Naisten Korisliigassa täysi kierros – HBA avausvoittoon

28.10.2017 Naisten Korisliigassa todistettiin lauantaina kolmea kotivoittoa. Kouvottaret voitti päivän avausottelussa Äänekosken Huiman 92–54. Hyvinkään Ponteva oli Martinhallissa Vimpelin Vetoa vahvempi lukemin 84–77 ja Peli-Karhut piti Lappeenrannan Catzin aisoissa numeroin 62–46. Tapiolan Honka jatkoi vierasvoittoputkeaan Forssan Alun vieraana voittaen ottelun 77–57. Helsingin HBA haki avausvoittonsa paikallisvastus Espoo Basket Teamin vieraana numeroin 89–73.

Lotta-Maj Lahtinen oli joukkueensa pistekärki HBA:n napatessa avausvoiton kuluvan kauden naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

Roosa Frimodigin heittopeli kulki lauantaina Äänekosken Huimaa vastaan. Kuva: Matti Koskinen

Henna Salomaa iski 18 pistettä Hyvinkään Pontevan voittaessa Vimpelin Vedon. Kuva: Ville Vuorinen

Kotkan Peli-Karhujen salainen ase on ollut kuluvalla kaudella Akilah Sims. Kuva: Ville Vuorinen

Kiana Johnsonin Honka ei ole vielä kokenut tappiota kuluvan kauden naisten Korisliigassa. Kuva: Ville Vuorinen

Viime päivinä pahoista loukkaantumishuolista kärsinyt Kouvolan Kouvottaret osoitti vahvaa peliä kotihallissaan lauantaina voittamalla vierailija Äänekosken Huiman murskaavasti 92–54 (47–21). Kouvottaret onnistui pitämään ottelun alussa vieraat tarpeeksi hyvin aisoissa onnistuen itse hyökkäyspäädyssä. Äänekosken Huima kärsi Kouvolassa heikosta heittopäivästä, eikä saanut hyökkäyspeliään kunnolla toimimaan.


Ottelun avausjaksot kuljettiin selkeässä kouvolalaiskomennossa. Kouvottaret nappasi jo avausjaksolla 12 pisteen johtoaseman, eikä päästänyt vieraitaan kunnolla mukaan voittotaisteluun ottelun aikana. Kouvottaret oli vieraitaan valmiimpi ennen kaikkea puolustuspäädyssä. Hyökkäyksessä tasainen onnistuminen piti piste-eron selkeänä läpi ottelun.


Kouvottarien Whitney Frazier urakoi 20 pisteen lisäksi 19 levypalloa, joista 16 hän nappasi puolustuspäädyssä. Lisäksi Frazier jakoi 5 syöttöä. Muita onnistujia olivat Roosa Frimodig (22/2/5), Layne Murphy (19/10/2) ja Ulriikka Latvala (14/5/5). Äänekosken Huiman riveistä Jazmine Perkins (21/7/5) ja Suriya McGuire (17/4/1) kantoivat vastuuta pisteiden teosta.

Huiman päävalmentaja Mervi Nurmi pohti pelaajien taistelutahdon puutetta ottelun alussa.

– Suurimmat tappiopelit ovat kaikki olleet vähän laahaavia. Ei tässä voi ajatella kuin parempaa. Pitää tehdä kovempaa työtä treeneissä, että saadaan pelaajat pelaamaan.
Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen näki, että joukkue toteutti hyvin joukkueen valmistamaa pelitaktiikkaa.

– Kävelimme kaksi päivää hallin lattialla ja katsoimme miten pelataan puolustuksessa ja hyökkäyksessä. Pelaajat toteuttivat pelitaktiikkaa erinomaisesti varsinkin puolustuksessa.

 

Ottelutilasto: Kouvottaret–Huima

 

Ponteva taisteli kotivoittoon

 

Hyvinkään Pontevan ja Vimpelin Vedon välisestä ottelusta tuli melkoinen trilleri Hyvinkään Martinhallissa. Heikon kolmannen jakson pelannut kotijoukkue nousi taistelemaan voitosta tosissaan viimeisellä neljänneksellä ja vei ottelun 84–77 (39–36).

 

Hyvinkään Ponteva ja Vimpelin Veto pelasivat tasavahvat avausjaksot lauantaina Hyvinkäällä. Tauon jälkeen Veto sai kehitettyä piristävän jakson kotijoukkueen tuskaillessa heittojensa kanssa. Yhdeksän pisteen keulassa päätösjaksolle lähtenyt Veto ei pystynyt pitämään Pontevan piristynyttä peli-ilmettä aisoissa. Loppulukemat viimeisteli Henna Salomaa vapaaheittoviivalta.


Hyvinkääläisten tehopelaaja oli Taru Tuukkanen (21/11/5). Myös Henna Salomaalla (18/3/9) ja Candice Warthenilla (17/7/3) oli tehokas ilta. Vimpelin riveistä Avyanna Young (16/5/2), Pachiyaanna Roberts (14/11/3) ja Sydney Coffey (14/4/4) nakuttivat kaksinumeroiset pistelukemat.

Vimpelin Vedon päävalmentaja Jarkko Havu kehui ottelun tasoa.

– Olipa hyvä peli. Olisimme aivan hyvin voineet myös voittaa. Tiesimme mihin tulimme. HyPo on Martissa vaikeasti voitettava joukkue, jolla on laaja rosteri. Saimme tänään vastaamme tehokkaan hyökkäyspelin ja laadukkaan puolustuksen. Viimeisen kymmenenminuuttisen HyPon 34 pistettä kuitenkin oli aivan liikaa.
Pontevan takapelaaja Candice Warthen piti ottelun etenemistä pitkälti suunnitelman mukaisena.

– Pelasimme tänään hyvin. Noudatimme erinomaisesti ottelusuunnitelmaa koko pelin ajan. Meillä oli erinomainen treeniviikko alla ja sen taso saatiin siirrettyä hienosti myös peliin. Voitto oli todella tärkeä koko joukkueelle.

 

Ottelutilasto: Ponteva–ViVe

 

Peli-Karhut kotivoittoon Catzista

 

Kotkan Peli-Karhut aiheutti naisten Korisliigan kärjessä porskuttavalle lappeenrannan Catzille lauantaina kauden ensimmäisen tappion. PeKa voitti Catzin kotiparketilla luvuin 62–46 (28–25). Voitto oli kotkalaisille kauden neljäs.

 

Äärimmäisen tasaisesti edenneen ottelun käännekohta oli lauantaina viimeinen neljännes, jolloin Peli-Karhut onnistui hankkimaan arvokkaita stoppeja sekä heittämään palloa sukkaan laajalla rintamalla.

 

Kauteen ilmiömäisen alun saanut Peli-Karhujen Akilah Sims oli joukkueensa pistekärki lauantaina 24 pisteellä. Lisäksi hän tilastoi 6 levypalloa ja yhden syötön. Myös tupla-tuplaan yltänyt Megan Mullings (10/16/1) sekä Anissa Pounds (9/7/2) säesti joukkueen voittotaistelua. Lappeenrannan Catzin Aleighsa Welch kantoi joukkuettaan 17 pisteellä ja 15 levypallolla. Myös Natalie Day (11/5/3) ylsi kaksinumeroisille lukemille.

 

Ottelutilastot: PeKa–Catz

 

Tapiolan Hongan voittoputki jatkuu

 

Tapiolan Honka on toistaiseksi ainoa joukkue, joka on onnistunut pysymään voittamattomana naisten Korisliigassa alkaneella kaudella. Voittoputki sai jatkua lauantaina vierasparketilla kun Honka kaatoi Forssan Alun numeroin 77–57 (32–29).


Forssan Alku tarjosi espoolaisille kärkkään vastuksen ottelun avausneljänneksillä, mutta tauon jälkeen vieraat alkoivat karata erityisesti Heta Korpivaaran (11/5/4) onnistumisien ansioilla. Päätösjaksolla Honka sai raivattua 16–0 -pisterallin, eikä kotijoukkue päässyt enää otteluun mukaan.

 

Hongan riveistä erottuivat lauantaina Kiana Johnson (23/13/4), Kia Vaalavirta (16/6/1) ja Roosa Lehtoranta (12/3/1). Forssan riveistä erottui lauantaina selkeästi Mia Loyd, joka nakutti 25 pistettä ja raapi 17 levypalloa sekä jakoi 2 syöttöä.

 

Ottelutilastot: FOA–Honka

 

HBA:lle kauden avausvoitto


Naisten Korisliigan häntäpäässä nähtin lauantaina tiukka taistelu Espoo Basket Teamin ja HBA:n välillä. Vierasjoukkue HBA haki ottelusta kauden ensimmäiset sarjapisteensä kun se kaatoi paikallisvastuksen koriluvuin 89–73 (42–41).

 

Ottelun avausjaksot käytiin äärimmäisen tasaisissa merkeissä. Kumpikaan joukkue ei päässyt kunnolla niskan päälle, vaan pisteet jaettiin tauolle mentäessä yhden pisteen marginaalilla tasan. Tauon jälkeen HBA sai todellisen taisteluvaihteen päälle. Joukkue pelasi järkevän puolustuksen lisäksi tuhoisaa hyökkäyspalloa vieden kolmannen jakson numeroin 30–19. Päätösjaksolla HBA onnistui pitämään piste-eron suurena, eikä EBT päässyt enää iskuetäisyydelle.

 

Voittajien Lotta-Maj Lahtinen iski tupla-tuplat 32 pisteellä ja 15 levypallolla. Lisäksi hän jakoi 4 syöttöä. Myös Sara Bejedin (21/2/3), Elina Ariken (15/6/2) ja Anna Kahelinin (13/1/2) peli kulki lauantaina. EBT:n peliä kantoivat Kamilah Jackson (24/9/4), Zykira Lewis (22/5/4) ja Lotta Aaltonen (13/2).

 

Ottelutilasto: EBT–HBA
 
6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

29.3.2024 21:18 Naisten Korisliiga

PeKa eteni jälleen välieriin

Kotkan Peli-Karhut eteni Naisten Korisliigan välieriin, kun se haki vierasvoiton Vimpelistä 90-58. Ottelusarjan PeKa vei otteluvoitoin 3-1.

28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

Näytä lisää vastaavia