Naisten divisioona käyntiin torstaina

7.10.2015 Koripallon naisten ykkösdivisioona pyörähtää käyntiin torstaina 8.10. Divarissa on mukana kaksi viime kaudella Naisten Korisliigaa pelannutta joukkuetta Torpan Pojat ja Turun Riento. Mukana on myös kaksi kakkosdivisioonasta noussutta nippua, Raholan Pyrkivä ja Kouvottaret. Viime kauden joukkueista divarissa jatkavat BC Nokia, Helmi Basket HBA, Helmi Capitals, Helsingin NMKY, Joensuun Kataja ja Puhuttaret.

Yli 300 liigapelin kokemuksella joukkojaan johtavan Venlakaisa Pursiaisen ToPo pyrkii takaisin Korisliigaan.

Viime keväänä Teemu Rannikon ja Katajan Suomen mestariksi luotsannut Pekka Salminen valmentaa tällä kaudella Suomen nuoria tyttölupauksia Helmi Basket HBA:ssa.

Helsingin NMKY:n sekoitus kokemusta ja edustusjoukkueeseen nostettuja nuoria ovat valmiina haastamaan. Kuvassa konkari Asta Leinonen.

EBT:tä Korisliigaan nostamassa ollut Inari Syrjänen vahvistaa alkavalla divisioonakaudella Turun Rientoa. Kuvat: Francois Perthuis & Tytti Nuoramo & Harri Vallila & Kari Mattila.

Sarjan joukkueet odottavat alkavalta sarjakaudelta voittoja ja menestystä, pelaajakehitystä, sarjapaikan säilyttämistä ja hyvää koripalloa. Yleisö saa nauttia vauhdikkaasta pelistä, tunteita herättävistä taisteluista sekä mitä todennäköisimmin myös nuorten lahjakkuuksien esiinmarssista.

”Tavoitteena liiga”

Naisten ykkösdivisioona on viime vuosina ollut tasaistakin tasaisempi sarja, mutta tänä vuonna divarista löytyy selviä suosikkeja.

Torpan Pojat marssittaa parketeille joukkueen, jossa on useampi viime kauden SM-pronssijoukkueen pelaaja. Ryhmän kirkkaimpana tähtenä säkenöi yli 300 liigaottelun kokemuksella Venlakaisa Pursiainen, tukenaan Kaisa Valtakari, Hanna Valkeinen ja Vilja Kesänen.  Kokeneiden pelureiden rinnalla nuoret Siiri Ukkonen (-95), Veera Kesänen (-95) ja Johanna Soikkeli (-96) ovat ottaneet ison roolin ja ovat tärkeä osa joukkueen iskukykyä.

- Meillä on vain yksi tavoite: nousu liigaan, linjaa ToPon valmentaja Janne Rauramo päättäväisesti.

Nuorista maajoukkuepelaajista koostuva Helmi Basket HBA heittää vahvan haasteen ToPolle. Se lähtee sarjaan teemalla ”Naiskoripallon tulevaisuus tässä ja nyt ”. Penkin päässä säkenöi naisten maajoukkueenkin tuore päävalmentaja Pekka Salminen, joka viime keväänä luotsasi joensuulaisen Kataja Basketin miesten Korisliigassa Suomen mestariksi.

Valmiina haastamaan

Helmen toinen joukkue Helmi Capitals hakee paikkaa neljän parhaan joukkoon. Capitals on vahvistunut viime kaudesta kahdella kovalla paluumuuttajalla, kun Janniina Koivunen ja Anna-Sofia Tuomaala pelaavat jälleen Capitals-paidassa. Kun heidän rinnalleen lisätään Emma Nikula, Asta Sillanpää, Ada Marjunen sekä joukko nuorten maajoukkuepelaajia, voidaan helsinkiläisryhmältä odottaa voittoisaa kautta.

Kataja Basket Joensuusta pelasi viime kaudella terävää ja liikkuvaa koripalloa ja oli sarjan positiivisin yllättäjä. Katajan naiset saivat arvostusta myös kentän ulkopuolisista toimista, sillä pelaajat pyörittävät joukkuetta vastaten koko toiminnasta aina varainhankintaa myöten. Joukkue on vahvistunut myös pelillisesti: Salla Pelkosen kaltaiset vahvistukset nostavat odotuksia Pohjois-Karjalassa.

- Tavoite on olla runkosarjan loputtua neljän joukossa ja siten mukana jatkopeleissä, tuumii joensuulaisvalmentaja Antti Halonen.

Myös Helsingin NMKY on uudistunut. Namika on tuplannut harjoitusmääränsä edelliskauteen verrattuna ja nostanut ryhmäänsä junioripelaajia. Tavoitteena on, että kausi jatkuu runkosarjan jälkeen pudotuspeleissä.

- Meillä on hieno tilanne kun joukkueessa on kokenut kolmikko Erja Laaksonen – Asta Leinonen – Laura Vatanen.  He pystyvät kantamaan pelillistä vastuuta mutta sen lisäksi tarjoamaan erinomaisen haasteen junioreille harjoituksissa, päävalmentaja Riku Punkkinen kuvailee.

Vantaalainen PuHu Juniorit lähtee kauteen mielessään voittavan koripallon pelaaminen. Kokeneen valmentajan Timo Niemisen reseptit ovat edelliskausilla osoittautuneet toimiviksi – onhan Puhuttaret ollut divarin pudotuspelien vakiojoukkue.

BC Nokian joukkueessa painopiste on nuorten pelaajien kehittämisessä. Nokialla on koko joukko lupaavia nuoria pelaajia, joille halutaan tarjota peliaikaa naisten valtakunnallisissa sarjoissa. Nuorisokaartin rinnalla juoksee joitakin kokeneempia pelaajia, mikä tekee nokialaisista hyvin tasapainoisen ryhmän ykkösdivariin. Viime kaudella BC Nokia ylsi aina pudotuspeleihin saakka.

Sarjanousija Kouvottaret katsoo alkavaa kautta pelillisten kysymysten kautta kouvolalaisuuteen nojaten. Paikalliselle yleisölle on tarjolla varmasti mieluista nähtävää.

- Meillä on kouvolalainen pelitapa miehistä/naisista junioreihin ja kouvolalainen valmennus, joka on hyvä sekoitus kokemusta ja nuoruutta, kertoo Marko Frimodig.

Kouvottaret havittelee paikkaa sarjan keskikastissa yhdistelemällä kokemusta ja nuorta energiaa; omia kasvatteja sekä muualta tulleita.

Innostuneen positiivisesti

Turun Riennon joukkue on kokenut vuodessa täydellisen muodonmuutoksen; turkulaisia pelaajia on siirtynyt runsaasti ulkomaille kesän aikana ja uudet kasvot saavat nyt vastuuta.  Viime kaudella liigassa pelannut Riento on liikkeellä erittäin nuorella joukkueella, joka tähtää sarjapaikan säilyttämiseen.

Kakkosdivisioonasta noussut Raholan Pyrkivä lähtee sarjaan niin ikään maltillisin tavoittein.

- Raholan Pyrkivä lähtee sarjaan junioripitoisella joukkueella, joka haluaa pelata ykkösdivaria myös seuraavalla kaudella uudessa hallissa, maalailee Raholan luotsi Kari Nousiainen

Pirkanmaalaisyleisöllä riittää seurattavaa niin Pyrkivän joukkueessa kuin uuden hallin rakennustyömaassa. Odotukset ovat innostuneen positiivisia molemmilla osa-alueilla.

Divisioonan avauskierroksen ottelut

08.10. klo 18:00   Helmi Capitals  -  Helmi Basket HBA   

09.10. klo 19:00   Puhuttaret  -  Kouvottaret   

11.10. klo 13:00   RaPy  -  Kataja Basket   

11.10. klo 15:30   Torpan Pojat  -  BC Nokia   

11.10. klo 17:00   Turun Riento  -  Helsingin NMKY 

Sarjan neljä parasta etenee pudotuspeleihin, josta kaksi parasta nousee Naisten Korisliigaan. Sarjan viimeiseksi jäänyt putoaa alueelliseen kakkosdivisioonaan.

Lisätiedot: Naisten Divisioona
 
21.12.2023 14:00 Korisliiga

Kilpailuvuoden 2024–25 Korisliigojen sarjalisenssien hakijat selvillä

Korisliigan ja naisten Korisliigan sarjamääräysten mukaisesti Korisliigan, naisten Korisliigan, miesten I divisioona A:n ja naisten I divisioonan seurojen piti hakea kilpailuvuoden 2024–25 sarjalisenssiä kyseisiin sarjoihin sarjalisenssihakemuksella joulukuun 15. päivään mennessä.

11.12.2023 12:00 Korisliiga

Seagulls ja Lahti Basketball käynnistävät hurjan korisviikon – pääsarjoissa 34 ottelun viikko

Alkanut viikko tarjoaa korisfaneille hienon kattauksen, kun korisliigoissa ja divisioonissa pelataan yhteensä 34 ottelua. Viikon aikana pelataan vähintään yksi ottelu joka päivä Ruudussa tai Koristv:ssä.

28.9.2023 12:00 Miesten I divisioona A

Uusi Koristv-palvelu välittää kaikki divisioonaottelut kotikatsomoihin

Tulevalla kaudella miesten I divisioona A ja B sekä naisten I divisioona näkyvät SolidSportin alustalle rakennetussa Koristv-palvelussa. Kaikki divisioonien ottelut tuotetaan automaattikameroilla.

20.6.2023 19:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2023–24 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2023–24. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 9 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään tulevalla kaudella 64 joukkuetta.

22.6.2022 20:30 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2022–23 myönnetty: 64 joukkuetta yhteensä viidessä pääsarjassa

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2022–23. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Kaikkiaan viidessä pääsarjassa nähdään ennätykselliset 64 joukkuetta.

26.11.2021 12:34 Pääjuttu

Susiladies-yhteistyöverkosto on aloittanut toimintansa

Nais- ja tyttökoripalloilun kehittämiseen keskittyvä yhteistyöverkosto on kokoontunut syksyn aikana kaksi kertaa ja seuraava tapaaminen on sovittu tammikuulle. Verkoston toiminnassa on ollut mukana ensimmäisessä vaiheessa päävalmentajat kymmenestä pääsarjojemme seurasta.

19.11.2021 11:00 Koripalloliitto tiedottaa

Toimintaohjeet Koripalloliiton ottelutapahtumiin yleisörajoitusten aikana - suositus koronapassin käyttöön rajoitusten alaisissa tapahtumissa

Aluehallintovirastot ovat tehneet tai ovat tekemässä päätöksiä koskien yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten järjestämistä koronapandemian aikana. Tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin, jolloin aluehallintoviraston määräämiä rajoituksia ei tarvitse noudattaa.

1.10.2021 08:12 Naisten I divisioona

”Kovia pelejä tulossa” – Helmi Capitals ja tusinallinen muita joukkueita aloittaa naisten divarikauden sunnuntaina

Naisten I divisioona käynnistyy 13 joukkueen ja yhteensä kuuden ottelun voimin sunnuntaina 3. lokakuuta. Ykkösdivisioonan ennakossa paneudutaan ennakkoastelemiin ja Helmi Capitalsin projektiin päävalmentaja Santeri Savolaisen kanssa.

17.6.2021 20:00 Korisliiga

Pääsarjojen sarjalisenssit kaudelle 2021–22 myönnetty – mukana ennätysmäärä joukkueita

Suomen Koripalloliitto on myöntänyt pääsarjojen sarjapaikat pelikaudelle 2021–22. Korisliigaan myönnettiin 12 ja naisten Korisliigaan 10 sarjalisenssiä. Suurin muutos nähdään miesten I divisioona B:ssä sekä naisten I divisioonassa, joiden joukkuemäärät kasvavat.

25.5.2021 10:00 Korisliiga

Aalto, Luukkonen ja Salonen divisioonien parhaat pelaajat, Vilppaan Vihiniemi Vuoden seurajohtaja

Mikael Aalto valittiin I divisioona A:n parhaaksi pelaajaksi, I divisioona B:n paras oli Eemi Luukkonen. Naisten I divisioonan Vuoden pelaajaksi valittiin Sanni Salonen. Mestaruutta juhlineen Salon Vilppaan toiminnanjohtaja Marko Vihiniemi palkittiin Vuoden seurajohtajana. 

Näytä lisää vastaavia