Neljän kärjelle voittoja

2.12.2023 19:57 Naisten Korisliigassa pelattiin neljä ottelua. Illan voittajia olivat Pyrintö, ToPo, PeKa ja Honka.

Saana Kujala onnistui Pyrinnön voitossa. Kuva: Ville Vuorinen / Naisten Korisliiga

Pyrintö kiri EBT:n ohi

Tampereen Pyrintö otti voiton kahden tappiollisen ottelun jälkeen, kun EBT kaatui Tampereella 87-81 (42-51).

Vierasjoukkue aloitti ottelun vahvasti. EBT upotti ensimmäisellä puoliajalla heittoja kovalla prosentilla ja aiheutti Pyrinnölle päänvaivaa puolustuksessa varsinkin avausjaksolla. Vieraat johtivat puoliajalla ansaitusti yhdeksällä pisteellä.

Puoliajalla kotijoukkue oli löytänyt keinoja, joilla hidastaa espoolaisten hyökkäystä. Päätösjaksolle lähdettäessä vieraiden johto oli kutistunut pisteeseen.

EBT oli voitossa kiinni aina viimeiselle minuutille asti. Silloin kotijoukkueen Ellen Järvinen astui isoon rooliin. Hän upotti kovan kolmen pisteen heiton ja viimeisteli loppulukemat vielä vapaaheittoviivalta.

- EBT:tä vastaan on aina kiva pelata, koska he ovat aika samantyyppinen joukkue kuin me. Se aiheuttaa omanlaisiaan haasteita, ja meillä olikin todella huono alku tänään. Parannettiin kuitenkin pikkuhiljaa ja saatiin puolustus kuntoon, josta seurasi meille hyviä korintekopaikkoja, Saana Kujala kertasi ottelua.

Kujala 23/7 sivusi ottelussa piste-ennätystään. Samaan pistemäärään ylsi myös Kayla Shaw. Nicole Ogun teki vieraille 25 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa.

Ottelutilasto

ToPo kaatoi FoA:n toistamiseen

ToPo ja FoA ottivat toisen kerran yhteen tällä viikolla. ToPo nappasi voitot molemmista kohtaamisista. Tällä kertaa se haki vieraspisteet 96-69 (57-31).

Ensimmäinen jakso pelattiin tasaisissa merkeissä. ToPo kuitenkin karkasi vielä ennen puoliaikaa. Se vei toisen jakson murskaavasti 34-8 ja pääsi turvallisessa johdossa tauolle.

Tämän jälkeen FoA sai pelinsä paremmin uomiinsa. Se ei kuitenkaan pystynyt kuromaan vieraiden johtoa kiinni ja ToPo jatkoi voittoputkeaan.

- Yritimme parantaa intensiteettiä keskiviikosta ja onnistuimme siinä. Puolustimme hyvin koko kentällä koko pelin ajan ja se hidasti Forssan pallon ylöstuomista. FoA pelasi tänäänkin hyvin, Taru Tuukkanen sanoi.

Ilmar’I Thomas heitti 27 pistettä ja keräsi kuusi levypalloa. Meri Kanerva sai kasaan 18 pistettä ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Jayda Jansen teki emännille 19 pistettä.

Hood avitti PeKa:n voittoon

Kotkan Peli-Karhut otti viikon toisen voittonsa. Joukkue kaatoi kotikentällään Vimpelin 89-61 (53-33).

PeKa sai otteluun vahvan alun. Joukkueelle kertyi onnistumisia sekä hyökkäys että puolustuspäässä ja avausjakso merkittiin emännille 32-12. Toinen jakso oli tasaisempi ja puoliajalla kotijohto oli 20 pistettä.

Kolmannella jaksolla kotkalaisten johto kasvoi. Suurimmillaan johto kävi 30 pisteessä eikä ViVe:stä ollut uhkaamaan sarjakolmosen voittoa.

Da’Nasia Hood väänsi vahvasti korin alla. Hänelle kertyi 30 pistettä ja 15 levypalloa. Veera Pirttinen pussitti 18 pistettä. Kaikki pisteet tulivat kolmen pisteen heitoilla. Lasha Petree 23/9 urakoi täydet minuutit ja oli vieraiden ykkönen.

Walker hurjana Hongan voitossa

Tapiolan Honka otti kolmannen voittonsa putkeen. Se haki päivän pelissä vieraspisteet Kouvolasta 86-72 (45-40).

Ensimmäisellä puoliajalla kumpikaan joukkue ei onnistunut tekemään isoja eroja. Puoliajalle mentiin vieraiden neljän pisteen johdossa.

Kolmannella jaksolla vierasjohto kasvoi kaksinumeroiseksi. Jakson aikana erityisesti Cierra Walker tuotti emännille vaikeuksia ja säkitti 15 pistettä. Kun Kouvottaret ei enää päätösjaksolla onnistunut kuromaan johtoa kiinni, pääsi Honka kotimatkalle sarjapisteiden kanssa.

Walkerin tilastoihin merkittiin 36 pistettä, 11 levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Petra Noponen tarjosi tulitukea 21 pisteellä. Re’Shawna Stone 19/11 teki emännille tupla-tuplan.

26.4.2024 19:30 Naisten Korisliiga

Peli-Karhut hakee paikkaa EuroCupiin – Mestarivalmentaja Roope Mäkelä palaa päävalmentajaksi

Päättyneellä kaudella SM-hopeaa voittanut kotkalainen Peli-Karhut lähtee kauteen 2024–25 kunnianhimoisin suunnitelmin, kun joukkue on päättänyt hakea paikkaa naisten EuroCupiin.

23.4.2024 21:34 Naisten Korisliiga

ToPo on naisten Suomen mestari

Yli tuhatpäinen yleisö pääsi seuraamaan, kun Naisten Korisliigan mestaruus ratkesi Kisahallissa. ToPo vei kolmannen ottelun 92-85 ja pääsi juhlimaan seurahistorian ensimmäistä naisten mestaruutta.

21.4.2024 20:15 Naisten Korisliiga

ToPo voiton päässä mestaruudesta

ToPo haki vierasvoiton Naisten Korisliigan finaaleissa. Helsinkiläiset kaatoivat PeKa:n 97-77 ja siirtyivät finaalisarjassa 2-0 johtoon.

19.4.2024 21:16 Naisten Korisliiga

Kouvottaret päätti kauden pronssijuhliin

Naisten Korisliigan tämän kauden ensimmäinen mitalisti on selvillä. Kouvottaret kaatoi Forssassa pelatussa pronssiottelussa FoA:n 97-85.

17.4.2024 20:26 Naisten Korisliiga

ToPo avasi finaalisarjan murskavoitolla

ToPo siirtyi Naisten Korisliigan finaaleissa johtoon. Töölön Kisahallissa Peli-Karhut jäi joukkueen jalkoihin 98-52.

17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.