Kouvottaret tasoitti ottelusarjan Alkua vastaan – toinen kiinnitys välieräpaikkaan PeKalle, HyPolle sekä Catzille

22.3.2019 22:19 Kouvottaret tasoitti vieraissa puolivälierien ottelusarjan Forssan Alkua vastaan. Tilanne on nyt 1-1 molempien onnistuessa nousemaan voittoon vieraissa. Toiseen voittoonsa tänään ylettyivät sen sijaan Peli-Karhut, Hyvinkään Ponteva, sekä Catz. Kaikilla kolmella on mahdollisuus napata välieräpaikka ensi maanantaina.

Claire Lamunu sai jälleen painia kovaa korin alla Forssan Alun Ella Salmisen kanssa. Kuva: Ville Vuorinen.

Kouvottaret tasoitti vieraskentällä ottelusarjan Forssan Alkua vastaan pelin päättyessä numeroin 72-86 (40-42). Molemmat joukkueet ovat nyt hakeneet voiton vieraista ja peli on tasan 1-1.

Viime ottelussa Kouvottarilla oli vaikeuksia korin alla, eikä sisäpelaajille saatu pedattua kunnollisia paikkoja. Nyt kouvolalaiset olivat levittäneet pelinsä kaarelle kolmen pisteen heittäjille, ja taktiikka toimi heittojen upotessa. Puoliajalle lähdettäessä Kouvottaret oli painanut korin perukoille murskaavat 11 kolmen pisteen heittoa.

Forssan Alku ei kovasta kolmosshowsta kuitenkaan hätkähtänyt. Alku haastoi Kouvottaria kovaa ja yksin jätettyjä pelaajia löytyi tämän tästä vieraiden joutuessa rikkomaan useasti. Myös Kouvottarien sähellys pallon kanssa päästi forssalaiset usein takaisin peliin mukaan ja viimeistelemään helppoja pisteitä nopeista hyökkäyksistä.

 Ottelun voittaja ratkottiin tasaisessa ottelussa vasta viimeisellä neljänneksellä. Claire Lamunu sekä Camille Zimmerman uskalsivat ottaa korin läheltä nyt haastoja, mikä kannatti. Lyhyessä ajassa vierasjoukkue oli nostanut kuusi pistettä yhteen soittoon kotijoukkueen pelin sujuessa hermostuneissa ja takkuilevissa merkeissä. Vierasjoukkue pelasi tarkemmin omat loppuminuuttinsa ja sai ratkaisevilla hetkillä heittonsa sisään, eikä kotijoukkueesta ollut enää loppuminuuteilla nousemaan voittoon eron venähdettyä liian suureksi.

Kouvottaret sai korin perukoille yhteensä 14 kolmosta Forssan Alun pussittaessa yhdeksän. Kouvottaret myös pussitti suuremman saldon hyökkäyslevypalloista sekä vapaaheitoista, mutta muuten tilastot jakautuivat jälleen hyvin tasaisesti.

Claire Lamunu (8/11) oli tiukoissa otteissa jälleen Forssan Alun puolustuksessa, mutta joukkue sai kotimaiselta kaartilta kaivatut pisteet. Joukkueen selkäranka oli kylmän viileästi pelannut Camille Zimmerman, joka säkitti 24 pistettä, otti kuusi levypalloa ja jakoi viisi koriin johtanutta syöttöä. Maria Koskinen (12/5) ja Kaisa Lind (17/4) heittivät ottelussa erinomaisesti.

Forssan Alun kokoonpanosta todellinen sähikäinen molemmissa päissä kenttää oli Meral Bedretdin (25/4/4s), joka piti erinomaisilla heitoillaan joukkuetta pystyssä. Joukkueen toiseksi tehokkain oli Emily Kinneston (13/4/4s/4r). Lisää pisteitä hyökkäyspäässä joukkue olisi kaivannut Mia Loydilta (9/10).

Ottelutilastot

Honka pisti jälleen kovaa kampoihin PeKalle, muttei riittävästi

Peli-Karhut otti vieraskentällä toisen kiinnityksen välieräpaikkaan voittamalla jälleen Tapiolan Hongan. Trilleriottelu päättyi niukasti kotkalaisille 73-79 (30-33). PeKa johtaa ottelusarjaa nyt 2-0, mikä tarkoittaa maanantaina Hongalle tylyä tulos tai ulos -peliä.

PeKa juoksi avausjakson päätteeksi väkevään 11 pisteen johtoon, mutta ei saanut iloita etumatkasta kauaa. Toisella neljänneksellä Honka kuroi eroa kiinni hirmuvireessä olleen Sidney Cookin johdolla, ja jakso päättyi nyt puolestaan 19-11 kotijoukkueen hyväksi.

Ottelun päätösneljännes osoittautui todelliseksi väsytystaisteluksi. Honka lähti viimeiselle kymmenelle minuutille kolmen pisteen takaa-ajosta, eikä onnistunut pääsemään johtoon ja ohi, vaikka pystyi hiipimään aina jo pisteen päähän. Pelin ratkaisu todistettiin lopulta käytännössä 30 sekuntia ennen summeria, kun erinomaisin ottein pelissä esiintynyt Linda-lotta Lehtoranta (21) asteli vapaaheittoviivalle ja iski eron jo viiteen pisteeseen. Roosa Lehtoranta painoi Hongan päädyssä yhden vapaaheiton tämän jälkeen vielä pohjaan, mutta lopussa ei ollut kotijoukkueelle enää muuta vaihtoehtoa, kuin pistää pelikelloa poikki ja katsoa PeKan viimeisiä pisteitä vapariviivalta.

- Tiukka vääntö niin kuin edellinenkin. Meidän hyvä puolustuspelaaminen voitti tämän pelin. Tässäkin pelissä Linda Lehtoranta piti Roosa Lehtorantaa hyvin. Hongan jenkit Cook ja Vaioletama vaan on niin äärettömän kovia, noin kovia kääntöhypäreitä, vaikea niistä on sanoa mitään. Saatiin kuitenkin pidettyä heidätkin melko alhaalla. Hyökkäyksessä edessä oli melkoinen sumppu, mutta onneksi saatiin muutama kolmonenkin onnistumaan. Ei tämä helppoa ole todellakaan. Jokaisen korin eteen joutuu tekemää töitä todella paljon. Tiukka sarja, Roope Mäkelä summasi.

Ottelun tehokkain oli tällä kertaa sisäpelaaja Brittany Starling, joka iski ottelussa vahvan tupla-tuplan (21/15). Tehoja totutusti irti saivat myös Brooke McCarty (14/9s) sekä Daniela Wallen (9/8).

Koko ottelun ylivoimaisin tehotykki oli kotijoukkueen Sidney Cook (31/17), jota ei saatu pysäytettyä. Roosa Lehtoranta painoi pohjaan kaikki kolme kolmosensa ja kasasi yhteensä pisteitä joukkueelle 12. Kaksinumeroiselle pistelukemalle pääsi myös Alexyz Vaioletama (17/8). Hongan Kimmo Kujansivu harmittelu ottelun huonoa aloitusta:

- Harmittavan huono alku näin tasaiseen otteluun. Joukkue osoitti periksiantamattomuutta ja sitkeyttä, mikä ei kuitenkaan riittänyt voittoon asti tänään. Onnitelut Pekalle voitosta, Kujansivu kommentoi.

Ottelutilastot

Hyvinkään Ponteva jälleen voittoon HBA:sta

Hyvinkään Ponteva haki toisen voittonsa HBA:sta. Mäkelänrinteellä kamppailtu ottelu päättyi nyt selvästi Pontevan hyväksi 53-72 (24-29). Otteluparin sarja on nyt 2-0 HyPon hyväksi, mikä asettaa nuoren HBA:n vaikean paikan eteen Martinhallissa ensi maanantaina.

HBA pysyi hyvin Pontevan kannoilla aina kolmannelle neljännekselle asti vierasjoukkueen heittopelin sakatessa. Sara Bejedi tuli otteluun jälleen käsi kuumana, sillä jo puoliaikaan mennessä takapelaaja oli nakuttanut 14 pistettä.

Ottelun käännekohta todistettiin kolmannella jaksolla, josta paljoa on kiittäminen Randi Brownia (22/5/4s), joka pystyi ratkaisemaan yksin vaikeista paikoista. Yhteensä Brown hurjasteli jakson aikana 12 pistettä ja vei joukkueensa seitsemän pisteen etumatkalle.

Viimeisellä neljänneksellä hyökkäyspään onnistumisia alkoi sadella muillekin Pontevan joukkueesta ja HBA putosi puolestaan kärryiltä jakson mennessä vihreäpaitaisille selvästi 16-28.

