Naisten Korisliigan pudotuspeliennakko 2/2: Peli-Karhut iskee yhteen Tapiolan Hongan kanssa

19.3.2019 16:44 Viime vuoden mestarijoukkue Peli-Karhut sijoittui runkosarjan kakkostilalle ja saa vastaansa seitsemänneksi sijoittuneen Tapiolan Hongan.

Peli-Karhujen Linda-Lotta Lehtoranta pelasi runkosarjassa erinomaisesti (14,3/4,2/6,1) Kuva: Ville Vuorinen.

Viime kaudella kultaa huuhtonut Peli-Karhut sijoittui runkosarjan toiselle sijalle 19 voiton turvin, tappioita kertyi seitsemän. Joulu- ja tammikuun taitteessa PeKa liihotti parhaimmillaan kymmenen ottelun voittoputkessa. Joukkueen päävalmentaja Roope Mäkelä kertoo olevansa kokonaisuudessaan tyytyväinen joukkueen runkosarjataipaleeseen.

– Sarja on ollut poikkeava aiemmista kausista. Joukkueiden välillä on ollut äärettömän tasaista ja kuka tahansa on voinut voittaa kenet tahansa. Meillä oli runkosarjassa joitakin harmittavia kotitappioita ja joskus suoritustaso hieman vaihteli. Välillä pelattiin tosi hyvin ja toisinaan taas vähän heikommin. Hienoja voittoja saavutettiin joka tapauksessa, tässä on nyt oikein hyvät lähtökohdat, Mäkelä puntaroi.

Vaihtuvuutta joukkueen sisällä tapahtui suuntaan ja toiseen runkosarjan aikana. Ashli Payne siirtyi kesken kauden ToPoon ja vajaa pari kuukautta takaperin joukkue ilmoitti purkaneensa sopimuksen vakiovahvistus Daisha Simmonsin kanssa. Tyhjin käsin ei kotkalaisten tarvinnut silti jäädä, sillä joukkueen vahvuuteen liittyivät kivenkovat Brittany Starling (20,0 pistettä/11,1 levypalloa/2,3 syöttöä) sekä WNBA-varaus Brooke McCarty (18,2/4,9/5,9).

– Kaikkea tässä on ehtinyt tapahtua ja vaihtuvuutta on ollut. Olen kuitenkin todella tyytyväinen meidän materiaaliimme tällä hetkellä ja ollaan pystytty pelaamaan todella hyvää korista. Päivä päivältä hitsaudutaan paremmin yhteen ja yritetään päästä meidän omalle tasollemme.

Puolivälierissä vastaan Peli-Karhuille asettuu Tapiolan Honka. PeKa vei joukkueiden kohtaamiset rekordilla 2-1. Joukkueiden taistot ovat keskimmäistä ottelua lukuun ottamatta olleet äärettömän tasaisia: lokakuussa PeKa nappasi voiton viidellä pisteellä, helmikuussa Honka vei potin neljällä pisteellä.

– Honka on erittäin hyvä ja monipuolinen joukkue, jossa on laadukkaita pelaajia. Etenkin kotimaiselta osastolta löytyy rutkasti heittovoimaa kaaren takaa, eikä ketään voi jättää sinne ainakaan vapaaksi. Heidän vahvistuksensa pystyvät puolestaan ratkaisemaan monipuolisesti kaikilla osa-alueilla.

Ennakkosuosikin viittaa on aseteltu viime kauden mestarijoukkueen harteille, mutta Mäkelä kertoo joukkueen lähtevän pudotuspeleihin puhtaalta pöydältä.

– Ei tässä olla leijumaan lähdössä vaan nöyrästi lähdetään töitä tekemään. Tilanne on nyt taas nollissa ja mitä tahansa saattaa vielä tapahtua, kova nippu on nyt pudotuspeleissä kasassa, Mäkelä päättää.

Roosa Lehtoranta tuo Hongan joukkueelle heittovoimaa. Kuva: Ville Vuorinen. 

Hongan Kimmo Kujansivu: ”Pitää lähteä pelaamaan altavastaajan taktiikalla”

Tapiolan Honka sijoittui runkosarjan seitsemänneksi, matkaan tarttui 11 voittoa ja 16 tappiota. Moni joukkueista kärsi runkosarjan aikana loukkaantumisista ja sen sai kokea myös Hongan kokoonpano. Maajoukkuekaartiin kuuluva Roosa Lehtoranta (11,3/4,1/3,6) oli monta kuukautta sivussa ja pidemmäksi aikaa sairastuvalle joukkue on menettänyt Aino Airaksisen sekä Pipsa Kahloksen. Kaikesta huolimatta joukkueen päävalmentaja Kimmo Kujansivu kertoo olevansa tyytyväinen runkosarjan peleihin ja sijoitukseen kokonaisuutena tilanteeseen nähden. 

– Parhaimmillaan kauden aikana meiltä oli sivussa jopa neljä pallonkäsittelijää samaan aikaan, mutta siitä ollaan päästy yli nyt. Saatiin runkosarjan päätteeksi kuitenkin mielestäni se, mitä ansaittiin ja pelattiin meidän materiaalimme mukaista koripalloa. Ihan olen tyytyväinen tähän lopputulemaan, Kujansivu kertoo.

Hongan rosterista tehokkaana ovat esiintyneet etenkin Sidney Cook (21,5/11,7/2,2), Alexyz Vaioletama (15,2/10,0/2,9) sekä Minna Mali (9,7/5,2/3,3).

Vaikka Honka on pistänyt runkosarjassa hallitsevalle mestarille kapuloita rattaisiin hyvin, ja viimeisimmästä kohtaamisesta kertyi voitto, ei Kujansivu halua liikaa antaa painoarvoa menneille otteluille.

– Ei kannata liikaa enää tässä kohtaa miettiä runkosarjan kohtaamisia. Heillä oli meitä vastaan vaihtelevia kokoonpanoja eri otteluissa, kuten myös meillä.

– PeKa on meitä kokeneempi, kookkaampi ja leveämpi. Vastassa on hallitseva mestari, meidän pitää uskaltaa ottaa nyt riskejä, ei perustaktiikalla altavastaajana pärjää, se on selvä. Pitää myös uskaltaa pelata omalla identiteetillä. Meidän pitää hyvänä heittojoukkueena etenkin heittää nyt hyvin, näillä teemoilla lähdetään pistämään kampoihin, Kujansivu summaa.

Peli-Karhut astelee parketille Tapiolan Hongan kanssa keskiviikkona 20.3. PeKa on varmistanut itselleen kotiedun ja ensimmäinen kierros pelataan Karhuvuoren urheilutalossa, pallo nousee ilmaan klo 18:30. Ottelu on katsottavissa Elisa Viihde Sport- kanavalta.

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia