Naisten Korisliiga-kauden 2017/18 ennakko 1/2: HBA, Huima ja EBT täynnä nuorta energiaa, Vimpeli ja Kouvottaret tähtäävät pudotuspeleihin

26.9.2017 Naisten Korisliigan tuore kausi pyörähtää käyntiin torstaina 28.9. HBA:n ja Catzin välisellä ottelulla. Lukiopelaajista koostuva HBA lähtee hakemaan isoja voittoja, kun taas Äänekoskella pyritään totuttautumaan Kenya Robinsonin jälkeiseen aikaan. Espoo Basket Team hakee pelillisiä askelia eteenpäin ja Vimpelin Veto sekä Kouvottaret tähtäävät kauden jatkamiseen runkosarjan jälkeen jälleen pudotuspeleissä.

Lotta Aaltonen näkee, että EBT:llä on tulevalla kaudella nuori ja innokas joukkue, jonka takakentältä löytyy laatua ja hyviä heittäjiä. Kuva: Francois Perthuis

HBA:n Lotta-Maj Lahtinen siirtyy syksyllä syksyllä 2018 NCAA:han maineikkaaseen Georgia Techin yliopistojoukkueeseen. Kuva: Ville Vuorinen

Toissa Kaudella Huiman paidassa pelannut Jazmine Perkins palaa joukkueeseen mitalinkiilto silmissään. Kuva: Francois Perthuis

Kouvottariin Vimpelistä siirtynyt Ulriikka Latvala on vaikuttunut joukkueen taustaorganisaatiosta ja yleisömääristä Kouvolassa. Kuva: Francois Perthuis

 

Lukioikäisille pelaajille portin Suomen naisten pääsarjaan tarjoava HBA lähtee tulevaan kauteen nuoruuden innokkuudella. Sarjan nuorimman joukkueen Lotta-Maj Lahtinen (176/17) uskoo, että isompien joukkueiden kaataminen on mahdollista hyvän energian avulla.

– Yritämme olla sarjan paraskuntoisin ja energisin joukkue.

Joukkueen päävalmentaja, naisten maajoukkueen keulasta tuttu Pekka Salminen uskoo, että HBA:n rooli toimia ”hautomona” rapakon taakse ja Eurooppaan mieliville pelaajille toimii erinomaisesti.

Naisten Korisliigan tasoa hän kehuu kovaksi erityisesti suomalaisten pelaajien osalta.

– Yleinen käsitys lienee se, että naisten Korisliiga ei olisi niin kovatasoinen kuin se oikeasti on.

HBA:n koviin nimiin Salminen listaa Anna Kahelinin (176/18) , Sara Bejedin (166/17) sekä Elina Ariken (182/17).

 

Huimassa valmistaudutaan Kenya Robinsonin jälkeiseen aikaan

 

Äänekosken Huiman riveissä viimeiset kautensa pelannut naisten Korisliigan vakionimi Kenya Robinson laittoi koristossut naulaan viime kauden jälkeen. Huiman päävalmentaja Mervi Nurmen mukaan Robinson jättää ison aukon joukkueeseen.

– Kenya Robinson näytti esimerkillään miten pelataan. Hän auttoi valmennuksessa ja kaikessa. Jää tosi iso aukko.

Huiman uusiin nimiin kuuluvat muun muassa Catzista siirtyvä Heta Äijänen (186/19) sekä amerikkalaisvahvistukset Suriya Mc Guire (180/25), Jazmine Perkins (178/27) ja Tyler Gilbert (185/23). Perkins oli mukana takaamassa Huimalle pronssimitaleita kaudella 2015–2016. Hän asettaa tähtäimen jälleen huipulle.

– Haluan olla parempi joukkuetoveri nuorille. Tuon joukkueeseen puolustusta. Uskon, että olen liigan paras puolustaja. Haluan olla myös parempi pelintekijä, koska ennen viime kautta en ollut pelannut pointtina niin paljoa, Huimaan palaava Perkins kertoo.

 

Espoo Basket Team hakee seuraavaa tasoa

 

Espoo Basket Teamin päävalmentaja Niko Hellman kertoo, että joukkue tarjoaa hyvät olosuhteet nuorien pelaajien kehitykseen.

– Henkilökohtainen tavoitteeni on tarjota ympäristö, jossa nuoret pelaajat voivat kehittyä.

Joukkue lähtee kauteen kahden amerikkalaisvahvistuksen (Kamilah Jackson (181/25) ja Zykira Lewis (173/23)) voimin. Hellman odottaa, että myös joukkueen suomalaiskaartista nousee seuraavalle tasolle pelaajia.

– (Lotta) Aaltonen on näyttänyt kyntensä ja seuraavaksi varmaan jonkun muista Lotista pitää nousta seuraavalle tasolle, Hellman sanoo viitaten joukkueen kolmeen muuhun Lottaan (Hämäläinen, Eräkangas ja Vesiluoma).

Lotta Aaltonen (180/32) pitää EBT:n takakenttää kovana. Hän uskoo, että omalla esimerkillä ja nuorempien pelaajien tukemisella joukkueesta nousee uusia ratkaisijoita alkavalla kaudella.

 

Vimpelissä on tekemisen meininki

 

Vimpelin Veto aloittaa neljännen kautensa naisten Korisliigassa. Vedon suomalaiset ovat lähes kokonaan seuran omia kasvatteja. Poikkeuksen tekee seuraan tulevaksi kaudeksi siirtynyt Karhun Poikien kasvatti Noora Järvikangas (184/23). Hän pitää Vimpeliä pienenä mutta sympaattisena kaupunkina helsinkiläiselle.

– Vimpelissä on tekemisen meininki ja siellä treenataan kovaa. Treeneissä on aggressiivista vastusta oli kyseessä sitten jenkki tai kahdeksasluokkalainen.

ViVe:n päävalmentaja Jukka-Pekka Kujala kertoo, että omien nuorien ajaminen joukkueeseen on systemaattisen työn tulosta. Paikkakuntalaisten esiinmarssia tukee Vimpelin palloilulukio, jossa on oma linja koripallolle.

– Ideologiamme on selkeä: ajamme omia nuoria joukkueeseen.

Kujala pitää naisten Korisliigaa erittäin tasokkaana sarjana, johon Veto lähtee toteuttamaan vimpeliläistä pelityyliä.

– Tarkoitus on pelata suunnanmuutoskoripalloa ja olla yhtenäinen joukkue. Joukkuehenki on Vimpelissä erittäin hyvä.

Kujala kertoo joukkueen tavoitteeksi pudotuspelit. Tätä varten joukkueella pitää olla kolme amerikkalaisvahvistusta ja aktiivinen puolustus.

 

Kouvottaret hakee pudotuspelipaikkaa

 

Kouvottaret vahvistui hiljattain viime vuonna edukseen esiintyneellä Whitney Frazierilla (180/25), joka korvaa Alexis Gassionin joukkueessa. Kouvolalaisryhmä lähtee toiseen peräkkäiseen Korisliiga-kauteen hienoisilla pelaajamuutoksilla. Vimpelistä Kouvolaan siirtynyt viime kauden paras kuudes pelaaja Ulriikka Latvala (173/22) näkee, että Kouvola tarjoaa upeat puitteet pelaamiselle ja treenaamiselle. Latvala lupaa ensi kaudelle vauhdikasta koripalloa.

– Vaikka meidän keski-ikä on ilmeisesti suurin tällä kaudella, siellä mennään aika kovaa.

Kouvottarien päävalmentaja Mika Hartonen nostaa muiden tapaan naisten Korisliigan tason korkealle. Hän vakuuttaa, että Kouvottaret ei luovu nopeasta pelaamisesta tulevallakaan kaudella.

– Tavoitteemme on ennen kaikkea kehittää pelaajia ja pyrimme playoffeihin ilman muuta.

 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia