KTP kaatui taas Helsingissä

12.1.2011 Korisliigaa johtava KTP-Basket on kunnostautunut myös sarjan parhaana vierasjoukkueena, mutta keskiviikkokierroksella kotkalaiset hävisivät jo toisen kerran tällä kaudella Helsingissä Torpan Pojille. Nyt pisteet jäivät ToPolle 94-85 (43-40) -tuloksella. Keskiviikon täyden kierroksen muut sarjapisteet veivät Korihait, Karhu, Honka, Pyrintö ja LrNMKY.

LaVell Blanchard ja ToPo ottivat maittavan voiton sarjakärki Kotkasta.

Petri Heinonen ylsi Kouvolassa piste-ennätykseensä ja johdatti Korihait vierasvoittoon.

Aleksi Huuskonen oli vauhdissa, kun Karhu otti toisen voittonsa peräkkäin.

Hongan Jamar Wilson pisti Korisliigan kauden piste-ennätyksen uusiksi, kun espoolaiset voittivat Lahdessa.

Antti Nikkilän Pyrintö murjoi nousukuntoista Vilpasta.

Malik Mooren LrNMKY vei sarjan häntäpään taiston nimiinsä. Kuvat: Francois Perthuis & Matti Koskinen.

KTP nykäisi alussa 11-2 -kirin, mutta ToPon herättyä peliin se otti johdon vielä ensimmäisen jakson aikana eikä luopunut siitä enää missään vaiheessa. KTP kävi kolmannella jaksolla pisteen päässä ja viime minuuteilla viiden pisteen päässä, mutta ei kyennyt uhkaamaan kotivoittoa sen vakavammin.

- Hallitsimme pelin tempoa ja pidimme muutenkin ohjia puolustuksemme ansiosta. Lopussa vähän hermostuimme, mutta hoidimme voiton kotiin, kertasi ToPon valmentaja Maikel Lopez.

Kolme edellistä kotipeliään hävinneestä ToPosta LaVell Blanchard keräsi 24 pistettä ja 15 levypalloa. Mikko Koivisto heitti 18 pistettä.

Viisi edellistä peliään voittaneesta KTP:stä Jeb Ivey teki 22 ja Jerald Fields 20 pistettä.

Korihailla kulkee vieraissakin

Kovana kotijoukkueena kunnostautuneella Uudenkaupungin Korihailla alkaa peli kulkea vieraissakin. Korihait haki toisen peräkkäisen vierasvoittonsa, kun se kukisti Kouvot 84-77 (41-35).

Korihait johti peliä pitkään ja kolmannella jaksolla voitto näytti ratkenneelta vieraiden noustua 20 pisteen johtoon. Kouvot kiri kuitenkin nelisen minuuttia ennen loppua johtoon, joka kesti 74-72 -tilanteeseen asti. Sen jälkeen Korihait vei viimeisen kolmeminuuttisen 12-3 ja kuittasi voiton.

Korihaista Petri Heinonen teki piste-ennätyksensä 24 ja Lawrence Wright 17 pistettä.

Kouvoja eivät auttaneet komeat 13 kolmen pisteen koria 48 prosentin tarkkuudella. Antto Nikkarinen upotti kahdeksasta kolmosheitostaan seitsemän ja kohensi piste-ennätyksensä 25:een. Josh Gonner teki 22 pisteestään 18 jo ennen puoliväliä ja Ville Kaunisto keräsi kymmenen pisteen lisäksi 19 levypalloa.

Piristynyt Karhu kaatoi nyt Katajan

Pitkän tappioputkensa edellispelissä katkaissut Kauhajoen Karhu otti heti perään toisenkin kovan voiton, kun se kaatoi kotipelissään Joensuun Katajan 103-94 (54-46).

Karhu johti peliä alkuminuuttien jälkeen koko ajan ja piti vieraat suurimman osan ajasta noin kymmenen pisteen päässä. Kataja pääsi viimeisellä jaksolla parhaimmillaan kolmen pisteen päähän

Karhulla oli varaa 21 pallonmenetykseen, kun Jeremiah Wood oli taas pelipäällä 24 pisteen edestä ja Walter Baxley heitti 21 pistettä.

Katajasta Jared Newson pussitti 21 ja Antti Kanervo 19 pistettä. Lahdessa toissa kaudella mestaruutta juhlinut Jason Conley aloitti Katajassa 17 pisteen teholla.

