Lehtoranta käynnisti Karhun kirin, Seagulls ja Kataja palasivat voittokantaan

3.2.2018 Kauhajoen Karhu tarjoili kotiyleisölleen todellista lauantai-illan herkkua, kun se nousi Joonas Lehtorannan johdolla takamatkalta 82-75 (27-40) -kotivoittoon Tampereen Pyrinnöstä. Helsingissä Seagulls palasi voittokantaan kaatamalla Korihait 110-80 (58-43) ja Espoossa Joensuun Kataja suoritti saman tempun päihittämällä Unitedin lukemin 82-78 (36-32).

Joonas Lehtoranta sytytti Karhun kirin kolmannen jakson 12 pisteellään.

Remy Abell oli Seagullsin pisteykkönen kun lokkiparvi kaatoi Korihait.

Jarekious Bradley oli Katajan kantavia voimia vierasvoitossa Espoo Unitedista. Kuvat: Ville Vuorinen & Francois Perthuis

Kauhajoen Karhu raateli kolmannen perättäisen voittonsa, kun se isännöi lauantai-iltana Tampereen Pyrintöä. Vaisun avauspuolikkaan jälkeen Karhu keräsi rivinsä puoliajan isolla tauolla ja saapui parketille uudella energialla, nousten väkevän kirinsä ansiosta lopulta komeaan 82-75 (27-40) -kotivoittoon.

Karhun kiriin ydinvoimalan tavoin virtaa tuonut Joonas Lehtoranta nousi kotivoiton avainhahmoksi. Lehtoranta löysi toisella puoliajalla hyökkäysvaihteen koneistostaan ja säkitti kolmannella jaksolla kirin alkuvaiheilla 12 pistettä.

- Toiselle puoliajalle lähdimme pienemmällä viisikolla, halusimme nopeuttaa peliä ja saada enemmän pallonhallintoja. Se toimi ja samalla aloimme myös puolustaa. Esille pitää nostaa tietysti Joonaksen loistava peli, hän laittoi kovia ajoja koriin, hehkutti Karhu-luotsi Jussi Laakso.

Ottelun sankariksi nousseen Lehtorannan koko illan saldoksi muodostui 18 pistettä, 2 levypalloa ja 1 koriin johtanutta syöttöä. Lehtorannan ohella myös Bojan Sarcevic (10/6/6 syöttöä/4 riistoa) ja 18 pistettä nakuttanut Gregory Mangano olivat vahvalla pelipäällä.

Pyrinnön riveistä kaksinumeroisille pistelukemille tiensä selvittivät kapteeni Antero Lehto (11/2 syöttöä/2 riistoa), Juan’ya Green (12/3 syöttöä) ja Osku Heinonen (12).

Ottelutilastot: Karhu - Pyrintö

Seagulls tyylitteli voittoon

Helsinki Seagulls palasi voittokantaan lauantai-iltana Töölön Kisahallissa komealla tavalla, lokkipaitojen isännöityä Uudenkaupungin Korihaita. Ottelua alusti asti hallinnut Seagulls terävöitti otettaan vielä puoliajan jälkeen, karaten lopulta vakuuttavaan 110-80 (58-43) -kotivoittoon.

Seagulls-hyökkäys möyhensi vierailijoiden puolustuksen palasiksi useaan otteeseen kamppailun aikana ja isäntien heittäjät saivatkin nauttia verrattain tyhjästä kaaresta irrottaessaan palloja lentoradalle kolmen pisteen etäisyyksiltä. Lopulta Seagulls naulasi kolmoset pesään peräti 56% tarkkuudella (15/27) ja voitti bonuskaaren takaa tehdyt pisteet numeroin 45-27.

- Toinen puoliaika oli meiltä merkittävästi parempaa pelaamista. Nuori osastomme pääsi jälleen näyttämään osaamistaan ja he pelasivat erittäin kovaa, kehui Seagullsin päävalmentaja Mikko Larkas.

Tasaisesti onnistumisia koko pelaajistonsa laajuudelta saaneen Seagullsin ykköstykkeinä toimivat 15 pistettä heittänyt Remy Abell, vahvan ottelun pelannut Timo Heinonen (14/5/4 syöttöä) sekä totutun monipuolisesti ottelun lopputulemaan vaikuttanut Tuukka Kotti (14/6/5 syöttöä/2 riistoa).

Kevin Bracy-Davis heitti Korihaille 18 pistettä ja monipuolinen laituri Sean O’Brien (16/9) jäi levypallon päähän tupla-tuplasta.

Ottelutilastot: Seagulls - Korihait

Kataja piti Unitedin kirin kurissa

Joensuun Kataja suoritti onnistuneen ryöstöretken Tapiolan Urheiluhalliin lauantai-iltana, veivaten sarjapisteet mukaansa 82-78 (36-32) -vierasvoitolla Espoo Unitedista. Kataja joutui tekemään voiton eteen kuitenkin täyden päivätyön, kotijoukkueen kirin tuotua Unitedin päätösjaksolla 11 pisteen takaa jopa pisteen johtoasemaan.

Hallitseva mestari kesti kuitenkin korkean painetason hetket kamppailun päätöshetkillä ja nousi loppuhetkillä Timothy Williamsin donkilla sekä Williamsin ja Jarekious Bradleyn kylmähermoisella vapaaheittotyöskentelyllä voittoon, Okko Järven ensin nostettua isännät pisteen johtoon päätösminuutin alkajaisiksi.

- Ottelu ei ollut missään nimessä helppo meille, mutta myös kotijoukkue joutui pelaamaan vajaamiehisenä. Hieno taistelu kotijoukkueelta, Katajan päävalmentaja Greg Gibson jakoi kunniaa ottelun jälkeen.

Katajan voitto henkilöityi kolmeen pelaajaan, Bradleyn (24/5), Williamsin (22/6) ja takamies Damier Pittsin (20/6/5 syöttöä) rekisteröityä vähintään 20 pistettä.

Isäntien kapteeni Järvi heitti 15 pistettä ja repi 9 levypalloa, Darious Motenin yllettyä tupla-tuplaan 14 pisteellä ja 10 levypallolla.

Ottelutilastot: United - Kataja

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.