Neljän suomalaisen miespelaajan yliopistot jatkavat voittamattomina

18.11.2019 09:17 Yhdysvaltojen yliopistosarjassa NCAA:ssa neljän suomalaispelaajan yliopistot pysyivät viikonlopun ylitse voittamattomina: Mikael Jantusen, Olivier Nkamhouan, Andre Gustavsonin ja Remu Raitasen.

Andre Gustavson ja Richmond juhlivat voittoa viikonloppuna. Kuva: Ville Vuorinen.

Mikael Jantunen ja Utah ylsivät kovaan voittoon kotikentällään, kun Utes voitti ensimmäistä kertaa miltei kymmeneen vuoteen Big Ten -konferenssin joukkueen. Utah selviytyi niukkaan 69-73 (33-39) -voittoon valmentajalegenda Rick Pitinon Minnesotasta.

Jantunen pelasi vielä voittamattoman Utahin vaihtopenkin korkeimmat minuutit viihtyen parketilla 20 minuuttia ennen virhetilinsä täyttymistä. Jantunen tilastoi kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä peliminuuttiensa aikana.

Ottelutilastot

Myös Olivier Nkamhoua ja Tennessee jatkavat voittokulkuaan, kun tällä kertaa Vols voitti James Naishmith Classic -ottelussa Torontossa Washingtonin 62-75 (28-40). Käytännössä kuuden pelaajan rotaatiolla pelanneessa Volsissa Nkamhoua nappasi kuudennen pelaajan roolin, jossa hän väänsi kolme pistettä, yhden riiston ja kaksi torjuntaa 16 minuutissa.

Andre Gustavson ja Richmond juhlivat kolmatta peräkkäistä voittoaan, kun Spiders ratkaisi 62-90 (18-55) -voiton jo ennen puoliaikaa Cal State-Northridgestä. Gustavson kokosi neljä pistettä, yhden levypallon, syötön ja riiston 18 minuutissa ennen virhetilinsä täyttymistä.

Remu Raitanen ja San Francisco jatkaa tappiottomana neljän pelin jälkeen, kun Dons kellisti Southern Illinoisin 76-60 (38-31). Raitanen sai peliaikaa 14 minuuttia, joiden aikana hän heitti kolme pistettä ja kahmi kolme levypalloa.

Valtosen Arizona Statelle selkeä voitto, Jaakkola 13 pistettä

Tuukka Jaakkola oli viikonlopun suomalaispistehai. Kuva: Ville Vuorinen.

Elias Valtonen ja Arizona State pieksivät viikonlopun omassa ottelussaan Riderin selkeästi 55-92 (24-43). Valtonen toi vaihtopenkiltä kuusi pistettä, kolme levypalloa, yhden syötön ja kaksi riistoa pelaamassaan 19 minuutissa.

Tuukka Jaakkola ja Cal Poly ehtivät pelata kaksi ottelua viikonlopun aikana. Perjantai-illan ottelussa Cal Poly voitti vahvalla toisella puoliajalla Simpson Universityn 45-89 (26-36). Jaakkola pelasi aloitusviisikossa 23 minuuttia vääntäen 8 pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.

Sunnuntain ottelussa Cal Poly kohtaloksi koitui Saint Mary’s, joka vei voiton nimiinsä 48-79 (21-46). Jaakkola oli joukkueensa pistekärki tehtaillen 13 pistettä, kolme levypalloa ja yhden syötön 25 minuutissa.

Tomas Murphy ja Northeastern hävisivät toisen peräkkäisen ottelunsa, kun Old Dominion oli parempi loppulukemin 76-69 (39-33). Murphy jatkoi aloitusviisikossa keräten tilastosarakkeeseensa 8 pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja yhden torjunnan.

Ville Tahvanainen jäi pienillä minuuteille, kun hänen yliopistonsa Bradley voitti puolustuksen kautta UIC:n 56-65 (33-25). Tahvanainen heitti kaksi pistettä kuudessa peliminuutissa.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.