Mestari-Bisons juhli viirinnostajaisia voitolla finaalivastustajastaan

5.10.2013 19:40 Loimaan Liikuntahallilla avattiin kausi 2013/14 juhlatunnelmissa, kun Nilan Bisonsin toisen mestaruuden viiri hinattiin hallin kattoon. Tuukka Kotin, Mikko Koiviston ja Ville Mäkäläisen johtama Bisons kukisti avausottelussa viime kevään finaalivastustajansa KTP:n 77–68 (32–29). Myös Tampereen Pyrintö ja Tapiolan Honka olivat avauspeleissään voittoisat.

Tuukka Kotti johdatti Bisonsin avausvoittoon finaaliuusinnassa.

Ville Mäkäläinen kunnostautui jälleen joka paikan höylänä.

Pieti Poikolan paluu Pyynikille oli riemuisa.

Nuorten maajoukkueveteraani Osku Heinonen toi Pyrintöön leveyttä 17 pisteellä.

Ronnie Clark löi alkutahdit Hongan karatessa Lapualta. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo, Ville Vuorinen & Francois Perthuis.

Uudistuneiden Bisonsin ja KTP:n välinen kohtaaminen oli alusta saakka fyysinen ja pudotuspelien makuinen tapahtuma, jossa joukkueet iskivät sumeilematta toistensa heikkoihin kohtiin.

 

Finaaliuusintaa pelattiin Loimaan Liikuntahallilla tasaisissa merkeissä neljännen jakson puoleenväliin ja numeroihin 61–57-asti. Tuolloin Bisons pääsi kotiyleisönsä edessä itselleen niin ominaiseen ja tuttuun hurmokseen, ja KTP tipahti kyydistä.

 

Ensiksi Matti Nuutinen säkitti Mikko Koiviston syötöstä kolmosen ja hetkeä myöhemmin Koivisto ruokki Ville Mäkäläistä 66–57-johtokoriin. KTP kavensi aikalisänsä jälkeen loimaalaisjohdon seitsemään, mutta se ei riittänyt – Bisons säkitti kahden virheen ja yhden teknisen virheen myötä kuusi perättäistä vapaaheittoa ja karkasi kotkalaisilta.

 

– Kaikesta näki, että peli oli kauden ensimmäinen, joukkue hakee vielä itseään ja pelaajat toisiaan. En tiedä oliko kyse ylilatauksesta, mutta pallonmenetykset olivat meille ongelma. Selkeää kehitystä on tapahtunut parissa viikossa, paljon paikattavaa on silti, Bisonsin mestariluotsi Greg Gibson muotoili.

 

Susijengin Tuukka Kotti osoitti tasonsa heti liiga-avauksessa upottamalla 13 pistettä ja kauhomalla 11 levypalloa.

 

Kotin EM-kisajoukkuetoveri Mikko Koivisto (17/3/6 syöttöä) oli hallitsevan mestarin pisteykkönen ja Ville Mäkäläinen (15/7) teki erinomaista työtä joka osa-alueella. Biisonien amerikkalaisista Justin Hawkins (13/7) oli pirtein.

 

KTP:n parhaimmistoon kuuluivat Kotin kanssa korin alla maailmanluokan tyyliin paininut Chris Owens (16/6) sekä lennokas Sharaud Curry (12/8).

 

Poikolalla voitokas paluu Pyynikille

 

Vuoden verran sapattivapaata Korisliiga-valmennuksesta viettänyt Pieti Poikola luotsasi Tampereen Pyrinnön voittoon paluuottelussaan Pyynikin Palloiluhallin kotijoukkueen penkin päähän.

 

Pyrintö kohtasi paluuottelussaan Lassi Tuovin luotsaaman Namika Lappeenrannan, joka onnistui amerikkalaiskolmikkonsa johtamana kiusaamaan tamperelaisia tasaväkisesti ensimmäisen puoliajan.

 

Tamperelaisten materiaalin leveys alkoi kuitenkin kotiyleisön riemuksi näkyä kentällä kolmannen jakson puolenvälin lähestyessä. Tilanteessa 60–58 Pyrintö nykäisi ylimääräisen vaihteen päälle, ja kasvatti paluumuuttaja Petri Heinosen perättäisillä onnistumisilla johtonsa kymmeneen pisteeseen. Hetkeä myöhemmin Damon Williams ja Alex Vaenerberg nostivat eron jo neljääntoista.

 

Loppulukemat Pyynikillä kirjattiin pistein 109–81 (58–50).

 

Pyrinnöstä peräti viisi pelaajaa kirjautti kaksinumeroiset pistelukemat: Antero Lehto (18/4), BJ Raymond (16/7/5 syöttöä), viisi kolmosta sivaltanut Osku Heinonen (17/0), Kelvin Lewis (15/4) ja Korisliigan nestori Damon Williams (13/9/6 syöttöä). Joukkueen leveys ilahdutti päävalmentaja Poikolaa.

 

– Lappeenranta oli hyökkäyspäässä erinomaisen hyvä ja rokotti puolustusvirheistämme ihan surutta. Luotimme kuitenkin siihen, että 40 minuutin aggressiivinen ja aktiivinen puolustus puree, Poikola arvioi.

 

– Tulemme olemaan vahvoja, koska meillä on vahva penkki, joka pelaa hyvällä itseluottamuksella, tuo meille energiaa ja antaa viisikollemme riittävästi huilia, jatkoi Poikola.

 

Lappeenrantalaisista Atte Perttu (17/2) säväytti viidellä kolmosellaan. Myös amerikkalaiset Greg Logins (9/15), Brandon McKnight (17/2/3 syöttöä) ja Todd Brown (16/2/4 syöttöä) olivat mukavalla pelipäällä.

 

Honka avasi liigataipaleensa voitolla

 

Kahden kauden tauon jälkeen Korisliigaan palannut Honka riemastutti runsaslukuista espoolaisyleisöä tasapainoisella puolustuspään esityksellään. Honka haki liigakauden avauspelissään selkeän 76–59 (44–26)-voiton Lapuan Korikobrista.

 

Kahdesta joukkueesta Korikobrat oli joukkuekonseptiltaan selvästi keskeneräisempi, ja Honka onnistui riisumaan lapualaiset aseista avauspuoliskolla lähes täydellisesti. Vaikka Kobratkin puolusti kohtuullisesti, rynni ensiksi kuumakätinen Ronnie Clark 16 pistettä ensimmäiseen 15 minuuttiin ja liigatulokas Anton Odabasi vielä yhdeksän pistettä taukoa edeltäneellä viisiminuuttisella.

 

Toisella puoliajalla Kobrat eivät päässeet 11 pistettä lähemmäs.

 

Viisi kolmosta pussittanut Ronnie Clark (21/8), tupla-tuplan taituroinut Jaran Burrows (14/10) sekä huikaisevan liigadebyytin tehnyt Anton Odabasi (13/3) olivat voittajien parhaat. Pelinrakentaja Anthony Tucker (13/3) upotti kaikki pelitilanneheittonsa.

 

Lapualaisista Brad Reese (14/5) ja Jussi Turja (12/6) säkittivät kaksinumeroiset pisteet ja Frank Holmes (2/10) kunnostautui levypallopelissä.

 

Lisätietoja: Korisliiga
 
22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

Näytä lisää vastaavia