Kouvot murskaavan vahva kotonaan

27.1.2016 Kouvolan Kouvot otti keskiviikon ainoassa Korisliigan ottelussa tärkeän kotivoiton BC Nokiasta mykistävin 102-68 (49-23) –lukemin. Voitto on Kouvoille viides perättäinen kotiparketilla. Syksyn mittavasta voittoputkesta muistuttavan esityksen myötä Kouvot jatkaa Korisliigassa keskiviikon jälkeen sijalla kolme.

Tuomas Hirvonen oli kentän kuningas, kun Kouvot otti komean kotivoiton BC Nokiasta. Kuva: Matti Koskinen

Kouvolan Kouvot otti Korisliigan keskiviikon ainoassa ottelussa tärkeän kotivoiton BC Nokiasta, kun se muistutti koripalloväkeä iskukyvystään kaatamalla nokialaiset 102-68 (49-23) –murskalukemin. Syksyn mittavasta voittoputkesta Mansikka-ahon urheiluhallin 1019-päistä kotiyleisöä muistuttanut esitys toi Kouvoille jo viidennen perättäisen voiton sen kotiparketilla.

Voiton avulla Kouvot nousi sarjataulukossa sijalle kolme. Matkaa kakkospaikkaan ja Kauhajoen Karhuun on voiton verran. Sarjakärki Katajaan matkaa on kolme voittoa.

Keskiviikon ottelun jännityselementit eivät olleet ottelutapahtumassa pitkäaikaisia vieraita. Avausjakson kuudennelta minuutilta jakson loppuun kestäneen pätkän Kouvot vei nimiinsä numeroin 12-3, vieden ottelun ensimmäisen kymmenminuuttisen nimiinsä lukemin 22-11.

Ratkaisevalle karkumatkalle Kouvot irtaantui kuitenkin hetkeä myöhemmin. Toisen neljänneksen toisesta minuutista alkanut viiden minuutin jakso kirjattiin Kouvoille numeroin 19-2, BC Nokian etsiessä kuumeisesti vastauksia Kouvojen hyökkäyksen pysäyttämiseen, mutta tuloksetta. Puoliajan isolle tauolle joukkueet lähtivät isäntien vakuuttavassa 26:n pisteen johtoasemassa.

Toinen puoliaika oli taukotilanteen johdosta vapautuneempaa pelaamista kotijoukkueelta, eivätkä vierailijatkaan onnistuneet varteenotettavaa kiriä järjestämään. Kun Manskarin summeri lopulta soitti ottelun päättymisen merkiksi, komeilivat tulostaululla kotijoukkueen vastaansanomattomat 102-68 (49-23) –voittolukemat.

Kouvojen parhaimmistoon keskiviikon voitokkaassa koitoksessa lukeutui kenties kauden parhaan pelinsä pelannut nuori takamies Tuomas Hirvonen, joka pussitti 23 pistettä, kahmi 5 levypalloa ja jakoi 5 koriin johtanutta syöttöä menettämättä palloa kertaakaan reilun 32 minuutin peliajalla. Hirvosen lisäksi vahvalla pelipäällä olivat 21 pistettä ja 7 levypalloa kirjauttanut D.J. Richardson, sekä 11 pistettä ja 8 koriin johtanutta syöttöä operoinut takamies Kyle Shiloh.

BC Nokian riveistä puhtaat paperit itselleen pelasivat 13 pistettä heittänyt Joni Harjula, 12 pistettä heittänyt ja 8 levypalloa kahminut Eldar Skamo, sekä 11 pistettä pussittanut Henri Hirvikoski.

Ottelutilastot: Kouvot - BC Nokia

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.