Marius van Andringa palaa Seagullsiin seitsemän vuoden jälkeen

11.10.2021 09:27 Helsinki Seagulls ja Marius van Andringa ovat solmineet sopimuksen kaudelle 2021–22.

Heittävä takamies Marius van Andringa on toipunut hyvää vauhtia viime kauden loukkaantumisestaan ja liittyy pian Helsinki Seagullsin vahvuuteen. Pelaaja on nähty aiemminkin samassa uniformussa, mutta tämä tapahtui jo seitsemän vuotta sitten Seagullsin sarjanousuun vieneessä Miesten 1-divisioona A -joukkueessa kaudella 2013–14.

27-vuotias Malmin Super-Koriksen kasvatti pelasi viime kaudella uransa ensimmäisen kauden ulkomailla, Ranskan NM1-liigassa CEP Lorient’n joukkueessa. Päättynyt kausi ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan, sillä koronaviruspandemia aiheutti Ranskassa useita ottelukatkoja, minkä lisäksi van Andringa kärsi myös hankalasta polvimmasta.

– Viime kausi oli pitkä ja todella raskas. Kroppa alkoi hajota käsiin jo heti alkukaudesta, ja loppu olikin sitten henkistä taistelua. Polvi leikattiin kesän alussa, ja kesä on mennyt sitä kuntouttaessa ja treenatessa. On ihan älyttömän hienoa palata kotiin Helsinkiin. Jengistä löytyy vanhoja tuttuja, joten se tekee Seagullsiin paluusta vielä hienompaa! van Andringa kommentoi.

231 ottelua Korisliigassa pelanneella van Andringalla on sekä Suomen että Ranskan kansalaisuudet. Viimeisimpänä joukkueenaan ennen Ranskaan siirtymistä hän edusti kaarinalaista Ura Basketia. Miehen meriittilistalta löytyy jopa Kataja Basketissa voitettu Suomen mestaruus kaudelta 2014–15, ja samana vuonna hän nappasi myös Korisliigan Vuoden tulokas -palkinnon.

– Marius on ollut ryhmämme mukana jo pari kuukautta. Hän kuntouttaa itseään, aamuisin muualla ja iltaisin meidän kanssamme. Vielä kuntoutus ei ole valmis, mutta suunta on hyvä. Halusimme Mariuksen mukaan ryhmäämme varsinkin tulevaisuutta ajatellen. Hän on laadukas kakkospaikan pelaaja, joka tuo jo nyt treeneihin hyvää positiivista energiaa, vaikka ei vielä kontaktissa ole päässyt pelaamaan, kertoo päävalmentaja Jussi Laakso.

Sopimuksen myötä yhdysvaltalaisen Devin Thomasin tryout päättyy, ja hän poistuu kokoonpanosta.

Asiat

 
10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

2.4.2024 10:12 Korisliiga

Pantterijahti perjantaina käyntiin – Korisliigan puolivälieräsarjojen ohjelma vahvistettu

Korisliigan puolivälieräsarjat käynnistyvät perjantaina 5.4. kolmen ottelusarjan voimin. BC Nokian ja Kouvojen välinen sarja käynnistyy lauantaina 6.4.

Näytä lisää vastaavia