Kovakuntoinen Kouvot mestari-Bisonsin kimppuun

19.4.2014 Kahtena viime keväänä Suomen mestaruutta juhlinut Nilan Bisons saa kovimman mahdollisen haasteen puolivälierien avauskierroksella, kun viimeisestä 16 pelistään 13 voittanut Kouvot haastaa loimaalaiset kamppailuun mitalipelipaikasta.

Korisliigan levypallokuningas Ville Kaunisto ja hänen edustamansa Kouvot ovat valmiina yllätyksiin.

Mestaruutta puolustava Bisons ja Tuukka Kotti lähtevät puolivälieräsarjaan kotiedun turvin.

Kouvot on voittanut viimeisestä 16 ottelustaan peräti 13 ollen Korisliigan kuntopuntarin kärjessä. Kuvassa Matt Gibson.

Aubrey Colemanin Bisons on pudotuspelien kynnyksellä saanut miehistönsä terveeksi. Kuvat: Kai Kilappa & Tytti Nuoramo.

Syksyllä erinomaisia otteita Eurocupissa esittäneen Bisonsin kevättalvi on ollut haasteellinen. Loukkaantumiset ja miehistönvaihdokset ovat hidastaneet joukkueen hitsautumista yhteen, ja kahden mestarikevään avainpelaajiin kuuluneen Mikko Koiviston lähtö Turkkiin on muokannut loimaalaisten konseptia omaan suuntaansa.

Haasteista huolimatta Bisons pelasi kalkkiviivoille asti Korisliigan runkosarjan voitosta ja on voittanut viimeksi pelaamastaan 16 ottelusta 12 – olkoonkin, että loimaalaisten viimeisimmistä tappioista kaksi on käynyt toteen huhtikuun aikana.

Puolivälieriin Bisons pääsee terveempänä kuin aikoihin.

– Kulunut viikko on ollut tammikuun puolenvälin jälkeen ensimmäinen, jonka aikana olemme päässeet harjoittelemaan koko avainpelaajistollamme. Tammikuusta alkaen ensisijainen tavoitteemme on ollut päästä terveenä pudotuspeleihin, ja olemme erittäin lähellä sitä, Bisons-luotsi Greg Gibson kertailee.

Kysymys kuuluukin, miten joukkue pelaa yhteen puolivälierien alkaessa. Esimerkiksi joukkueen amerikkalaispelaajista niin John Williamson, Frank Robinson kuin Aubrey Colemankin ovat olleet merkittäviä aikoja sivussa.

– On vielä vaikea sanoa missä kunnossa joukkuepelimme on, mutta harjoituksissa tekemämme asiat ovat rohkaisseet minua. Kaverien työetiikka on ollut koko kauden erinomainen, ja erityisesti viime viikkoina pelaajat ovat omasta aloitteestaan huhkineet ”ylitöitä” pudotuspeleihin valmistautuakseen.

Gibson myöntää, että Kouvolan Kouvot on jotakuinkin pahin mahdollinen pudotuspelien avausvastustaja. Kouvolalaiset ovat olleet viimeisen kahden kuukauden aikana Korisliigan voitokkain joukkue – jopa Bisonsia paremmalla voittosaldolla.

– Kouvojen aloitusviisikko kestää vertailun minkä tahansa top 4 -joukkueen kanssa. He ovat vaarallinen joukkue, joka heittää hyvin ja hakee paljon levypalloja. Edellisessä keskinäisessä kohtaamisessamme pelasimme tosin yhden kauden parhaista otteluistamme, mikä on rohkaisevaa puolivälieriin lähdettäessä, Gibson pohtii.

– Valmistaudumme Kouvoja vastaan parhaamme mukaan, mutta vieläkin tärkeämpää on, että pelaamme oman suunnitelmamme mukaisesti. Meidän pitää keskittyä pelikirjamme toteuttamiseen ja pitää intensiteetti mahdollisimman hyvänä.

Kouvoilla ääretön itseluottamus

Kouvojen runkosarjakauden 2013/14 kahtiajakoisuutta on mainostettu monella foorumilla ahkeraan, ja syystä.

Syyskaudella Kouvot lakaisi runkosarjataulukon pohjapölyjä, kun taas helmikuun puolivälistä alkaen kouvolalaiset ovat porskuttaneet Korisliigan parhaalla voittosaldolla heti Pyrinnön jälkeen. Samalla perinteikkäällä Mansikka-ahon hallilla on nähty koripallohuumaa, jollaista ei ole nähty sitten mestaruuskevään 2004.

– Kauden ensimmäinen puolisko päättyi meidän osaltamme 7. helmikuuta pelattuun Pyrintö-otteluun, joka oli neljäs peli kuuteen päivään. Matt Gibson ja Gregg Thondique olivat juuri liittyneet joukkueeseen, emmekä olleet päässeet vielä harjoittelemaan yhdessä, Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertailee.

– Seuraava ottelu pelattiin 16. helmikuuta Kauhajoen Karhua vastaan, jota ennen lepäsimme kolme ja harjoittelimme viisi päivää. Siitä alkaen olemme voittaneet 13 ottelua kuudestatoista mahdollisesta.

Tappiollisen syyskauden johdosta Kouvot lähtee kuitenkin pudotuspeleihin seitsemänneltä sijalta ja ottaa heti avauskierroksella mittaa Nilan Bisonsista.

– Tässä vaiheessa kautta jokaisen joukkueen tavoitteena on mestaruus. Jos me tahdomme mestaruuden voittaa, näillä näkymin se tarkoittaisi Bisonsin, Pyrinnön ja Katajan voittamista – ja vielä niin, että aloitamme jokaisen sarjan vieraskentällä, Lehtonen hymyilee.

– Nämä ovat kuitenkin faktat, jotka pitää tiedostaa ja jos mestaruuden haluamme, jokainen vastustaja on pystyttävä voittamaan. En ole kuitenkaan huolissani. Meillä on hyviä pelaajia, joilla on ääretön itseluottamus ja uskon vahvasti, että tulossa on hyvä ottelusarja.

Yksi Kouvojen ”hyvistä pelaajista” on Korisliiga-historian ensimmäisensä suomalaissyntyisenä runkosarjan levypallokuninkuuden nimiinsä vienyt maajoukkuepeluri Ville Kaunisto. Ennakkoasetelmien mielenkiintoisuutta lisää se, että Bisonsilla on heittää kehiin ja Kaunistoa vastaan Susijengin konkari ja maajoukkueympyröissä vastustajien tähtipelaajien pimentäjänä tunnettu Tuukka Kotti.

Puolivälieräavaus Bisons-Kouvot pelataan maanantaina 21.4. klo 18:30 Loimaalla. VeikkausTV näyttää ottelun suorana.

 
23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

Näytä lisää vastaavia