KTP katkaisi viiden ottelun tappioputkensa – Kobrat taistelee yhä pudotuspelipaikasta

19.3.2019 20:39 KTP:n päämääränä on saalistaa pudotuspeleihin kotietu.

KTP:n energisen Donte Thomasin paluu piristi selvästi joukkueen pelaamista. Kuva: Ville Vuorinen

KTP-Basket otti erityisesti henkisesti helpottavan kotivoiton Lapuan Kobrien kustannuksella tiistai-illan ainoassa Korisliiga-ottelussa. Kotkalaiset juhlivat täyttä pistepottia Steveco Areenalla lopulta selvin koriluvuin 94–69 (43–41).

– Meidän puolustuksemme oli nyt hyvää. Lapua tulee niin vahvasti korille, ettei mitään rajaa. Nyt saimme väylät tukittua ja saimme heiltä vauhtia pois, KTP:n päävalmentaja Tomi Kaminen puhkui.

Voitollaan KTP katkaisi viiden ottelun mittaiseksi katkenneen tappioputkensa.

– Meillä on ollut nyt aika pirun vaikeata. Olenkin useaan otteeseen sanonut, ettei se taito pelata ole missään vaiheessa kadonnut. On ollut vain joku ihmeellinen lukko. Nyt hyvä voitto, joka kyllä helpotti koko joukkuetta.

Ottelun ensimmäinen puoliaika ei olisi voinut paljon tasaisempi olla. Molemmat joukkueet johtivat ottelun ensimmäistä puoliaikaa parhaimmillaan ainoastaan neljällä pisteellä. Avauspuoliskolla Kobrat miltei dominoi levypalloja, 23–13. Levypalloista saamaansa etua vierasjoukkue tasoitti heikommalla viimeistelyprosentilla sekä menetyksillä.

Toisella puoliajalla KTP pelasi silmin nähden kovempaa ja otti yliotteen myös levypalloista. Kobrien tila tuntui parketilla olevan vähissä. Samalla KTP latoi tasaisesti helppoja koreja korinläheisyydestä Tyrell Nelsonin ja kokoonpanoon palanneen Donte Thomasin johdolla. Hiljalleen KTP repi johdon riittävän suureksi, ettei Kobrat enää pystynyt kirillä siihen vastaamaan.

KTP:n koko aloitusviisikko onnistui tehokkaasti. Nelson (25/10/4s) ja Thomas (15/6/4s) aiheuttivat fyysisyydellään jatkuvia haasteita lapualaisvierailleen. Joonas Lehtoranta (15/1/3s) ja Antto Nikkarinen (11/2/8s) johtivat peliä vähintäänkin sujuvasti.

– Varmaan ekaa kertaa tällä kaudella olen tyytyväinen, kun heitin noin hyvin. Tuntuu tosi hyvältä, kun voittokin vihdoin taas tuli, Lehtoranta iloitsi.

Kobrien valopilkut löytyivät kotimaisesta osastosta. Panu Peltokangas (12/8/2s), Jussi Turja (10/0) ja Lauri Toivonen (9/3) hoitivat iltapuhteensa kiitettävästi. Sen sijaan kauden kovimmat tehomiehet Larry Anderson (5/7) ja Khalil Small (12/2) olivat kovassa kotijoukkueen puristuksessa.

– Kolmannella jaksolla peli ratkesi. Ei pysytty perässä ja vähän siinä selkärankakin katkesi. Ei saatu neljännellä enää sellaista vaihetta, että oltaisiin pystytty kiriä. Tästä on kerättävä itsensä, edessä on tärkeitä pelejä, Kobrien kapteeni Lauri Toivonen käänsi jo katsetta tulevaan.

Vaikka ottelu tuntui olevan päätösneljänneksellä jo hyvissä ajoin riittävä, oli KTP:n leirissä kenties pientä painetta. Lauantaina kotkalaiset hukkasivat peräti 16 pisteen etunsa viimeisen jakson aikana Nokialla.

– Ei sellaista asiaa saa ottelussa miettiä, että ”käykö tässä taas nokiat”. Toki, otin siinä aikalisän, kun Kobrat teki pari nopeaa koria ja siten yritin tietysti estää samanlaisen kirin tapahtuvan uudelleen, Kaminen pohti.

– Tämä meidän joukkue ja kausi on ollut hyvin ihmeellinen. Kun sujuu, niin ollaan tosi hyviä. Kun taas ei, niin päät menevät helposti alas. Onhan tämä kausi toisaalta paljon mielenkiintoisempi näin, että mennään koko ajan vähän ylös ja alas. Sellainen tasainen suorittaminen puuttuu, Kaminen hymyili.

Kobrille vierasvoitto olisi ollu äärimmäisen tärkeä. Kobrilla on matkaa kahden voiton verran pudotuspeliviivan yläpuolella majaileviin BC Nokiaan ja Helsinki Seagullsiin.

Kobrien sarjaohjelma on sinänsä suosiollinen, että seitsemästä jäljellä olevasta runkosarjakamppailustaan neljä pelataan Lapualla. Perjantaina Kobra-Areenalle saapuu juuri Seagulls, ensi viikon perjantaina puolestaan BC Nokia.

– Ihan kuin päivä ja yö oli tämä kuin (voittoisa) Salo-peli. Silloin meillä oli 22 syöttöä, nyt kahdeksan. Se kertoo aika paljon tästä ottelusta. Jostain syystä emme aina saa sellaista joukkuehenkeä kentälle, mitä voittaminen vaatii, Kobrat-luotsi Nenad Stefanovic harmitteli.

Pitkähköksi venyneestä tappioputkestaan huolimatta KTP taistelee edelleen visusti pudotuspelien kotiedusta. Neljäntenä sarjataulukossa olevaa KTP:tä kuitenkin hengittää niskaan muun muassa Joensuun Kataja Basket, jolla on muihin verrattuna pelaamatta huomattavasti enemmän otteluita.

KTP pelaa seuraavaksi lauantaina Tampereella. Kobrat isännöi perjantaina siis Seagullsia.

Ottelutilasto

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.