Michaela Moua valittiin vuoden 2017 Märskyksi

27.10.2017 Mäkelänrinteen lukion Vuoden Märskyksi 2017 on valittu koripalloilija, kansalaisaktivisti ja yhteiskuntatieteiden maisteri Michaela Moua. Valinta julkistettiin tänään perjantaina Mäkelänrinteen lukiossa Helsingissä pidetyssä tilaisuudessa.

Michaela Moua pelasi naisten maajoukkueessa vuoteen 2010 asti.

Vuoden Märskyn valintaperusteina ovat menestyminen opinnoissa, työelämässä tai urheilussa sekä henkilökohtaiset ominaisuudet. Valinnasta päättää raati, jossa on Mäkelänrinteen lukion alumnien ja opettajakunnan edustajia.  Mäkeläntinteen lukion tiedotteen mukaan Moua edustaa hyvin Märskyn tavoitteita ja arvoja. Hän on toteuttanut kaksoisuran mallia ja toimii nyt urheilu-uran jälkeen aktiivisesti suvaitsevaisuuden ja monikulttuurillisuuden puolesta rasismia ja vihapuhetta vastaan.

Moua opiskeli Mäkelänrinteen lukiosta urheilulinjalla vuosina 1992–1996. Lukion jälkeen hän jatkoi opiskelujaan Ohio Staten yliopistossa pääaineena kansainväliset suhteet ja pelasi yliopiston joukkueessa. Ylemmän korkeakoulututkinnon Moua suoritti Roskilden yliopistossa.

Mouan koripalloura jatkui yliopiston jälkeen 10 vuotta ammattilaisena esimerkiksi Ranskassa, Italiassa ja Sveitsissä. Maaotteluita hän pelasi 124, joista 93 naisten maajoukkueessa. Naisten maajoukkueessa hänen uransa kesti yli 16 vuotta.

Urheilun jälkeisen työuransa Moua on tehnyt pääosin erilaisissa kansalaisjärjestöissä kuten Walter ry:ssä, Rasmus ry:ssä ja 09 Helsinki Human Rights säätiössä. Tällä hetkellä hän vastaa Vantaan kaupungilla ”Sporttia kaikille – hankkeesta, jonka tavoitteena on esimerkiksi tukea ja edistää monikulttuurista liikunnan harrastamista.

Perinteinen Vuoden Märsky valittiin nyt 18. kerran. Ensimmäiseksi Vuoden Märskyksi lokakuussa 2000 nimettiin Hanno Möttölä. Muita valittuja ovat muun muassa uinnin maailmanmestari Hanna-Maria Seppälä, Sanoma Osakeyhtiön toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen, jääkiekkoilija Ville Peltonen, olympiamitalisti Tuuli Petäjä-Sirén, suunnistuksen maailmanmestari Mårten Boström, johtava lääkäri Jan Lassus, EU:n kriisikeskuksen johtaja Juha Auvinen ja triathlonisti Kaisa Lehtonen.

Lisätiedot: Michaela Moua

Asiat

 
8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

8.4.2024 13:16 Seurauutinen

Seurauutisia #84: Koripalloperheessä uusia Tähtiseura-tunnustuksia

Raholan Pyrkivälle ja Äänekosken Huimalle myönnettiin maaliskuussa lasten ja nuorten Tähtiseura-status osoituksena laadukkaasti toteutetusta seuratoiminnasta. Tähtimerkin saaneita seuroja on nyt kaikkiaan 16.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

Peli-Karhut on 17-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestari 2024

17-vuotiaiden tyttöjen Suomen mestaruus ratkesi Karhulan Liikuntahallissa, kun Peli-Karhut pääsi tuulettamaan kultamitalia. Poikien puolella HNMKY I tasoitti loppuottelut tasatilanteeseen 1-1 KTP:tä vastaan.

6.4.2024 23:00 Pääjuttu

BC Nokialle kolmas perättäinen Suomen mestaruus pyörätuolikoripallossa

Tehokas ensimmäinen neljännes petasi keltapaidoille hyvän etumatkan, joka piti loppuun saakka ja varmisti mestaruuspystin pysymisen Nokialla.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

6.4.2024 20:19 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA tasoittivat välieräsarjat

Naisten Korisliigan välierissä pelattiin toiset ottelut. Kotijoukkueet olivat jälleen vahvempia, kun Kouvottaret ja FoA avasivat voittotilinsä välierissä.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

Näytä lisää vastaavia