Neljän vierasvoiton keskiviikko – Korisliiga palasi jälleen Lahteen

2.10.2019 21:42 Tampereen Pyrintö ja Lapuan Kobrat nappasivat jo kauden toiset voittonsa, BC Nokialle ja Karhu Basketille avausvoitot.

Marius Van Andringan edustama Ura Basket eGameStars ei onnistunut kaatamaan Pyrintöä Turussa. Kuva: Ville Vuorinen

Lahti Basketball aloitti taipaleensa Korisliigassa koriparketillaan tappiolla BC Nokialle 71–87 (41–43). Ottelua oli Lahti Enegia Areenassa seuraamassa hieman yli tuhat katsojaa.

BC Nokia hallitsi hienoisesti ottelun avauspuoliskoa. Toisella puoliajalla BC Nokia sai ilman takamiehiään Tuomas Hirvosta ja Sami Ikävalkoa pelanneen Lahden hyökkäämisen vaikeaksi. Lahti Basketball jäikin kolmannella jaksolla vain yhdeksään pisteeseen.

Päätösneljänneksellä BC Nokia ei enää antanut Lahdelle mahdollisuutta hurmokseen, vaan piti kotijoukkueen kirin kurissa.

– Kiva pelata taas Lahdessa. Hieno tunnelma hallissa. Aika lailla samassa tilanteessa olimme puoliajalla kuin avausottelussa Joensuussa. Taas kovensimme puolustusta heti puoliajan jälkeen ja pääsimme karkumatkalle. Kauden eka voitto, tästä on hyvä jatkaa, BC Nokian kapteeni Daniel Dolenc (9/13) iloitsi Elisa Viihde Sportin haastattelussa.

– Puhuimme ennen ottelua paljon siitä, että nyt on ihan turha liikaa miettiä X:ä ja O:ta, vaan on oltava valmis pelaamaan lujaa. Tiesimme, että Lahti tulee ensimmäiseen kotipeliinsä hiton kovaa.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

Dolencin viime kausi meni pipareiksi loukkaantumisen takia. Nyt hän on mielissään, että pelaaminen jälleen luonnistuu.

– Kivahan sitä on olla taas takaisin. Tuntuu tosi hyvältä, ja joukkueestakin on aistittavissa hieno henki ja halu kehittyä.

Lahti Basketballin tehokkain oli kauden avauksessa Courtney Stockard (18/10). Nokialaisvieraiden ykkönen oli Demarcus Holland (19/6).

Nokialaisjoukkue avaa kauden kotiottelu-urakkansa perjantaina KTP-Basketia vastaan. Lahti Basketballin kausi jatkuu sunnuntaina Kauhajoella hallitsevan mestarin kotiluolassa.

Ottelutilasto

Pyrintö ei antanut Uran lopulta yllättää Turussa

Tampereen Pyrintö otti kauden toisen voittonsa, tällä kertaa vieraskentällä Kaarinan Ura Basket eGameStarsin kustannuksella 83–86 (40–48).

Ura Basketilla tappio oli kauden toinen. Uran tehopelaaja oli lähes tripla-tuplaa uhannut Stephaun Branch (21/12/8s). Myös Trey Niemi (15/2) jatkoi vahvalla itseluottamuksella.

– Pyrinnön 17 hyökkäyslevypalloa oli se, joka pelin lopulta ratkaisi. Meiltä aivan älyvapaita virheitä, jotka laittoivat meidät virhevaikeuksiin, Uran käskyttäjä Kristian Palotie harmitteli.

Pyrinnön riveissä debytoi keskiviikkona viime kaudelta Lapuan Kobrissa pelannut Khalil Small (7/8). Pyrinnön parhaat olivat kokeneet BJ Raymond (17/10) ja Ray Nixon (19/10/4s).

– Pelin käänsi meille hyökkäyksen maltti, kun sitä eroa saatiin ja toisaalta hyökkäyslevypallopeli oli monessa kohtaa isossa osassa. Lopussa kun ei itse tee koreja ja vastustaja tekee, niin meinasi hätä tulla, mutta onneksi se ero riitti kuitenkin, Pyrinnön päävalmentaja Sami Toiviainen huokaisi.

Uran kausi jatkuu maanantaina Uudessakaupungissa Korismaanantain merkeissä. Pyrintö isännöi lauantaina Kouvoja.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

Kobrat nousi voittoon Uudessakaupungissa

Täksi kaudeksi vahvistunut Lapuan Kobrat otti jo kauden toisen voittonsa, kun Uudenkaupungin Korihait kaatui kotiparketillaan koriluvuin 88–94 (50–43).

Korihait johti ottelua kolme jaksoa, kunnes vierasjoukkue terästäytyi vahvaan pelaamiseen molemmissa kenttäpäädyissä. Irtioton Kobrat otti etenkin Juho Lehtorannan (15/4) kylmähermoisilla kolmen pisteen heitoilla.

– Olimme ensimmäiset kolme jaksoa perässä, pelasimme pitkälti Korihaiden tempolla. Kolmannella jaksolla käytimme hyväksi heidän raskaampaa kalustoa, ja tulos näkyy taululla, omat heittopaikkansa palloskriineistä poppaamalla saanut Lehtoranta kuvaili.

– Olemme vielä ihan alussa tällä meidän matkallamme, mutta tuntuu, että tässä kehitytään koko ajan.

Korihaista parhaat tilastot kasasi takamies Anton Cook (19/4/3s). Kobrista pistetehtailija Jordan Capps (26/10) osoitti jälleen korintekotaitojaan. Pelintekijä Antto Nikkarinen sen sijaan jakoi 12 syöttöä.  

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

 

Karhu Basket purki europettymystään Kotkassa

Sunnuntaina ison pettymyksen Puolan Torunissa Mestarien liigan karsinnassa kokenut Kauhajoen Karhu Basket osoitti henkistä vahvuutta voittamalla Kotkassa KTP-Basketin lukemin 88–93 (43–53). Kahden edellisen Suomen mestaruuden nimiinsä ottanut Karhu Basket oli koonnut joukkonsa kiitettävällä tavalla Korisliiga-avaukseensa.

– KTP pisti meidät vielä tosi tiukoille, hyvä voitto. Ei ollut kaunista peliä, mutta kovalla työllä saatiin raavittua pisteet meille. Olen todella ylpeä pelaajistani, nimenomaan se, miten he käsittelivät katkeran tappion Puolassa. Lyhyellä valmistautumisella hyvin vedetyt treenit ja keskittynyt valmistautuminen näkyi kentällä, päävalmentaja Janne Koskimies kehui pelaajistoaan.

Karhu Basketin tehokkain pelaaja oli monipuolinen Samme Givens (22/11/4s). Kauden nyt kahdella tappiolla avanneen KTP:n ykkönen oli väkivahva JayVaughn Pinkston (25/5/4s).

– Kauhajoki on hyvin valmennettu joukkue ja harmittaa kovasti heidän puolesta karsiutuminen Mestarien liigasta. Meillä toteutus oli huomattavasti parempaa Kobrat-peliin verrattuna. Nyt vain lisää harjoitusta ja pelaajat oppivat tuntemaan toisensa ja meidän pelitavan. Ihan hyvillä mielin tappiosta huolimatta, KTP-luotsi Tomi Kaminen totesi.

Ottelutilasto

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.
 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia