Lapppeenrannan Catz vei naisten Korisliigan kärkikamppailun

17.1.2018 Lappeenrannan Catz jatkaa naisten Korisliigan kärjessä matkalla kohti pudotuspelejä. Keskiviikkona lappeenrantalaisryhmä kaatoi Hongan numeroin 75–54 . Muissa keskiviikon otteluissa EBT voitti kotihallissaan Kouvottaret 73–62 , Vimpelin Veto kaatoi Forssan Alun 91–75 ja Hyvinkään Ponteva päihitti vieraskentällä Äänekosken Huiman 89–57.

Aleighsa Welch oli liekeissä Catzin kaataessa kärkikamppailussa Tapiolan Hongan.

Zykira Lewis piti tärkeillä hetkillä EBT:n johdossa Kouvottarista. Kuvat: Ville Vuorinen


 

Lappeenrannan Catz jatkaa vakuuttavaa voittokulkuaan naisten Korisliigassa. Keskiviikon sarjakierroksella joukkue kaatoi vakuuttavassa vireessä porskuttaneen sarjakakkosen Tapiolan Hongan numeroin 75–54 (41–32). Voitto oli Catzille jo kymmenes perättäinen. Honka kaatui toisessa perättäisessä ottelussaan.

 

Catz piti keskiviikkona yllä hieman vastustajaa tarkempaa heittoprosenttia alusta alkaen. Honka sai peliä paremmin haltuun kolmannella jaksolla Heta Korpivaaran pirteillä ajoilla. Viimeinen neljännes oli kuitenkin lappeenrantalaisten näytöstä amerikkalaiskolmikon nakuttaessa pisteitä Hongan menetyksistä.


Catzin tehokolmikko oli Aleighsa Welch (18/10/6), Valencia McFarland (16/4/2) ja Natalie Day (12/7). Myös Karoliina Rytkösen (12/3/5) sihti oli kohdallaan. Tapiolan Hongan heittopeliä johtivat Kiana Johnson (16/6/3), Heta Korpivaara (13/9/10) ja hiljattain kuukauden pelaajaksi valittu Wilesia Hardy (12/11/4).
 

Lappeenrannan Catzin päävalmentaja Mika Haakana kiitteli omiaan kentän tapahtumista, mutta uskoo entistä parempaan hyökkäyspelaamiseen.
– Olen tosi tyytyväinen voittoon, sillä Honka on erittäin hyvä ja hyvin organisoitu joukkue. Pitkään aikaan vaikein peli. Esityksemme oli suhteellisen hyvä tällä harjoitusmäärällä. Puolustuspelimme oli hyvää, mutta hyökkäyksessä on vielä parannettavaa.
Tapiolan Hongan päävalmentaja Kimmo Kujansivu kehui omiensa puolustuspeliä.
– Kolmekymmentä minuuttia oikein hyvää puolustamista. Olisi pitänyt pitää pallosta parempaa huolta ja heittää etenkin kaaren takaa paremmin. Catz pelaa organisoidusti ja heillä on monta hyvää yksilöä. Se on iso haaste meille, mutta olen optimistinen, että meillä on saumat voittaa heidät keväällä.

 

Ottelutilastot: Catz–Honka 


 

Espoo Basket Team kaatoi Kouvottaret


Espoo Basket Team kaatoi keskiviikkona kotiparketillaan Kouvottaret numeroin 73–62 (39–17). Voitto oli espoolaisille toinen perättäinen ja yhteensä seitsemäs kuluvalla kaudella.


EBT aloitti ottelun pirteästi Kouvottarien hyökkäyspelin takellellessa. Toisella neljänneksellä EBT hyödynsi Kouvottarien heikkoa heittoiltaa paahtaen tauolle 22 pisteen keulan. Vierasjoukkueen1 peli-ilme piristyi huomattavasti tauon jälkeen, mutta EBT pysyi Zykira Lewisin pirteän heittoillan ansiosta keulilla päätösminuuteille saakka.

 

Lewis osui 21 pistettä. Hän kauhoi 6 levypalloa ja jakoi 2 syöttöä. Kamilah Jacksonin (13/20/7) taistelu korinalustaistelussa oli korkealla tasolla. EBT:n Lotta Aaltonen (14/4/4) pussitti neljä pistettä kolmen pisteen kaaren takaa. Kouvottarien Brittany Carter urakoi 21 pistettä, 5 levypalloa ja 9 syöttöä. Ulriikka Latvalalla (15/4/1) oli tehokas ilta ja Layne Murphy (15/11/5) tilastoi vierailijoiden riveistä tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: EBT–Kouvottaret 


 

Vimpelin Veto piti sarjapisteet kotona

 

Vimpelin Veto haali kauden kymmenennen voittonsa kaatamalla kotiparketillaan keskiviikkona Forssan Alun. Vedon hallussa pysynyt koripalloilta päättyi 91–75 (41–34) -lukemiin.

 

Vimpeli hallitsi kentän tapahtumia keskiviikkona erityisesti avausjaksolla ja tauon jälkeen. Alku pääsi peliin ajoittain hyvin mukaan, mutta Veto ei antanut vastustajalle juurikaan siimaa ottelun loppua kohden.

 

Noora Järvikangas upotti Vedolle 21 pistettä. Myös Sydney Coffeyn (17/8/2) ja Pachiyyanna Robertsin (15/12/1) panos näkyy lopputuloksessa. Forssan Alun Mia Loyd (26/12/2) tehtaili tupla-tuplan.

 

Ottelutilastot: ViVe–FOA


 

Ponteva haki pisteet Huiman vieraana

 

Hyvinkään Ponteva pelasi tasaisen ottelun joukkueen voittaessa Äänekosken Huiman vierasreissulla lukemin 89–57 (53–19). Voitto oli Pontevalle kauden yhdeksäs.
 

Hyvinkääläisten tehokas puolustus ja pirteä hyökkäyspeli piti Äänekosken Huiman paitsiossa ottelun avauspuolikkaalla. Vaikka Huima sai uutta virtaa otteisiinsa tauon jälkeen, ei se pystynyt enää kuromaan HyPon alussa kasvattamaa johtoa umpeen.

 

Pontevan kokoonpano osallistui pistetalkoisiin tasaisesti keskiviikkona. Henna Salomaa (15/2/1), Saara Wahlgren (14/5/7) ja Titta-Riina Lepistö (14/6/1) pelasivat väkevää hyökkäystä. Äänekosken Huimaan hiljattain palannut Kenya Robinson (21/15/1) sekä Tyler Gilbert (14/12) urakoivat tupla-tupla-tilastot.
 

Ottelutilastot: Huima–HyPo
 
28.3.2024 21:34 Naisten Korisliiga

Pyrintö taisteli välierien kynnykselle

Naisten Korisliigan puolivälierät jatkuivat yhdellä ottelulla. Siinä Pyrintö kaatoi kotikentällään FoA:n 88-82 ja siirtyi ottelusarjassa 2-1 johtoon.

27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

Näytä lisää vastaavia