LiigaCup-ennakko: Jatkuuko Karhun yliote Tampereen Pyrintöä vastaan?

31.1.2013 12:00 Tampereen Pyrinnön vuodenvaihteen voittoputki petasi LiigaCupin Final Fourin tapahtumapaikaksi Pyynikin Palloiluhallin. Liigakauden puolessavälissä Korisliigaa johtanut Pyrintö on viime viikkoina saanut takapakkia avainpelaajien loukkaantumisesta johtuen ja seuraava vahva haaste odottaa lauantaina LiigaCupin välierässä, kun tamperelaisia vastaan asettuu Pyrinnön kahdesti tällä kaudella kukistanut Kauhajoen Karhu.

Pitkään sivussa ollut Kenneth Lowe saattaa tehdä paluunsa Pyrintö-paitaan LiigaCupin välierässä.

Takakentällä kiusakseen Lowe saa mm. Ilkka Vuoren.

Giordan Watsonin Karhu on kaatanut Pyrinnön tällä kaudella kahteen otteeseen.

Ville Tuomisen mukaan Pyrintö on tekemässä "pieniä muutoksia" pelikirjaansa LiigaCupia varten. Kuvat: Tytti Nuoramo, Francois Perthuis & Matti O. Koskinen.

Liigacupin Final Fourin isännyys oli pitkään matkaamassa Loimaalle, mutta Bisonsin hävittyä yllättäen vieraskentällä Korihaita vastaan sai Pyrintö oljenkorren tuoda cup-isännyys Tampereelle. Pyrintö kiitti tarjotusta tilaisuudesta ja järjesti Korisliigan keskitalven huipennuksen kotikentälleen.

 

– Totta kai kotona pelaaminen ja kotietu ovat merkittäviä asioita jokaiselle joukkueelle. Mekin olemme pelanneet merkittävästi paremmin kotikentällä kuin vieraissa. Mieluummin nautimme näistä eduista kuin lähdemme vierasmatkalle, Pyrinnön päävalmentaja Ville Tuominen iloitsee.

 

Pyrintö johti Korisliigaa runkosarjan puolessavälissä, mutta on sittemmin tipahtanut neljännelle sijalle Bisonsin, KTP:n ja Katajan alapuolelle.

 

”Punakoneen” menoa ovat jarrutelleet avainpelaajien loukkaantumiset: ensiksi loukkaantui Kenneth Lowe, sitten Lowea lomittamaan saapunut Reginald Bratton ja viimeiseksi kotiottelua Bisonsia vastaan joukkueen keulakuva Damon Williams.

 

– Lowe harjoitteli joukkueen kanssa ensimmäisen kerran keskiviikkona ja kaikki näyttää toistaiseksi hyvältä. Damonin nilkassa on kipuja, ja on vielä turhan aikaista sanoa, missä kokoonpanossa pelaamme lauantaina. Molempien herrojen kanssa edetään päivä kerrallaan, Tuominen paljastaa.

 

Pyrintö on saamassa viikon sisään rautaisannoksen Karhua, sillä lauantain välierän lisäksi tamperelaiset ottavat ensi keskiviikkona toisen kerran kotisalissaan mittaa kauhajokisista.

 

– Uskon, että välierästä on tulossa vähän erilainen ottelu tavallisiin liigapeleihin nähden. Olemme tekemässä joitain pieniä muutoksia peliimme muutamilla pelin osa-alueilla ja kokeilemme, jos saisimme hieman erilaisen lopputuloksen, viittaa Tuominen Pyrinnön kahteen tappioon Karhua vastaan.

 

Tamperelaisten aloitusviisikossa kentälle astelevat Williamsin lisäksi Antti Nikkilä, Calle Lindbom, LaMonte Ulmer sekä Antero Lehto. Penkiltä voimaa tuovat Lowe, Olli Ahvenniemi ja Jesse Niemi tukenaan Ville Pekkola ja Osku Heinonen.

 

Karhun pelitapa purrut Pyrintöön

 

Karhun liikkuva, aggressiivinen ja parhaimmillaan koko kentällä hiillostava joukkuepuolustus on ollut kryptoniittia Pyrinnölle tällä kaudella. Pohjanmaalaiset nappasivat lokakuussa neljän pisteen vierasvoiton Pyynikiltä ja murskasivat tamperelaisvieraansa 27 pisteellä kotonaan viikkoa ennen joulua.

 

Karhun päävalmentaja Ari Tammivaara varoittaa kuitenkin vetämästä liioiteltuja johtopäätöksiä joukkueiden keskinäisistä otteluista.

 

– Olemme onnistuneet omassa pelikonseptissamme erinomaisesti Pyrintöä vastaan, mutta kauden aikana pelimme on ailahdellut liikaa, asettaa Tammivaara kokonaisuuden oikeaan mittakaavaan.

 

– Enemmän tilanteesta kertoo se, että LiigaCupin Final Four pelataan nimenomaan Tampereella. Pyrintö johti liigaa runkosarjan puolessavälissä ja on lähtökohtaisesti paitsi yksi liigan parhaista joukkueista, myös mestarisuosikeista.

 

Täysammattilaisorganisaationa Korisliigaa pelaava Karhu on saanut pelata lähes koko kauden täydellä rotaatiolla, mutta avainpelaajien loukkaantumisia on podettu myös lakeuksilla. Ilkka Vuori on potenut talven aikana mykoplasmainfektiota ja Niko Mattila oli sivussa kaksi viikkoa tammikuun aikana.

 

– Urheilussa pelataan niillä pelaajilla, jotka ovat pelipäivänä pelikunnossa. Teemme lopulliset päätökset pelipäivän aamuna, kommentoi Tammivaara kysyttäessä joukkueensa terveystilannetta.

 

– Tärkeintä on kuitenkin päästä toteuttamaan omaa pelikonseptia sekä harjoittelemaan muutamaa uutta asiaa sillä kokoonpanolla, jolla välierään lähdemme.

 

Karhun tyypillisimmässä aloitusviisikossa ovat kentälle astelleet isot miehet Tremaine Ford ja J’Nathan Bullock, ja takakentällä palloa ovat liikutelleet Ilkka Vuori, Giordan Watson sekä puolustusekspertti Henri Hirvikoski. Penkiltä Tammivaara on marssittanut Eldar Skamon, uransa parasta kautta pelaavan Jussi Eskolan, Matias Ojalan sekä nuoren Niko Mattilan.

 

Välieräpari pähkinänkuoressa

 

Edelliset kohtaamiset

  • 26.10. Pyrintö – Karhu 78–82 (Pyrintö: Lowe 20/5, Karhu: Ford 16/11/4 riistoa, Ojala 15/1, Watson 14/2/4 syöttöä)
  • 15.12. Karhu – Pyrintö 87–60 (Karhu: Watson 22/2/11 syöttöä, Bullock 19/10, Eskola 15/2, Pyrintö: Ulmer 21/6/3 riistoa)

 

Runkosarjassa

  • Pyrintö 4. sija: 20-7
  • Karhu 5. sija: 17-10

Tilastovertailu

  • Pisteet: Pyrintö 88,6 Karhu 85,0
  • Levypallot: Pyrintö 40,6 Karhu 34,1
  • 2p tarkkuus: Pyrintö 55,9% Karhu 53,2%
  • 3p tarkkuus: Karhu 37,0% Pyrintö 31,1%
  • Menetykset: Karhu 14,7 Pyrintö 14,1
  • Vastustajan pisteet: Pyrintö 77,3 Karhu 81,5

 

Mikä LiigaCup?

 

  • Korisliigan LiigaCup on kaudella 2012/13 ensimmäisen kerran pelattava cup-kilpailu.
  • LiigaCupiin saavat kutsun ne neljä joukkuetta, jotka ovat sijoittuneet Korisliigan sarjataulukossa korkeimmalle runkosarjan puolessavälissä.
  • LiigaCupin järjestää joukkue, joka johtaa Korisliigaa runkosarjan puolessavälissä. LiigaCupin välieräparit muodostuvat seuraavasti: runkosarjan 1.-4. ja 2.-3. Välierien voittajat kohtaavat LiigaCupin finaalissa.
  • Vuoden 2013 LiigaCupin isäntäjoukkue on Tampereen Pyrintö, joka kohtaa välierässä Kauhajoen Karhun. Nilan Bisons kohtaa toisessa välierässä KTP:n.
  • Joensuun Kataja on vapautettu vuoden 2013 LiigaCupista kilpailullisin perustein selvittyään EuroChallengessa 16 parhaan joukkoon.
  • LiigaCupin mestari palkitaan kiertopalkinnolla sekä kultamitalein. Lisäksi mestarijoukkue saa palkinnokseen 10 000 euroa edellyttäen, että joukkue osallistuu kansainväliseen kilpailutoimintaan kaudella 2013/14.
  • LiigaCupin mestari on Suomen mestarin jälkeen ranking-2. jaettaessa suomalaisjoukkueiden seuraavan kauden FIBA:n alaisia eurosarjapaikkoja. Rankingin kolmas on Korisliigan runkosarjan voittaja.
 
