Lahti vaikeuksien kautta voittoon – Kauhajoki varmisti ykkössijansa

19.3.2022 21:08 Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittajaksi selviytyivät tänään Kauhajoki ja KTP-Basket. Alemmassa puolestaan Lahti Basketball.

Ricky Waxlax tasoitti ottelun tänään tärkeällä hetkellä. Kuva: Ville Vuorinen / Korisliiga

Lahti Basketball väänsi kotikentällään tiukassa olleen 106–97-voiton BC Nokiasta. Jatkoajalla saavutettu tulos tuli siitäkin huolimatta, että vielä neljännen jakson aikana Nokia kävi selkeästi niskan päällä.

Voittajajoukkueen näyttävimmistä tilastoriveistä vastasi täysin häikäisevät lukemat tauluun hakannut Chris Clarke. Amerikkalaislaituri tilastoi triplatuplan 26 pisteellä, 22 levypallolla ja 11 koriin johtavalla syötöllä. Kotimainen joukkuetoveri Ricky Waxlax antoi tukea 14 pisteellä sekä tasoittamalla ottelun varsinaisen peliajan lopussa.

– Alkuun lähdimme toteuttamaan omaa pelisuunnitelmaamme, mutta puoliajan jälkeen se jäi ja aloimme pakottaa. Loppuen lopuksi taistelimme todella hienosti, ja olen joukkueesta todella ylpeä. Ehkä uran parhailta tuntuvat heitot tulivat tämän matsin lopussa, kommentoi Waxlax.

Nokian paras pistemies oli Justin Pierce 28 pisteellä ja 13 levypallolla.

Nokia on miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa kahdeksannella eli viimeisellä playoff-sijalla. Lahti seuraa perässä yhden otteluvoiton erolla.

Ottelutilastot

Ylemmässä jatkosarjassa korkeammat sijat voittivat

Helsinki Seagulls sai vieraakseen sarjakärki Kauhajoen ja joutui taipumaan pelin päätteeksi luvuin 72–82. Seagulls on parhaillaan sijalla viisi. Kauhajoki puolestaan varmisti voitollaan runkosarjan ykkössijan ja kotiedun pudotuspeleihin.

Voittajajoukkueen korkein pelaajakohtainen pistelukema oli 14, mutta siihen ylsi kolme eri pelaajaa – Simeon Carter, Lee Skinner ja Joona Hakamaa.

– Mielestäni toteutimme ihan hyvin puolustussuunnitelmaamme. Vaihdoimme paljon screenejä. Erityisen tyytyväinen olin levypallopelaamiseen. Ja vaikka vaihdoimme screenejä, Seagulls sai vain kaksi hyökkäyslevypalloa koko pelissä, totesi Hakamaa.

Seagullsin pistesankari oli Zaccheus Darko-Kelly 13:lla. Lassi Nikkarinen lisäsi kahdeksan pistettä ja jakoi viisi koriin johtavaa syöttöä.

– Karhu tuli tänään vähän kovempaa tilanteisiin. Siinä kilvassa hävisimme. Pallonliike vähän tyssäsi heidän hyvään ylipelaamiseensa. He olivat oikeissa paikoissa, ja se oli ehkä se avain tänään, tiivisti Nikkarinen.

Ottelutilastot

Myös ylemmän jatkosarjan kuudetta sijaa pitävä Tampereen Pyrintö taipui kotikentällään – luvuin 84–94 – kun vieraana kävi sarjataulukon neljänneksi sijoittunut KTP-Basket.

KTP:n kovin tilastohirmu oli Urald King, joka teki 21 pistettä, keräsi yhdeksän levypalloa ja jakoi neljä syöttöä.

Pyrinnön puolella sen sijaan korkein pistesaldo, 21, kuului Ike Smithille. Suomalaiskollega Eero Lehtonen osui kuusi pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa.

– 38 minuutin ajan oli aika tasaista, ja sitten viimeisen kahden aikana ero repesi. Ajoittain saimme pidettyä tempoa mieleisenämme, vaikka välillä kaveri pääsi juoksemaan liikaa. Pienellä porukalla olimme liikkeellä, ja toisella ja kolmannella jaksolla isot minuutit vähän painoivat, mutta ei sitä viimeisellä jaksolla enää ajatellut, kertoi Lehtonen.

Ottelutilastot

 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia