Lotta-Maj Lahtiselle 18 pistettä ja 12 levypalloa Georgia Techin voitossa

2.3.2020 09:23 Naisten NCAA-parketeilla tahti kiihtyy ja ottelut kovenevat, kun konferenssien pudotuspelit starttaavat alkavalla viikolla. Runkosarjan päätösottelussa Lotta-Maj Lahtinen takoi uransa ensimmäisen tupla-tuplan ja siivitti joukkueensa komeaan voittoon Clemsonia vastaan.

Lotta-Maj Lahtinen paketoi runkosarjan tyylillä. Kuva: Ville Vuorinen.

Lotta-Maj Lahtinen hurjasteli ACC-runkosarjan päätösottelussa Clemsonia vastaan uransa ensimmäisen tupla-tuplan ja nosti Georgia Techin voittoon numeroin 56-44 (27-21). Lahtinen tykitti 33 minuutissa upeat 18 pistettä ja 12 levypalloa ja ehti lisäksi tarjoilla neljä syöttöä sekä riistää kahdesti.

Mikäli twiitti ei näy yläpuolella, voit katsoa sen täältä.

ACC-lopputurnaus käynnistyy Georgia Techin osalta torstaina joko Notre Damea tai Pittiä vastaan.

Ottelutilastot

Anna Kahelinin Maine päätti America East-konferenssin runkosarjan 66-54 (32-25) -vierasvoittoon UMBC:sta. Kahelin keräsi ottelussa 23 peliminuutin aikana kaksi pistettä sekä saman verran levypalloja.

Maine lähtee konferenssin jatkopeleihin toiselta sijalta komeassa kahdeksan ottelun voittoputkessa ja kohtaa keskiviikon puolivälierissä Vermontin.

Kia Vaalavirran San Francisco sinetöi West Coast-konferenssin runkosarjan makealla 69-55 (22-24) -voitolla Saint Mary’sista. Vaalavirta tehtaili 30 minuutissa neljä pistettä, kaksi levypalloa sekä kaksi riistoa.

Konferenssin yhdeksännelle sijalle päätyneen San Franciscon ottelut jatkuvat torstaina kahdeksanneksi sijoitettua Santa Claraa vastaan.

Korpinen kovassa iskussa runkosarjan päätöksessä

Marika Korpinen oli loistovireessä Atlantic 10-runkosarjan päätösottelussa La Sallea vastaan pussittaessaan joukkueensa parhaat 14 pistettä. Korpinen uurasti 31 minuuttia, osui kolmesti kolmoskaarelta, haki neljä levypalloa sekä syötti kolmesti ja riisti kertaalleen. George Mason joutui kuitenkin tyytymään tappioon lukemin 64-59 (33-26).

Joukkue jatkaa konferenssin lopputurnauksen ensimmäiselle kierrokselle ja ottaa tiistaina mittaa Saint Louisista.

Sara Bejedin Arizona State päihitti viikonlopun ensimmäisessä ottelussaan Californian kotonaan numeroin 54-77 (23-35). Bejedi pelasi seitsemän minuuttia viimeistellen vapaaheittoviivalta kaksi pistettä, kaapaten yhden levypallon sekä jakaen yhden syötön.

Viikonlopun toisessa ja Pac-12-runkosarjan viimeisessä kohtaamisessa neljänneksi rankattu Stanford veti pidemmän korren ja puski vierasvoittoon lukemin 55-44 (29-16). Bejedi jäi viidessä peliminuutissaan ilman tilastomerkintöjä.

Arizona Staten Pac-12-lopputurnausurakka käynnistyy torstaina, kun joukkue lähtee kaatamaan Californiaa toistamiseen viikon sisään.

Lindström hyvässä heittovireessä

Nenna Lindströmin Liberty vääntäytyi ASUN-konferenssissa jo viidenteen peräkkäiseen voittoonsa selättämällä Lipscombin vieraissa luvuin 79-70 (33-27). 17 minuuttia huhkinut Lindström oli hyvässä vedossa osuen kolmesti kolmen pisteen kaarelta ja keräten pisteiden oheen kaksi levypalloa ja yhden syötön.

Venla Variksen Grand Canyon ei pystynyt vastaamaan UT Rio Grande Valleyn pyöritykseen ja sai tyytyä vieraskentällä tappioon numeroin 47-66 (22-42). Varis sai vastuuta mukavat 24 minuuttia ja toi penkiltä tehoja kahden pisteen, kahden syötön sekä yhden levypallon verran.

Ninni Salmen Northern Illinois kärsi vierastappion, kun Western Michigan veti loppumetreillä pidemmän korren lukemin 50-63 (35-35). Salmi pelasi jälleen joukkueensa avauskokoonpanossa ja kerrytti 27 minuutissa tilastoriviinsä kolme levypalloa sekä yhden torjunnan.

Manhattan venytti voittoputkeaan

Tuuli Mennan ja Sini Mäkelän Manhattan nappasi MAAC-konferenssin loppusuoralla kolmannen peräkkäisen voittonsa kaatamalla Fairfieldin luvuin 38-51 (25-24). Viimeistä kauttaan pelaava Menna urakoi avauksessa 31 minuuttia neljän pisteen, kuuden levypallon, kahden riiston sekä yhden syötön tehoilla. Mäkelä puolestaan tilastoi 10 peliminuutissa kaksi levypalloa.

Sara Rokkasen tähdittämän Toledon tappioputki sai jatkoa, kun Eastern Michigan nujersi vieraat lukemin 46-65 (26-32). Rokkanen pussitti kuusi pistettä, kauhoi kaksi levypalloa ja tarjoili yhden syötön 26 minuutissa.

Hofstran kausi edelleen alamäessä

Marianne Kalinin ja Sandra Karstenin tähdittämän Hofstran loppukiri jäi vajaaksi, kun Charleston sinetöi niukan voiton kotihallissaan lukemin 63-67 (24-41). Molemmat suomalaisnaiset tehtailivat 30 minuutissa viisi pistettä, kahdeksan levypalloa ja yhden syötön ja Kalin merkkautti lisäksi yhden heitontorjunnan.

CAA-konferenssin toiseksi viimeisen ottelunsa Hofstra aloitti vahvasti, mutta toisella puoliskolla UNCW paineli ohi ja nappasi voiton numeroin 43-56 (21-18). Kalin oli kahdeksalla pisteellään joukkueen kolmanneksi tehokkain. Hän paini kentällä 35 minuuttia ja tilastoi lisäksi kaksi levypalloa, kaksi syöttöä sekä yhden torjunnan. Karsten hääri viisikossa 29 minuuttia ja sai kasaan kaksi pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.

30.1.2024 08:51 NCAA

Teresa Seppälä 17 pistettä ja 9 levypalloa Sienan kaataessa Quinnipiacin

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena voittivat kolmannen peräkkäisen ottelunsa. Seppälä tilastoi 17 pistettä ja 9 levypalloa Quinnipiacia vastaan.

23.1.2024 11:52 NCAA

Teresa Seppälä 20 pistettä Sienan viidennessä peräkkäisessä kotivoitossa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:n viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Teresa Seppälä, joka säkitti 20 pistettä, kun Sienan yliopisto nappasi viidennen peräkkäisen kotivoittonsa.