannissa, Hollannissa, Belgiassa ja Saksassa.

 

Kouvolan Kouvoissa Walker pelasi viime kaudella 44 runkosarjaottelua 19,7 pisteen, 4,2 levypallon, 2,3 syötön ja 1,5 riiston tilastomerkinnöillä upottaen kakkosensa 56,0%, kolmosensa 44,0% ja vapaaheittonsa 86,9% tarkkuudella. Lokakuussa 2010 Walker valittiin Korisliigan kuukauden pelaajaksi.

 

Takamiehen tarttuminen Katajan tarjoukseen ei ollut onnenkauppaa. Walker tuntee ennestään kollegansa Newsonin, eikä epäröinyt, kun kuuli tämän palaavan Joensuuhun.

 

– Walker ja Newson ovat hyviä ystäviä. Heillä on takanaan useampi yhteinen treenauskesä, Toijala tietää.

 

– B.A.:n mukaan hän haluaa tulevalla kaudella pelata ennen kaikkea joukkueessa, jolla on mahdollisuus voittaa. Ystävänsä Jaredin sopimuksen varmistumisen jälkeen asiat hänen kanssaan loksahtivat kohdalleen erittäin nopeasti.

 

Toijala on vakuuttunut Walkerin sopivuudesta joukkueeseen.

 

– Kyseessä on todella taitava ja monipuolinen pelaaja, joka pelasi Kouvoissa hienon kauden. Hän on meille tässä tilanteessa Newsonin tapaan turvallinen valinta.

 

Toijala uskoo, että ”turvallisuus” näkyy niin pelikentällä kuin sen ulkopuolellakin.

 

– Kuten Newson, Walker on ihmisenä hyvä tyyppi, jolla on kova tahto voittaa. Uskon, että molemmat ovat hyvässä fyysisessä kunnossa tänne saapuessaan.

 

Kolmanneksi ulkomaalaispelaajakseen Kataja etsii vahvistusta isoon päähän. Katajalla on voimassa sopimukset tulevasta kaudesta Newsonin ja Walkerin lisäksi Ilpo Pehkosen, Juha Stenin, Petri Virtasen, Antti Kanervon, Juho Nenosen, Ville Viidan, Ilari Tolvasen sekä Sami Lehtorannan kanssa. Toijalan apuna Katajan penkin päässä toimii Ilkka Immonen.

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia