Miikka Marttinen Karhu Basketiin, Rousku joukkueen valmennukseen

12.5.2021 12:07 Kauhajoki on solminut kaksivuotisen sopimuksen 29-vuotiaan Miikka Marttisen kanssa. Apuvalmentajaksi saapuvan Risto-Matti Rouskun sopimus on 1+1-mallinen.

Päättynyt kausi oli tilastojen valossa Marttisen uran toistaiseksi paras. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

195-senttinen Marttinen on pelannut kolme edellistä kautta Uudenkaupungin Korihaiden rivistössä. Viime kaudella Marttinen pelasi kaikki 22 ottelua 11,4 pisteen, 2,6 levyrin ja 1,5 koriin johtaneen syötön keskiarvoilla.

Uudenkaupungin lisäksi Marttinen on pelannut muutaman ottelun Korisliigaa Pyrinnössä. I divisioona A:ta Marttinen pelasi Jyväskylän JBA:n rivissä kausilla 2016-17 ja 2017-18. Kaudella 2017-18 divarissa pisteitä syntyi 13,1 ottelua kohden ja levypalloja tarttui käsiin 4,8 ottelua kohden. Lisäksi Marttinen on pelannut 21 18-vuotiaiden maaottelua.

- Kauhajoella on aina ollut hyvä tunnelma hallissa, ja odotan innolla, että sen pääsee kokemaan kotijoukkueen näkökulmasta, Marttinen aloittaa. Karhubasket ja Kauhajoki tarjoaa meikäläiselle erinomaisen paikan kehittyä pelaajana ja haluan omalla panoksellani tehdä kaikkeni joukkueen menestyksen eteen. Toivotaan, että tilanne hellittää ja ensi kaudelle saadaan ihmisiä katsomoon, Marttinen sanoo seuran tiedotteessa.

- Miikka on jo kokeneempi pelaaja, joka hakee vielä uutta haastetta koripalloilijana ja Kauhajoki pystyy tarjoamaan tähän varmasti hyvän mahdollisuuden, Karhubasketin valmentaja Janne Koskimies kommentoi uutta sopimusta. Saamme tänne fiksun ja motivoituneen joukkuepelaajan, joka tulee auttamaan meitä pelipaikoilla kolme ja neljä. Severin tavoin myös Miikalla on selvästi uran paras kausi takana, joka antaa tietysti hyvät lähtökohdat siirtyä uuteen ympäristöön, päävalmentaja Janne Koskimies toteaa.

Rousku Karhu Basketin valmennukseen

Viime kaudella 33-vuotias Rousku valmensi ToPo:a miesten I divisioona A:ssa. ToPo eteni divari A:n finaaleihin, joissa se hävisi Loimaan LoKoKo Bisonsille otteluvoitoin 3–0. ToPo:n lisäksi Rousku on valmentanut Forssan Alun naisten Korisliigajoukkuetta. 

– Hienoa päästä mukaan osaksi Kauhajoen laadukasta organisaatiota, josta olen kuullut vain hyvää, Rousku kertoo omista tunnelmista sopimuksen allekirjoittamisen jälkeen. Odotan innolla yhteistyötä Janne Koskimiehen kanssa ja olemmekin jo hieman jutelleet kesän ohjelmasta ja tulevasta kaudesta. Tämä on itselleni hyvä askel eteenpäin valmentajaurallani, kun pääsen työskentelemään Korisliigassa ammattilaisjoukkueen kanssa, jossa puitteet ovat kunnossa. Seuran tavoitteet ovat korkealla ja uskon, että pystyn auttamaan joukkuetta saavuttamaan nuo tavoitteet omalla panoksellani, Rousku toteaa.

- ”Regen” kanssa keskustellessa tuli heti selväksi, että hänellä on korkea motivaatiotaso tulla tänne tekemään valmennustyötä, Janne Koskimies kertoo. Hänellä on jo päävalmentajakokemusta naisten Korisliigasta ja miesten divisioonatasolta, ja uskon, että apuvalmentajan roolin kautta on helpompi tulla Korisliigaan sisään.  Edelliset kolme Karhubasketin apuvalmentajaa ovat siirtyneet päävalmentajatehtäviin, joten tämä on ollut hyvä pesti kehittymishaluisille valmentajille.  Meillä ei ole aiempaa yhteistä valmennuskokemusta, mutta nyt joukkueen uudistuessa on toisaalta hyvä saada taas uusia ajatuksia myös penkin päähän. Odotan innolla, että yhteistyömme pääsee kunnolla alkamaan, Koskimies avaa.

Henkilöt

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia