Lahti shokeerasi Katajan Joensuussa

28.12.2011 Joensuun Katajan yli kaksi kuukautta ja 12 peliä kestänyt voittokulku katkesi yllättäen, kun liigan joulutauko päättyi keskiviikkona. Kataja kärsi todellisen sensaatiotappion, kun ainoastaan kaksi peliä syyskaudella voittanut liigajumbo Namika Lahti haki Joensuusta selvän 72–94 (40–49)-voiton. Nilan Bisonsia lukuun ottamatta liigan muutkin kärkijoukkueet kompuroivat keskiviikkona.

Ville Mäkäläinen ja Namika Lahti shokeerasivat Katajan Joensuussa.

Anthony Brownin Kouvot kesti Pyrinnön ryntäyksen.

Emmanuel Holloway tyylitteli Vilppaalle 29 pistettä ToPoa vastaan.

Tyler Tiedeman heitti LrNMKY:n korkeimmat pisteet voitossa Karhusta.

Martin Zeno show riehui keskiviikkona Pohitullissa. Kuvat: Francois Perthuis, Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Eveliina Toivola.

Kataja johti Namika Lahtea vastaan vain ensimmäiset seitsemän minuuttia, jonka jälkeen hyvällä jalalla liikkeellä olleet lahtelaiset nousivat ohi. Lahti johti tauolla yhdeksällä pisteellä, ja kotijoukkueen sisuuntumisen sijaan kolmannella jaksolla nähtiin yhä pirteämpi Namika, joka iski nauloja Katajan arkkuun olan takaa. Viimeisellä kymmenminuuttisella isännät eivät päässeet kymmentä pistettä lähemmäs.

– Itseluottamus on ollut ajoittain hakusessa, mutta nyt moni asia onnistui. Teimme hyviä heitonvalintoja, pidimme pallosta huolta emmekä antaneet helppoja koreja. Brant Bailey on kuntoutumassa vammoistaan, Malik Moore onnistui pelinjohdossa ja Ville Mäkäläinen puolustuksessa, tiivisti Namika Lahden päävalmentaja Kimmo Kujansivu.

Namikan tehokkaimmat olivat Brant Bailey (27/7) ja Malik Moore (20/4/6 syöttöä). Ville Mäkäläinen (13/10/7 syöttöä) kävi jopa lähellä tripla-tuplaa.

– Lahti oli hyvä emmekä yksinkertaisesti pärjänneet etenkään puolustuksessa, jossa hävisimme 1-1-tilanteet ja joukkuepuolustuskin oli surkeaa. Meitä vietiin nyt pahemmin kuin ehkä kertaakaan pariin vuoteen, murehti Katajan päävalmentaja Jukka Toijala.

Ilman kuumeista Antti Kanervoa ja ehkä kuukausia sivussa olevia Juha Steniä ja Juho Nenosta pelanneesta Katajasta ahkerimmat olivat Sami Lehtoranta (20/9/3 syöttöä) ja Petri Virtanen (17/2/3 syöttöä).

Kouvot selvisi Pyrinnön loppukiristä

Kouvolassa pelattiin kaksijakoinen ottelu Kouvojen ja Tampereen Pyrinnön välillä. Kouvot riemastutti kotiyleisöään pitämällä Pyrintöä täysin pilkkanaan ensimmäisen 20-minuutin ajan ja ryntäämällä parhaimmillaan 28 pisteen johtoon (50–22). Tauolle lähdettiin Kouvojen johtaessa 52–30.

Pyrintö sisuuntui kuitenkin kopissa ja aloitti kolmannella jaksolla kirin tiukalla puolustuksellaan. Kouvot teki toisella puoliskolla vain 14 pistettä ja Pyrintö nousi yhden kolmosen päähän, mutta Kouvojen kantti kesti ja johto piti täpärästi päätössummeriin asti. Kouvot vei voiton 66-63 (52-30).

