Möttölä ratkaisuhahmona Bolognan jatkaessa voittokulkuaan

24.11.2003 Hanno Möttölän edustama Skipper Bologna jatkaa voitokasta etenemistään Italian liigassa. Tappio kävi kuitenkin sunnuntaina lähellä, sillä Skipper tarvitsi voittaakseen hurjan nousun tappioasemasta ja Möttölän viime minuuttien uroteot. Seuraavassa myös muita suomalaissähkeitä Euroopasta.

Skipper Bologna oli sunnuntaisessa liigakamppailussaan Air Avellinoa vastaan tappiolla pahimmillaan lukemin 35-50. Kotikentällään pelannut Bologna siirtyi johtoasemaan vasta 26 minuutin kohdalla tilanteessa 58-57.

Viimeisten minuuttien aikana 209-senttinen Möttölä nousi joukkueensa voiton varmistajaksi. Ensin Möttölä upotti kakkosen, torjui toisessa kenttäpäädyssä Avellinon heittoyrityksen ja haki ratkaisevan hyökkäyslevypallon taas toisessa. Suomalaisammattilaisen illan kruunasi neljä onnistunutta vapaaheittoa viimeisten minuuttien aikana. Ottelun sankarista ei jäänyt epäselvyyttä, sillä taistelun tauottua Bolognan kotiyleisö jäi lehtereille laulamaan Hanno Möttölän nimeä. Bolognan voitto heltisi lukemin 87-78.

Möttölä pelasi kaikkiaan 30 minuuttia. Hän teki 11 pistettä, kauhoi kahdeksan levypalloa ja riisti kahdesti.

Skipper Bologna on voittanut kaikki kymmenen pelaamaansa Italian liigan ottelua. Euroliigassa Bologna on voittanut yhden kotiottelun ja hävinnyt molemmat vieraspelinsä. Alkaneella viikolla Skipperin taidot testaa Israelin mestari Tel Aviv Maccabi, joka saapuu Bolognaan torstaiseen Euroliiga-otteluun. Maccabi ei ole hävinnyt vielä Euroliigassa.

Nikkilän Aris vaihtoi valmentajaa

Italian liigassa myös loukkaantuneen Teemu Rannikon seura Scavolini Pesaro oli voitokas, vaikka täpäräksi se meni. Sunnuntaina Scavolini nipisti 94-91-kotivoiton Mabo Livornosta.

Italian kakkosliigaan näytille lähtenyt Iiro Tenngren ei ollut tositoimissa sunnuntaina, kun hänet väliaikaiseen pestiin kiinnittänyt Reggio Emilia kärsi kauden toisen tappionsa. Reggio Emilia hävisi vieraissa Fabriano Basketille 83-87.

Tenngrenin pesti jatkuu 20. päivään joulukuuta, mutta hänen mahdollisuutensa päästä tositoimiin ovat pienet. Reggio Emilialla on entuudestaan kolme amerikkalaisvahvistusta. Kakkosliigan joukkueet tekivät kuluvalle kaudelle uuden säännön (sopimuksen), jonka mukaisesti kussakin joukkueessa saa pelata vain kolme ulkomaalaisvahvistusta. Reggio Emilian tulisi siis luopua yhdestä amerikkalaisestaan, jotta Tenngren voisi pelata. Tenngren on hankittu Reggio Emiliaan sparraajaksi harjoituksiin. Suomalaislaituri otti pestin vastaan ja aikoo hyödyntää sen hankkiutumalla pelivireeseen kovassa harjoitusseurassa.

Itävallan liigassa Jussi Kumpulaisen edustama Wels hävisi vieraissa sekin. Wörthersee osoittautui vahvemmaksi loppuluvuin 104-95. Kumpulainen heitti Welsille yhdeksän pistettä.

Kreikan liigassa Antti Nikkilän Aris Thessalonikissa ovat ovet käyneet. Alkukauden valmentajana toiminut Vangelis Alexandris on saanut potkut ja hänen tilalleen on kiinnitetty suomalaisillekin tuttu Charles Barton. Barton on ex-pelaaja, joka viihtyi Ruotsissa pitkään ensin pelaajana ja sittemmin valmentajana. Syntyjään amerikkalainen Barton omaa myös Ruotsin kansalaisuuden. Viime kaudella hän toimi israelilaisen Tel Aviv Maccabin apuvalmentajana. Aris Thessaloniki on aloittanut Kreikan liigassa voittosuhteella 3-5, joka ei tyydyttänyt seurajohtoa.

Lisätietoja: /sarjat_tulokset/ulkomailla_pelaavat_miehet/

22.4.2024 15:36 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalosta Belgian mestari

Elina Aarnisalosta tuli Belgian mestari, kun Kangoeroes Mechelen pelasi kotimaisen kauden läpi ilman ainuttakaan tappiota. Finaalit ovat käynnistyneet myös Saksassa ja runkosarjat päättyivät Espanjassa sekä Italiassa.

18.4.2024 08:58 Suomalaiset ulkomailla

Sasu Salin johdatti Teneriffan Mestarien liigan Final Fouriin

Sasu Salin pääsee taas jahtaamaan Mestarien liigan voittoa Teneriffan raivattua tiensä Final Four -lopputurnaukseen. Severi Kaukiainen pääsee puolestaan kokemaan Viron ja Latvian yhteisliigan finaalitunnelman.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.