- Olen erittäin tyytyväinen oman joukkueeni esitykseen. Toteutimme omaa pelisuunnitelmaamme; olimme erittäin keskittyneitä puolustuksessa emmekä tehneet siellä juuri virheitä. Ja vaikka heittopeli ei sujunut, pelaajien pääkoppa kesti ohiheitot ja puolustuksen työnteon kautta saimme "palkintoja" ja lopuksi voiton, Miikka Sopanen iloitsi voitetun ottelun jälkeen.

HBA vei niukasti voiton ottelun levypalloista ja heitti hitusen tarkemmin kaukaa. Selvät ja ratkaisevat erot tulivat kuitenkin korin läheltä tehdyistä pisteistä, sekä pallon menetyksistä. HyPo naulasi kolmen sekunnin alueelta 40 pistettä kotijoukkueen 16 vastaan. Menetyksistä vieraat puolestaan kuittasivat peräti 22 pistettä.

- Emme päässeet omaan tempopeliimme emmekä olleet fyysisesti valmiita. Oma aktiivisuus ei ollut riittävää, ja toisaalta HyPo toteutti hyvin omia asioitaan, Mirka Dettman ruoti.

Pontevan tehokkaimpina häärivät Taru Tuukkanen (11/12) sekä Jessica January (11/14), jotka molemmat latoivat tupla-tuplan.

HBA:n pisteistä vastasi Sara Bejedi, joka niittasi 21 pistettä ja repi seitsemän levypalloa. Muut pelaajat jäivät kauas taakse Bejedin pistesaldosta, mutta joukkueen tehokkain hyvällä levypallokertymällä oli Awak Kuier (6/15).

Ottelutilastot

Catz selätti EBT:n toistamiseen

Lappeenrannan Catz tarjosi kotiyleisölleen mieluista katseltavaa, kun se otti toisen kiinnityksen välieräpaikkaan. Ennakkosuosikkina pidetty Espoo Basket Team kaatui nyt selvin luvuin 71-54 (41-22). Mika Haakanan mukaan joukkue antoi kelpo esityksen:

-Olemme puolustaneet molemmat ottelut erittäin hyvin ja tänään meidän hyökkäyksemme toteutus oli paljon parempaa kuin tiistaina, päästiin parempiin tilanteisiin. Peli oli pääsääntöisesti hyvän näköistä, tänään onnistuimme erittäin hyvin myös levypalloissa. Homma ei ole kuitenkaan varma vielä, yksi voitto tarvitaan.

Ottelun alku oli lähes identtinen edellisen kanssa: EBT:n heittopeli sakkasi ja Catz karkasi johtoon jo avauskympillä. Catz puolusti jälleen erittäin kovaa, eikä antanut espoolaisille helppoja heittoja. Ainoan pelitilanneheiton sisään avausjaksolla sai Kamilah Jackson, muiden pisteiden kertyessä vapaaheitoista. Catz sen sijaan vyöryi pistetehtailuun koko kentän voimin ja tilanne oli jo ensimmäisen kymmenen minuutin jälkeen tyly 24-5.

Toisella neljänneksellä EBT sai hyökkäyspelistään paremmin kiinni, mutta iltapuhde osoittautui tuskaiseksi, kun eteen oli annettu jo 20 pistettä.

Vierasjoukkue ei johtanut ottelua enää missään vaiheessa, eikä Catz luopunut johtoasemastaan ja parhaimmillaan kotijoukkue viiletti jo 34 pisteen johdossa. Kahden pisteen heittoja EBT sai sisään vain kuusi, Catzin tyylitellessä 18. Myös EBT:n pelätyt kolmen pisteen heitot jakautuivat nyt lähes tasan kissojen kanssa, ja todellisen petrauksen lappeenrantalaiset olivat tehneet levypallojen kanssa, jotka jäivät suuremmassa määrin emäntien käsiin.

-Onnittelut Catzille, todella dominoiva suoritus. Lopputulos on silmänlumetta, ero oli yli 30 pistettä ennen kuin avausviisikko vaihdettiin molemmin puolin pois kentältä, eikä tulos jätä mitään selittelyjä tänään. Hyökkäyssuuntaan en olisi kuitenkaan niin huolissani kuin mitä meidän pistemäärämme näyttävät, Niko Hellman kommentoi.

