McCalebbin paluu siivitti Fenerbahcen voittoon

22.11.2012 Teemu Rannikon ja Sasu Salinin Union Olimpija Ljubljana taisteli hartiavoimin kolmannesta voitostaan Euroliigan alkusarjassa, mutta tähtitakamiehensä Bo McCalebbin takaisin sairastuvalta pelaavaan kokoonpanoon saanut Fenerbahce otti parketin haltuun kotikentällään Istanbulissa. Fenerbahce johti jo kymmenen minuutin jälkeen 22–12 ja palasi A-lohkon kärkikahinoihin 85–68 (43–26)-voitollaan.

Teemu Rannikon Olimpija jäi ahtaalle Istanbulissa. Kuva: Ville Vuorinen.

Edelliset kaksi Euroliiga-otteluaan hävinnyt Fenerbahce oli kotiyleisönsä edessä alusta alkaen tulta ja tappuraa. Olimpija johti neljän pelatun minuutin jälkeen numeroissa 6-7, jonka jälkeen Fenerbahce-kone alkoi jyllätä. Bojan Bogdanovic pussitti viisi perättäistä pistettä ja hetken jälkeen kotijoukkueen johtolukemat olivat jo 15-7.

 

Olimpija pysytteli kymmenen pisteen tuntumasta toisen jakson puoleenväliin asti, kunnes kotijoukkueen väsymättömänä jauhanut joukkuehyökkäys alkoi pudottaa slovenialaisia lopullisesti pelistä. Tauon jälkeen Olimpijan hyökkäyspeli alkoi tuottaa ensimmäistä puoliaikaa parempaa tulosta, mutta ei onnistunut estämään Fenerbahcen pistetehtailua toisessa päässä kenttää.

 

Fenerbahce palasi A-lohkon kärkikarkeloihin 85–68 (43–26)-voitollaan, joka oli joukkueelle seitsemäs neljässä pelatussa Euroliigan alkulohkon ottelussa. Olimpija on puolestaan voittanut kaksi seitsemästä ottelustaan.

 

Bogdanovicin pommit purivat

 

Voittajien pistekuningas oli kroatialaislaituri Bojan Bogdanovic, joka pommitti hyvin tarkkuuksin 19 pistettä, joista suurimman osan ensimmäisellä puoliajalla Fenerbahcen porhaltaessa karkuteille.

 

Kentille palannut Bo McCalebb (13/0/4 syöttöä) herätti ajoillaan kauhua ljubljanalaispuolustuksessaan upottaen seitsemästä kakkosyrityksestään kuusi ja jakaen neljä koriin johtanutta syöttöä. Kun vielä Ömer Onan (12/2/3 syöttöä) ja Emir Preldzic (11/1) osuivat heitoissaan, ei Fenerbahce jäänyt vaille ratkaisijoita.

 

Fenerbahcen rymistelykaluston Mike Batiste, David Andersen ja Oguz Savas pitivät huolen siitä, että Olimpijan heittopaikat jäivät äärimmäisen vähiin lähietäisyyksiltä. Olimpijan pistekuningas Dylan Page (23/4) tekikin suurimman osan pisteistään kaaren takaa. Piristävän poikkeuksen tuotti 213-senttinen, 20-vuotias Olimpija-sentteri Alen Omic (13/13), jonka paini kokeneempia Fenerbahcen korinaluspelaajia vastaan miellytti päävalmentaja Saso Filipovskin silmää.

 

Olimpijan suomalaiskaksikko Sasu Salin-Teemu Rannikko jäi muiden ljubljanalaistakamiesten tavoin pimentoon. Kaksikko laukoi kuusi kertaa kaaren takaa, mutta tällä kertaa tuloksetta. Salin keräsi kolme syöttöä ja kaksi levypalloa, Rannikko kaksi syöttöä.

 

Olimpijan takamiesvitjasta lähimmäksi tasoaan pääsi Klemen Prepelic, joka upotti kuusi pistettä. Jaka Blazic keräsi neljä ja Dominic Waters kaksi pistettä.

 

Olimpijalla on edelleen oljenkorsi pelata tiensä Euroliigan 16 joukkueen jatkosarjaan, mutta joukkueen on voitettava kaikki kolme jäljellä olevaa alkulohko-otteluaan. Olimpija pelaa seuraavan kerran Euroliigaa torstaina 29. marraskuuta Panathinaikosin vieraana.

 

Fenerbahce Ülker Istanbul – Union Olimpija Ljubljana 85–68 (22–12, 43–26, 64–48)


Fenerbahce:
Bojan Bogdanovic 19/2, Bo McCalebb 13/0/4 syöttöä, Ömer Onan 12/2/3 syöttöä.
Olimpija:
Dylan Page 23/4, Alen Omic 13/13, Aron Baynes 10/10.
S.Salin:
Aloitusviisikossa, Minuutit 18, Pisteet 0 (3p 0-4), Levypallot 2, Syötöt 3.
T.Rannikko:
Minuutit 16, Pisteet 0 (3p 0-2), Levypallot 1, Syötöt 2, Riistot 1.

 

Sten ja Wasserburg hurjastelivat EuroCupissa

 

Tiina Stenin TSV Wasserburg hurjasteli EuroCupissa belgialaista BBC Sint-Katelijne-Waveria-vastaan. Wasserburg pommitti jo viidessä minuutissa taululle 16-4-lukemat ja jatkoi avuttoman belgialaisvieraansa kurittamista tasaisesti aina päätösjakson alkuun asti, jonka jälkeen belgialaiset pääsivät kaunistelemaan pistelukemia. Wasserburg voitti EuroCup-ottelunsa 87–58 (50–29).

 

Sten kuului joukkueensa kirkkaimpaan kärkikaartiin. Turkulaislaituri upotti 23 minuutissa hyvin tarkkuuksin 13 pistettä ja keräsi joukkueelleen lisäksi kolme levypalloa, neljä syöttöä ja kaksi heitontorjuntaa.

 

Wasserburg on voittanut pelaamastaan viidestä EuroCup-ottelusta kaksi. Joukkue on kuitenkin jo menettänyt mahdollisuutensa edetä EuroCupin jatkosarjaan, sillä lohkokärjet Novosibirsk ja Nantes ovat kumpikin voittaneet kaksi ottelua enemmän, kun pelaamatta on enää yksi alkulohko-ottelu.

 

TSV Wasserburg – BBC Sint-Katelijne-Waver 87–58 (26-7, 50–29, 75–44)
Wasserburg:
Anne Breitreiner 16/1, Tiina Sten 13/3/4 syöttöä, Melissa Dalembert 10/15.
Sint-Katelijne:
An-Katrien Nauwelaers 19/4.
T.Sten:
Aloitusviisikossa, Minuutit 23, Pisteet 13 (2p 4-8, 3p 1-1, 1p 2-2), Levypallot 3, Syötöt 4, Blokit 2.

 

 
12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

10.4.2024 09:13 Suomalaiset ulkomailla

Jantusen ja Iisalon Paris Basketball aloitti EuroCupin finaalit voitolla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball otti ensimmäisen kiinnityksen EuroCupin mestaruuteen, kun se nappasi avausfinaalista voiton.

8.4.2024 10:36 Suomalaiset ulkomailla

Aarnisalon Kangoeroes ja Pelander Norrköping jyräsivät välieriin

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelelen eteni välieriin Belgiassa ja Sofia Pelanderin Norrköping teki saman Ruotsissa. Saksassa Keltern on voiton päässä finaalipaikasta.

8.4.2024 10:19 Suomalaiset ulkomailla

Edon Maxhuni vahvassa iskussa tärkeässä voitossa

Edon Maxhuni oli johdattamassa Le Portelia tärkeään voittoon joukkueen taistellessa pudotuspelipaikasta Ranskassa ja Mikael Jantunen oli niin ikään vahvassa iskussa Paris Basketballin voitossa.

8.4.2024 10:02 Suomalaiset ulkomailla

Tuomas Iisalo palkittiin EuroCupin vuoden valmentajana

Tuomas Iisalon, 41, nousukiito Euroopan koripallovalmentajien eliittiin jatkuu jatkumistaan. Paris Basketballin tuoreeltaan EuroCupin finaaleihin luotsannut loviisalaislähtöinen Iisalo on nimetty EuroCupin vuoden valmentajaksi. Viime kaudella Iisalo vei nimiinsä FIBA:n Mestareiden liigan vuoden valmentajan palkinnon.

6.4.2024 08:13 Suomalaiset ulkomailla

Saksassa välierät käyntiin - Pelanderin kausi pysyi elossa

Saksassa saatiin välierät vauhtiin ja Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern aloitti vakuuttavasti. Ruotsissa Sofia Pelanderin Norrköping on voiton päässä välieristä.

5.4.2024 12:47 Suomalaiset ulkomailla

Sofia Pelanderin Norrköping jo selkä seinää vasten – ”Ensimmäinen peli oli aikamoinen pettymys”

Ruotsissa pudotuspelit ovat jo startanneet ja Sofia Pelanderin Norrköping Dolphins on jo selkä seinää vasten. Pelander on kuitenkin luottavaisena, että Norrköping selvittää esteet tieltään ja taistelee vielä mestaruudesta.

1.4.2024 09:52 Suomalaiset ulkomailla

Susijengiläiset kovassa iskussa europarketeilla

Susijengin pelaajat onnistuivat laajalla rintamalla viikonlopun otteluissa. Edon Maxhuni oli loistovireessä Ranskassa, Alex Murphy oli joukkueensa ykköstykki Espanjassa ja Perttu Blomgren oli käsi kuumana Sloveniassa.

1.4.2024 09:24 Suomalaiset ulkomailla

Kolme Susiladies-pelaajaa Bundesliigan välieriin – Espanjassa hienoja onnistumisia ja voittoja

Linda-Lotta Lehtorannan ja Elina Koskimiehen Keltern eteni vakuuttavasti Saksan Bundesliigan välieriin ja saivat Anissa Poundsista sekä Lions Hallesta seuraa. Espanjassa suomalaisten joukkueet ottivat tärkeitä voittoja.

30.3.2024 09:21 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball EuroCupin finaaliin

Paris Basketball raivasi tiensä EuroCupin finaaliin, kun Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon miehistö kaatoi London Lionsin suoraan kahdessa ottelussa. Ranskassa Ilari Seppälä siivitti Saint-Chamondin tärkeään voittoon.

Näytä lisää vastaavia