– Tämä oli meille hyvä opetus, kun Pyrinnön kakkosjoukkueelta näyttänyt  porukka palautui puolustavaksi mestariksi ja taisteli hienosti toisella puoliskolla. Onneksi olimme hankkineet tarpeeksi ison eron, siunaili Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Kouvojen tehomiehet olivat Anthony Brown (18/7) ja Josh Gonner (17/3/3 riistoa), joiden lisäksi Atte Perttu (12/4) ja Aleksi Akpaso (11/1) olivat erinomaisia avauspuoliskolla. Pyrinnön tehot keskittyivät Kenneth Lowen (23/3/3 riistoa) ja Antwine Williamsin (22/10) käsiin.

Vilppaan tulokas loisti, ToPo kaatui jatkoajalla

Salossa nähtiin kutkuttava jännitysnäytelmä Vilppaan ja helsinkiläisen ToPon välillä. Tasainen ottelu eteni suurimmaksi osaksi ToPon komennossa, mutta Vilpas nousi neljännen jakson lopulla kahdeksan pisteen tappioasemasta (69–77) Emmanuel Hollowayn seitsemällä perättäisellä pisteellä tasoihin.

Jatkoajalla Vilpas piti tukevasti kotijohtoa. Vielä kaksi minuuttia ennen jatkoajan loppua Vilpas johti vain pisteellä (85–84), mutta Vilppaan tulokas Allen Durham pyyhki ToPon voittohaaveet kahdella perättäisellä korillaan.

Romanian pääsarjasta joulutauolla Saloon kulkeutunut Allen Durham (27/19/2 blokkia) aloitti uudessa joukkueessaan vakuuttavin tehoin. Kentän korkeimmat pisteet heitti Emmanuel Holloway (29/6/4 syöttöä/3 riistoa). ToPon ahkerimmat olivat takamiehet Chase Griffin (24/3) ja Corey McIntosh (19/7/6 syöttöä/3 riistoa).

LrNMKY kesytti Karhun

Lappeenrannassa kotijoukkue LrNMKY piti Kauhajoen Karhun tiukasti lieassaan. Kotijoukkue rynni kolmannella jaksolla parhaimmillaan 19 pisteen johtoon, lukemiin 55-36.

Sisuuntunut Karhu palasi kuitenkin vielä peliin mukaan ja siirtyi pisteen johtoon (71-72) neljä minuuttia ennen loppua. Viimeisillä minuuteilla LrNMKY puolusti kuitenkin Karhun vain yhteen pisteeseen.

Kotijoukkueella oli monta onnistujaa. Kaksinumeroiset pisteet keräsivät Tyler Tiedeman (17/3/3 syöttöä), Lawrence Hamm (15/13), Matias Ojala (15/5), DeAndre Haynes (13/4/7 syöttöä), Jouko Järvinen (11/4/5 syöttöä) ja Pasi Riihelä (10/10). Karhulta parhaat pisteet keräsivät Kelly Beidler (18/8/3 blokkia) ja Todd Hendley (14/6).

Bisonsille Länsi-Suomen herruus

Yllätyskierroksen odotetuin voitto kirjattiin Uudessakaupungissa, jossa liigakakkonen Nilan Bisons Loimaalta kukisti Korihait 66–74 (39–38) kamppailussa Länsi-Suomen herruudesta.

Ottelussa muhi yllätys kolmannelle jaksolle asti, kun Korihait antoi tasapäisen ja väkevän vastuksen syyskauden yllätysjoukkueelle. Ero alkoi kasvaa loimaalaisten eduksi jakson puolivälissä ja viimeinen jakso eteni loppuun muutaman korin vierasjohdossa.

Kentän ykkönen oli liigan korikunkku, Bisonsin Martin Zeno (23/11). Kaksinumeroisiin pisteisiin Bisonsista pääsi myös Jeb Ivey (10/3/4 syöttöä), levypalloissa kunnostautui Ryan McDade (8/10/2 blokkia).

Korihaista korkeimpiin lukemiin ylsivät Shawn Vanzant (19/1) ja Cory Johnson (18/7).

(STT)

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.