Naisten Korisliigan helmikuun vahvin Roosa Kosonen: ’’ Tulossa on varmasti mielenkiintoinen pudotuspelikevät’’

21.3.2023 10:42 Roosa Kosonen valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden vahvimmaksi. Maaliskuussa hän oli johdattamassa joukkuettaan runkosarjan voittoon.

23-vuotias pelaaja kuuluu nuoresta iästään huolimatta jo sarjan kokeneempaan kaartiin. Hänellä on käynnissä jo seitsemäs kausi naisten pääsarjassa. Täksi kaudeksi hän siirtyi Forssasta Peli-Karhujen joukkueeseen.

- Joukkueena ei olla ihan vielä siinä pisteessä, jossa haluaisimme olla. Meillä on kauden aikana ollut loukkaantumisia ja kokoonpanokin on vaihtunut tiuhaan. Saavutimme kuitenkin runkosarjan voiton, joten myös hyviä asioita on tapahtunut. Tästä on hyvä lähteä kohti pudotuspelejä, Kosonen sanoo.

Helmikuussa Catzin kasvatti oli hurjassa iskussa. Hän tilastoi 20,7 pistettä, 12,7 levypalloa ja 1,3 koriin johtanutta syöttöä. Koko kaudella hänen keskiarvoikseen on merkitty 14,0 pistettä, 8,7 levypalloa ja 1,4 koriin johtanutta syöttöä.

- Henkilökohtaisella kaudella tämä kausi on mennyt hyvin, vaikka parannettavaakin löytyy.  Suurin kehityskohde on puolustuspelaaminen. Myös fysiikkaa sekä nopeutta voisi kehittää.

Aikaisemmin Lappeenrannassa ja FoA:ssa pelannut pelaaja jakaa Kotkan ympäristölle ja olosuhteille kiitosta.

- Kotka on ollut mainio ympäristö urheilijalle. Kaikki tarpeellinen löytyy kämpästä lounaspaikkaan. Lisäksi ympäriltä löytyy ihmisiä, jotka pystyvät auttamaan tarvittaessa.

Tällä kaudella sarja on ollut tasaisempi kuin moneen vuoteen. Se lupaa hyvää pudotuspelikevättä ajatellen.

- Monet joukkueet ovat kauden aikana pelanneet ristiin. Tulossa on varmasti mielenkiintoinen pudotuspelikevät, Kosonen sanoo.

Omaa uraansa 183-senttinen pelaaja suunnittelee kausi kerrallaan, sillä hän opiskelee peliuransa ohella. Hän tunnistaa myös odotukset, jotka Kotkassa ovat korkealla.

- Tälläkin kaudella joukkueen tavoitteet ovat korkealla. Joukkueiden ollessa niin tasaisia kuin ne ovat tällä kaudella olleet mitään ei saada ilmaiseksi. Meillä on kapea kokoonpano, joten meidän on pelattava fiksusti. Uskon kuitenkin, että meillä on hyvät mahdollisuudet mestaruuteen, kunhan vaan pystymme toteuttamaan omia asioitamme korkealla tasolla.

Henkilöt

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia