Naisten Korisliigan ennakkokatsaus 2/3: HoNsU mitalijahdissa, ToPo ja Honka haluavat tuoda pudotuspelit pääkaupunkiseudulle

2.10.2013 15:25 Jyväskyläläisen HoNsUn taival pudotuspeleissä päättyi viime kaudella pudotuspelien ensimmäiselle kierrokselle. Tuomas Ojan luotsaama joukkue on asettanut tavoitteekseen mitalin kaudelle 2013/2014. Pääkaupunkiseudun ylpeydet ToPo sekä uudistunut Tapiolan Honka tavoittelevat pudotuspelejä.

Minna Stenin HoNsU lähtee kauteen entistä vahvempana.

Kaisa Kuisma kuuluu HoNsUN potentiaalisiin läpimurtopelaajiin.

Niina Laaksonen ryhmittää ToPon kohti finaalijahtia.

Vilja Kesänen tahdittaa Vilma-siskoaan ToPon takakentällä.

Kimmo Kujansivu on ottanut uudistuneen Hongan komentoonsa.

Belgiasta palannut Meral Bedretdin kuuluu Hongan ykkösnyrkkiin. Kuvat: Francois Perthuis, Tuomas Venhola & Ville Vuorinen.

HoNsU eteni viime kautena ensimmäistä kertaa Naisten Korisliigan pudotuspeleihin koko seuran historiassa maajoukkuesentteri Minna Stenin (190 cm/25 v) johdolla. Jyväskyläläisten matka kuitenkin katkesi ensimmäisellä kierroksella, mutta tavoitteet kaudelle 2013/2014 on nostettu ylemmäksi.

– Viime kausi oli hyvä kausi meiltä, ainakin verrattuna muutamaan edelliseen. Kotimaiset pelaajat saivat paljon vastuuta ja lopputuloksena oli seurahistorian ensimmäinen pudotuspelipaikka ja kymmenen voittoa enemmän kuin edelliskaudella, nelinkertainen Naisten Korisliigan torjuntatilaston ykkönen Sten kertoo.

– Siitä pitää nyt ottaa yksi askel eteenpäin.

HoNsUn päävalmentaja Tuomas Oja pisti joukkueen koko pelikonseptin uusiksi ja se näkyi erityisesti puolustuksessa: jyväskyläläiset tulivat tunnetuksi nimenomaan kivikovasta puolustuksestaan.

Uudeksi ulkomaalaisvahvistukseksi HoNsU palkkasi Nikki Speedin (173/23) Rutgersin yliopistosta. Mielenkiintoisimmat vahvistukset tulivat kuitenkin kotimailta: nuoret ja potentiaaliset Noora Lakaniemi (170/20) sekä Kaisa Kuisma (180/19) siirtyivät Keski-Suomeen.

– Siinä on kaksi maajoukkuemyllyn läpikäynyttä nuorta ja lupaavaa tyttöä. Katsotaan, että jos jompikumpi heistä olisi vuoden tulokas, päävalmentaja Oja ennustaa.

Lisätietoja: HoNsU

ToPon kotimaiset vahvistuivat entisestään


Helsinkiläinen ToPo sijoittui viime kaudella Naisten Korisliigan viidenneksi päävalmentajanaan Kari-Pekka Klinga. ToPo-legendan iloksi iskunykki Niina Laaksonen (185/28), Venlakaisa Hölttä (175/29), Kaisa Valtakari (177/26) sekä Vilma Kesänen (173/25) löytyvät edelleen joukkueen kokoonpanosta.

ToPon toimistossa puhelimet ovat käyneet vilkkaana, sillä joukkue sai jo ennestään vahvaan suomalaisosastoonsa kovia lisävahvistuksia. ToPoon siirtyivät Vilja ”Vilman sisko” Kesänen  (179/22) Hongasta sekä viime kauden vuoden kehittynein pelaaja Laura Lahtinen (174/27) HoNsUsta.

Tämän lisäksi Kisiksen ylpeys nappasi juniorimaajoukkueista tutut Vilma Purhosen (183/18) Hongasta ja Noora Korhosen (183/19) HyPosta.

– Ensi kaudella nähdään aggressiivisempi, nälkäisempi ja ehkä vähän isompi ToPo, kauden 2009/2010 paras 6. pelaaja Kaisa Valtakari kertoo.

Viime kaudella ToPo aloitti pelkästään suomalaisvoimin ja otti ulkomaalaisvahvistuksen vasta tammikuussa. Tämänkin kauden kynnyksellä ei ole julkaistu vielä yhtään ulkomaalaisvahvistuksen sopimusta.

– Kyllä meillä sarjan alkuun on ulkomaalaispelaajat paikalla. Tänään sieltä kone tuo jotain, että katsotaan mitä sieltä tulee, päävalmentaja Klinga tuhahtaa.

Lisätietoja: ToPo

Uudistunut Honka pyrkii Kujansivun johdolla pudotuspeleihin

Jos viime kaudella espoolainen Tapiolan Honka oli huomattavan nuori ja uudistunut, niin kaudelle 2013/2014 on jatkettu samoilla teemoilla. Tuore päävalmentaja Kimmo Kujansivulla on näpeissään liuta juniorimaajoukkuepelaajia sekä Suomen Naarassusissa jo esiintyneet Henna Koponen (183/27) sekä Meral Bedretdin (174/20).

– Uusi päävalmentaja, uusi aloitusviisikko, uusi pelitapa. Juuri laskin, että tämän vuoden kokoonpanossa olevat pelaajat tekivät Hongalle pudotuspeleissä neljä pistettä ja ottivat yhden levypallon. Kyllä tässä on aika puhtaalta pöydältä päässyt työskentelemään, kaudella 2004/2005 Naisten Korisliigan mestaruutta BC Nokian päävalmentajana juhlinut Kujansivu kertoo.

Laadukkaasta junioritoiminnasta tunnetun Hongan nuorta suomalaisosastoa vahvistavat yhdysvaltalaiset Jasmine Byrd (173/28) ja Shanel Harrison (182/23).

Edelliskautena Honka otti seuran palkintokaappiin yllätyspronssin. Tulevaksi kaudeksi tavoitteeksi on laitettu maltillisemmin pudotuspelit. Nuori joukkue tulee kuitenkin aiheuttamaan päänvaivaa vastustajille.

– Minusta tuntuu, että tulemme olemaan aika ärhäköitä hyvällä tavalla. Me olemme aika pieniä, mutta todennäköisesti todella nopeita, Forssan Alusta siirtynyt Henna Koponen analysoi.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka
 
17.4.2024 12:14 Naisten Korisliiga

Naisten Korisliigan finaalit monikameratuotantona ja selostettuna Ruudussa

Taistelu naisten Suomen mestaruudesta käynnistyy keskiviikkona Torpan Poikien kotikentällä Helsingissä. Kaikki finaaliottelut ovat katsottavissa Ruutu-palvelusta. Ottelut tuotetaan monikameratuotantona ja selostettuna.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

12.4.2024 20:37 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peka pelaavat Suomen mestaruudesta

Naisten Korisliigan finalistit ovat selvillä. Finaalipaikat ratkesivat, kun ToPo ja PeKa hakivat voitot illan otteluissa vieraskentiltä.

9.4.2024 21:29 Naisten Korisliiga

ToPo ja PeKa voiton päässä finaaleista

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin kolmannet ottelut. Illan voittajilla ToPo:lla ja Peli-Karhuilla on mahdollisuus edetä finaaleihin perjantaina.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

3.4.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kotijoukkueille voitot välieräavauksissa

Naisten Korisliigan välierät käynnistyivät kotijoukkueiden voitoilla. ToPo ja PeKa siirtyivät ottelusarjoissaan johtoon.

3.4.2024 12:35 Naisten Korisliiga

Kouvottaret hienoon kevätlentoon johdattanut Shaiquel McGruder maaliskuun kuukauden pelaaja

Upeaa kevättä pelaavan Kouvottarien Shaiquel McGruder on valittu naisten Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 09:14 Naisten Korisliiga

ToPo saa vastaansa Kouvottaret – PeKa ja FoA taistelevat toisesta finaalipaikasta

Naisten Korisliigan välierät alkavat tänään Helsingissä ja Kotkassa. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

1.4.2024 19:12 Naisten Korisliiga

FoA nappasi välieräpaikan huimalla heittopelillä

Naisten Korisliigan neljä parasta joukkuetta on selvillä. Viimeisenä joukkueena välieriin paineli FoA, joka kaatoi vieraskentällä Pyrinnön 104-80 ja vei ottelusarjan 3-2.

30.3.2024 19:20 Naisten Korisliiga

FoA puolusti Pyrinnön nurin ja siirsi ratkaisun viidenteen otteluun

Pyrinnön ja Forssan Alun ottelusarjassa ratkaisu siirtyi ratkaisevaan viidenteen otteluun, kun FoA kaatoi kotikentällään Pyrinnön 78-49.

Näytä lisää vastaavia