Lotta-Maj Lahtinen uusi syöttöennätyksensä Georgia Techin kolmannessa peräkkäisessä voitossa

14.12.2020 08:44 Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa viikonlopun ehdottomiin naisonnistujiin lukeutui Lotta-Maj Lahtinen, joka johdatti 19 pisteellä ja kahdeksalla syötöllä Georgia Techin voittoon Notre Damesta. Syöttömäärä on Lahtisen henkilökohtainen ennätyslukema.

Lotta-Maj Lahtinen rikkoi jälleen ennätyksiään NCAA:ssa. Kuva: Ville Vuorinen.

Lotta-Maj Lahtinen ja Georgia Tech karistivat Notre Damen kannoiltaan toisella puoliajalla, mikä kantoi vakuuttavaan 82-67 (35-33) -voittoon. Lahtinen rehki runsaat 39 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi joukkueensa suurimman pistemäärän 19 pistettä, kolme levypalloa, kahdeksan syöttöä ja kolme riistoa.

Kolmatta kauttaan pelaavalle Lahtiselle kahdeksan syöttöä oli hänen uusi henkilökohtainen ennätyksensä NCAA:ssa.

Georgia Tech on pelannut tällä kaudella viisi ottelua, joista joukkue on voittanut neljä. Notre Damen kaatamisen jälkeen Georgia Tech on kolmen ottelun voittoputkessa.

> Ottelutilastot

Sara Bejedi pelasi ensimmäisen ottelunsa uuden yliopistonsa Florida Staten riveissä, kun floridalaiset päihittivät Virginian 51-69 (28-28). Bejedi pelasi yhdeksän minuuttia, joiden aikana syntyi kolme pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Venla Variksen ja Grand Canyonin neljän ottelun voittoputki katkesi, kun Southern Utah voitti niukasti 83-84 (45-44). Varis sai peliaikaa 12 minuuttia, joiden aikana hän keräsi kaksi levypalloa ja yhden riiston.

Augustin ja Robert Morris avasivat kautensa

Nina Augustin pääsi vihdoin pelien makuun. Kuva: Robert Morris.

Nina Augustin ja Robert Morris pelasivat viikonloppuna kauden ensimmäiset ottelunsa, kun viikonlopun aikana Robert Morris kohtasi Northern Kentuckyn kahdesti. Ensimmäisessä ottelussa Robert Morris hävisi 33-61 (18-28). Augustin pelasi aloitusviisikossa 16 minuuttia keräten tilastoikseen kaksi pistettä ja yhden syötön.

Sunnuntain uusintaottelussa Robert Morris pisti paremmin kampoihin, mutta Northern Kentucky oli silti kovempi loppulukemin 50-62 (23-37). Augustin oli pelipäällä saalistaen kymmenen pistettä ja kaksi levypalloa 26 peliminuutissa.

Elina Ariken edustaman UTEP:n päätösneljänneksen kiri ei riittänyt voittoon saakka, kun Utah State veti pidemmän korren 65-68 (33-42). Arike pelasi viisikossa kymmenen minuuttia tilastoiden yhden levypallon ja syötön.

Nenna Lindströmin edustama Liberty voitti selkeästi Carson-Newmanin 60-85 (34-42). Lindström heitti kuusi pistettä ja jakoi kaksi syöttöä 11 minuutissa.

Mäkelän ja Väätäsen konferenssiottelut käyntiin

Sini Mäkelän Manhattan College ehti pelata jo ensimmäiset konferenssiottelunsa. Kuva: Ville Vuorinen.

Sini Mäkelä ja Manhattan College aloittivat viikonloppuna konferenssiottelunsa MAAC:ssa (Metro Atlantic Athletic Conference) kahdella voitolla Riderista. Ensimmäisessä ottelussa Rider kaatui 56-51 (29-25). Mäkelä pelasi vaihdosta 25 minuuttia tilastoiden viisi pistettä ja yhden levypallon.

Uusintaottelussa Manhattan College karkasi vahvan päätösneljänneksen turvin 50-38 (19-17) -voittoon. Mäkelän saldo oli tällä kertaa neljä pistettä ja kolme levypalloa 21 minuutissa.

Manhattan Collegen tavoin MAAC:ssa pelaava Canisius College ja Ella Väätänen aloittivat myös konferenssiottelunsa viikonloppuna, mutta Canisius College kärsi kaksi tappiota Maristille. Ensimmäisessä ottelussa Marist oli vahvempi 44-64 (23-27). Väätänen kirjautti kolme pistettä, kolme levypalloa ja yhden torjunnan 17 minuutissa.

Toisessa ottelussa Marist taas karkasi jo ensimmäisen neljänneksen jälkeen 61-82 (23-43) -voittoon. Väätänen heitti kaksi pistettä 16 minuutissa.

Kia Vaalavirta ja San Francisco voittivat viime viikon torstaina Californian 67-62 (37-28). Vaalavirta sai ottelussa peliaikaa yhdeksän minuuttia, joiden aikana hän teki tilastoikseen kaksi pistettä, yhden levypallon ja syötön.

Viikonloppuna San Franciscon puhde meni ylitöiksi, kun Fresno State kaatui vasta kahden jatkoajan jälkeen 93-102 (32-40, 75-75, 87-87). Vaalavirta jäi pisteittä neljässä peliminuutissa.

19.3.2024 11:47 NCAA

Annukka Willstedt ja Anna Kahelin juhlivat konferenssimestaruuksia

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Annukka Willstedt (Texas A&M-Corpus Christi) ja Anna Kahelin (Maine) juhlivat konferenssimestaruuksia ja täten automaattista paikkaa NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Suomalaisista lopputurnauksessa nähdään myös Sara Bejedi (Florida State) ja Henna Sandvik (Indiana).

18.3.2024 12:00 NCAA

Mustapha Amzil konferenssin vuoden kuudes mies ja New Mexico konferenssimestaruuteen

Yhdysvaltojen miesten NCAA:ssa konferenssin vuoden kuudenneksi mieheksi valittu Mustapha Amzil juhli konferenssimestaruutta ja suoraa paikkaa NCAA:n lopputurnaukseen. Amzilin lisäksi lopputurnauspaikan saivat Eemeli Yalaho (Texas Tech), Miro Little (Baylor), Morris Ugusuk (South Carolina) ja jo aiemmin Longwood, jossa pelaa Jesper Granlund ja Leo Nordberg.

11.3.2024 11:22 NCAA

Granlund ja Nordberg konferenssimestaruuteen ja NCAA:n lopputurnaukseen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa on lopputurnauksien, March Madnessin, aika. Suomalaisjoukkueista varaslähdön konferenssien lopputurnauksiin otti kourallinen, joista Jesper Granlundin ja Leo Nordbergin edustama Longwood juhli mestaruutta ja sai täten tikettinsä valtakunnalliseen lopputurnaukseen.

4.3.2024 10:14 NCAA

Teresa Seppälä 23 pistettä ja 16 levypalloa – Siena kolmen ottelun voittoputkessa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa konferenssipelit lähenevät loppuaan. Teresa Seppälä repi hurjan 23 pisteen ja 16 levypallon tupla-tuplan, kun Siena nappasi kolmannen peräkkäisen voittonsa.

20.2.2024 11:07 NCAA

Sara Bejedi rehki täydet minuutit Miamin kaadossa – Florida Statelle kaksi voittoa ACC:ssa

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State nappasivat viimeisen viikon aikana kaksi voittoa ACC:n konferenssiotteluissa. Bejedi rehki sunnuntaina täydet 40 minuuttia ja upotti 19 pistettä.

19.2.2024 09:36 NCAA

Touko Tainamo takoi 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverin yliopistolle

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa Touko Tainamo jatkoi hienoja otteitaan. Tainamo väänsi viime viikolla komean 27 pisteen ja 13 levypallon tupla-tuplan Denverille.

13.2.2024 10:56 NCAA

Florida State kaatui Notre Damelle tuplajatkoajan jälkeen – Sara Bejedi 16 pistettä

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Sara Bejedi ja Florida State saivat sunnuntaina vastaansa 12. rankatun Notre Damen. Bejedi säkitti 16 pistettä, kun Florida State hävisi tuplajatkoajan jälkeen.

12.2.2024 11:50 NCAA

Viljami Vartiainen säkitti kolmosia, kun Weber State vei NCAA:n suomalaiskohtaamisen

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa viimeisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Viljami Vartiainen, joka säkitti kaksi kolmosta, kun Vartiaisen edustama Weber State päihitti Emil Skytän ja Sacramento Staten.

6.2.2024 10:43 NCAA

Siena jo viiden pelin voittoputkessa – Seppälä 24 pistettä Maristia vastaan

Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa Teresa Seppälä ja Siena jatkavat hienoja otteitaan. Viimeisen viikon aikana Siena nappasi kaksi voittoa ja Seppälä säkitti 24 pistettä Maristin kaadossa.

5.2.2024 11:13 NCAA

Federiko Federiko napsi levypalloja, kun Pittsburgh voitti kahdesti ACC:ssä

Yhdysvaltojen miesten yliopistosarja NCAA:ssa edellisen viikon suomalaisonnistujiin lukeutui Federiko Federiko, joka oli aloitusviisikossa, kun Pittsburgh voitti kaksi konferenssiottelua ACC:ssa.