Wilson johdatti vajaalukuisen Hongan voittoon

Espoon Honka haki vajaalukuisenakin Namika Lahdesta vierasvoiton 96-91 (43-41).

Tasaisessa pelissä johto vaihtui 18 kertaa eikä ero kasvanut 11 pistettä suuremmaksi. Honka johti tuon verran heti 11-0 -lukemissa, mutta sen jälkeen kamppailtiin lähes kori korista.

Kotijoukkue johti viimeisen kerran päätösjakson puolivälissä, mutta keikkui tasalukemissa vielä viimeisellä minuutilla. Honka teki 91-91 -tilanteen jälkeen viisi viimeistä pistettä.

Honka pohjusti voittonsa 14 kolmosella sekä Jamar Wilsonin huippupelillä. Takamiehen pelaaminen oli polvivaivan vuoksi epävarmaa, mutta eipä polvi tuntunut pahemmin haitanneen, kun Wilson mätti sarjan tämän kauden piste-ennätykseksi peräti 45 pistettä. Tuomas Iisalo säesti 20 pisteellä. Hongalta puuttuivat kuumepotilas John Williamson, pohjettaan poteva Jukka Matinen sekä nilkkansa loukannut Ville Mäkäläinen.

- Herranjestas mikä peli Jamarilta! Ostaisin itsekin pääsylipun nähdäkseni tuon herran pelaavan, hehkutti Hongan päävalmentaja Pekka Salminen.

Viidennen peräkkäisen tappion kärsineestä Namikasta Cedric Latimer heitti 22 ja Anthony Vereen sekä Todd Hendley 21 pistettä.

Pyrintö katkaisi Vilppaan lennon

Kierroksen suurin voitto syntyi Tampereella, jossa Pyrintö katkaisi neljä edellistä peliään voittaneen Salon Vilppaan lennon murskalukemin 101-65 (49-40).

Voitto oli vain kerran kotonaan hävinneelle Pyrinnölle seitsemäs peräkkäinen.

Vilpas pisti Pyrinnölle hanttiin toisen jakson puoliväliin asti. Peli repesi kolmannella jaksolla, jonka Pyrintö voitti 29-14.

Pyrinnön tehokkaimpia olivat Kenneth Lowe 19:llä ja Antti Nikkilä 16 pisteellä.

Vaisusta Vilppaasta nousivat parhaiksi pinnamiehiksi Jukka Kataja 14:llä ja Nick Okeorie sekä Nicchaeus Doaks 12 pisteellä.

LrNMKY parempi jumbopelissä

Sarjataulukon kahden viimeisen joukkueen kohtaamisessa Porvoossa Lappeenrannan NMKY otti ensimmäisen vierasvoittonsa sitten lokakuun puolivälin, kun se päihitti Tarmon 75-73 (46-32).

LrNMKY hallitsi peliä ja näytti jo ratkaisseen voittonsa karattuaan kolmannella jaksolla 21 pisteen johtoon.

Tarmo kiri kuitenkin komeasti ja kipusi toiseksi viimeisellä minuutilla 70-69 -johtoon. Kuusi sekuntia ennen loppua Tarmon Jonathan Heardin kolmonen 73-73 -numeroihin näytti vievän ratkaisun jatkoajalle, mutta HL Coleman nakkasi vieraiden voittokorin summerin soidessa.

Coleman teki voittajille 19 ja Malik Moore 21 pistettä.

Heard heitti Tarmolle 23 pistettä ja peliin palannut Aubrey Conerly 18. Jerrah Young haali 15 levypalloa.

(STT)

Lisätiedot: Ottelutilastot

Asiat

15.4.2024 12:50 Korisliiga

Korisliigan välierien otteluohjelma vahvistettu

Korisliigan välierät käynnistyvät torstaina 18. huhtikuuta Helsinki Seagullsin ja Kauhajoen välisellä ottelusarjalla. BC Nokia ja Kataja Basket aloittava päivää myöhemmin.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

10.4.2024 10:25 Korisliiga

Ilmari Toikkanen ja Tampereen Pyrintö jatkosopimukseen

Kesken viime kauden Pyrintöön liittynyt 207-senttinen Ilmari Toikkanen ja Pyrintö ovat solmineet 1+1-mallisen sopimuksen.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.