20.1.2024 22:07 Pääjuttu

Miesten Motonet Suomen Cup 2023 ratkesi – Seagullsille neljäs mestaruus

Helsinki Seagulls pääsi lauantai-iltana nostamaan ilmaan Motonet Suomen Cupin mestaruuspokaalin jo neljättä kertaa viiden vuoden sisällä. Finaalissa Seagulls päihitti hyvän vastuksen antaneen BC Nokian 83–76.

20.1.2024 11:55 Suomen Cup

Seagulls ja BC Nokia Motonet Suomen Cupin finaalissa lauantaina klo 19

Miesten Suomen Cupin mestari 2023 ratkeaa lauantai-iltana, kun Helsinki Seagulls ja BC Nokia kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä.

19.1.2024 22:29 Suomen Cup

Motonet Suomen Cup huipentuu lauantaina – Nokia ja Seagulls miesten finaaliin!

Motonet Suomen Cupin miesten välierissä kohtasivat BC Nokia ja Kataja Basket sekä Helsinki Seagulls ja Korihait.

18.1.2024 10:53 Suomen Cup

Suomen Cup huipentuu viikonloppuna Helsingissä - perjantaina ohjelmassa kaksi jännittävää välierää

Miesten Suomen Cupin välierät pelataan perjantaina 19. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lauantaina ohjelmassa on puolestaan miehillä cup-finaali. Kataja Basket lähtee puolustamaan mestaruutta. YLE välittää Suomen Cupin Final Fourin kanavillaan.

18.12.2023 10:00 Suomen Cup

Suomen Cupin Final Fourin lipunmyynti avattu

Molempien Suomen Cupien loppuhuipennus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa Helsingissä. Lipunmyynti Final Fouriin käynnistyi tänään maanantaina klo 10.

1.12.2023 20:04 Suomen Cup

Suomen Cupin rankingit vahvistettu – Final Fourin aikataulu julkaistu

Naisten ja miesten Suomen cupin Final Four -joukkueet ja tammikuussa Urhea-hallissa pelattavien välierien aikataulut ovat nyt vahvistettu.

22.11.2023 13:55 Suomen Cup

Naisten ja miesten Suomen Cupin Final Four -joukkueet selviävät marraskuun lopussa

Suomen Cupin huipennukseen selviytyy molempien sarjojen rankingin neljä parasta joukkuetta. Final Four -turnaus järjestetään 19.–21. tammikuuta Urhea-hallissa, Helsingissä.

14.1.2023 19:41 Korisliiga

Kataja vei kultamitalit Hirvosen hurjien syöttötilastojen siivittämänä – miesten Suomen Cup -finaalia jännitettiin jatkoajalle asti

Kataja Basket kaatoi Helsinki Seagullsin jatkoajalla miesten Suomen Cup -finaalissa.

14.1.2023 09:21 Suomen Cup

Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Suomen Cupin finaalissa klo 17

Miesten Suomen Cupin mestari 2022 ratkeaa lauantaina, kun Helsinki Seagulls ja Kataja Basket kohtaavat Urhea-hallissa Helsingissä. Seagulls tavoittelee neljättä perättäistä cup-mestaruutta.

13.1.2023 21:57 Pääjuttu

Seagulls ja Kataja miesten Suomen Cup -finaaliin – Tuomas Hirvosella tehokas ilta välierävoitossa

Kumpikin miesten Suomen Cup -välieristä ratkesi selkeällä erolla. Huomiseen finaaliin etenevät Kataja Basket ja Helsinki Seagulls.

Näytä lisää vastaavia