Catzin joukkueen riveistä neljä pelaajaa pääsi kaksinumeroiselle pistelukemalle. Kokenut playoff-konkari Elena Reshetko oli ottelun tehokkain pelaaja (16/7/4s). Hyvää tulitukea antoivat myös Valencia McFarland (24/4s) sekä Aleighsa Welch (15/11).

EBT:n ottelun tehokkaimmat löytyivät kotimaiselta osastolta. Lotta Vesiluoma säkitti 12 pistettä ja Ulriikka Nuolikoski niin ikää kelpo 11. Kamilah Jackson vastasi joukkueen levypalloista (10/9).

Ottelutilastot

Naisten Korisliigan pudotuspelien puolivälierät jatkuvat seuraavan kerran maanantaina 25.3., jolloin kaikki peliparit pelaavat jälleen. Peli-Karhut-Honka, sekä Kouvottaret-Forssan Alku -ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Sportin kanavalta.

 

 

 
27.3.2024 20:42 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin – Peli-Karhut voiton päässä jatkopaikasta

Naisten Korisliigan ensimmäiset välieräjoukkueet ovat selvillä, kun Kouvottaret ja ToPo etenivät välieriin otteluvoitoin 3-0. Illan kolmas voittaja Peli-Karhut siirtyi johtoon ottelusarjassa Vimpeliä vastaan.

25.3.2024 21:48 Naisten Korisliiga

ToPo ja Kouvottaret voiton päässä välieristä – Pyrintö ja ViVe tasoittivat sarjat

Naisten Korisliigan puolivälierissä pelattiin toiset ottelut. ToPo ja Kouvottaret pelasivat itsensä välierien kynnykselle. Pyrintö ja ViVe avasivat voittotilinsä omissa ottelusarjoissaan.

23.3.2024 19:58 Naisten Korisliiga

Kouvottaret ja FoA voittoihin vieraskentällä – myös ToPo ja PeKa avasivat puolivälierät voitoilla

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyivät. Kouvottaret ja Forssan Alku kävivät ryöstöretkillä, kun taas ToPo ja PeKa ottivat ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin kotikentillään.

23.3.2024 09:31 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 2/2: HBA haastaa runkosarjan voittaneen ToPo:n – PeKa ja ViVe vastakkain

Naisten Korisliigan puolivälierät alkavat tänään. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

22.3.2024 17:50 Naisten Korisliiga

Puolivälierä ennakko 1/2: Honka ja Kouvottaret taistelevat jatkopaikasta – Pyrintö ja FoA kohtaavat jälleen puolivälierissä

Naisten Korisliigan puolivälierät käynnistyvät lauantaina. Edelliskausista poiketen tänä vuonna myös välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

20.3.2024 20:45 Naisten Korisliiga

HBA nappasi viimeisen pudotuspelipaikan – ToPo vei runkosarjan suvereenisti

Naisten Korisliigassa pelattiin runkosarjan viimeiset ottelut. Voitot kirjattiin HBA:lle, FoA:lle, PeKa:lle sekä ToPo:lle.

16.3.2024 21:30 Naisten Korisliiga

Kouvottaret vahvempi Kymenlaakson derbyssä – ToPo:lle ja Hongalle vierasvoitot

Naisten Korisliigassa pelattiin kolme ottelua. Illan voittajia olivat Kouvottaret, ToPo ja Honka. Runkosarjan viimeinen pelipäivä on edessä ensi viikon keskiviikkona.

15.3.2024 20:50 Naisten Korisliiga

FoA:n johto kesti loppuun asti

Naisten Korisliigan ainoassa ottelussa FoA haki vieraspisteet Helsingistä. HBA-Märsky jäi joukkueen jalkoihin 65-61.

15.3.2024 15:17 Naisten Korisliiga

Helmikuun kuukauden pelaaja Ilmar’I Thomas: ’’ Tavoitteenamme on voittaa mestaruus’’

ToPo:n Ilmar’I Thomas valittiin helmikuussa Naisten Korisliigan kuukauden pelaajaksi. Valinta oli pelaajalle toinen. Edellinen valinta tuli viime kaudella.

12.3.2024 22:27 Naisten Korisliiga

EBT päätti runkosarjansa voittoon Espoon derbyssä

Naisten Korisliigassa pelattiin yksi ottelu. Siinä EBT tarttui kiinni pudotuspelipaikkaan, kun Honka kaatui vieraskentällä 64-58.

Näytä lisää vastaavia