Kouvot katkaisi tappiokierteen kotikentällään

12.12.2012 Kouvolan Kouvojen neljän pelin tappioputki Korisliigassa katkesi keskiviikkona URHOtv:n kameroiden edessä, kun kouvolalaiset hakivat Kauhajoen Karhusta 93–92 (52–41)-kotivoiton. Voittojen makuun pääsivät myös voittoputkeaan jatkava KTP sekä FoKoPo ja Korihait.

Antto Nikkarisen vapaaheitot kaatoivat Karhun Kouvolassa.

Bojan Sarcevicin kolmoset saattelivat KTP:n karkuun Lappeenrannassa.

Sami Ikävalkon FoKoPo kuritti Namika Lahtea kotonaan.

Mikael Herbertin Korihait nautiskeli kauden toisen vierasvoiton. Kuvat: Matti O. Koskinen, Kai Kilappa & Vesa Kuukka/Kuvamaailma.

Kouvot esitti pirteintä koripalloaan pitkään aikaan ja karkasi kolmannen jakson puolivälissä parhaimmillaan 64–48-johtoon. Seuraavilla minuuteilla kouvolalaisille oli kuitenkin käydä kylmät, kun Karhu vei pariminuuttisen 15-0 nousten Jussi Eskolan kolmosella pisteen päähän vajaat kolme minuuttia ennen jakson loppua.

Päätösjaksolla Karhu näytti pitkään vievän voiton Pohjanmaalle, mutta neljä sekuntia ennen loppua Kouvot kääntyi pelinrakentajansa Antto Nikkarisen puoleen, joka hankkiutui vapaaheittoviivalle ja upotti kahdella tyylipuhtaalla onnistumisella Kouvot pisteen voittoon.

– Iso juttu viime peleissämme on kehon kielen muuttuminen. Pelaamme nyt iloista, rohkeata ja yritteliästä peliä. 59 pistettä kotimaiselta osastolta on sekin kova juttu, kehui Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Kouvojen voiton arvoa nosti se, että joukkueen kolmesta ulkomaalaisvahvistuksesta polvivaivainen Chris Hester ja kylkeään poteva LaMarr Greer olivat sairaslistalla. Gilberto Clavell (34/8/3 syöttöä) rohmusikin pisteitä Hesterin ja Greerinkin edestä.

Antto Nikkarinen (19/5/6 syöttöä), Aleksi Akpaso (16/0), Ilari Seppälä (12/6/4 syöttöä) ja kolme kolmosta häkittänyt Juuso Kauppinen (9/2) pelasivat niin ikään hyvät minuutit. Samuli Vanttajakin (0/7) palasi kentälle kuukauden tauon jälkeen.

Karhun parhaita pistemiehiä olivat kuusi kolmosta nakannut Jussi Eskola (20/1) sekä amerikkalaiset Tremaine Ford (17/8) ja Giordan Watson (15/1/7 syöttöä).

KTP jatkaa voitosta voittoon

KTP haki kuudennen peräkkäisen voittonsa Lappeenrannassa päihittämällä paikallisen Namikan 61–73 (26–40).

Kaikki Namikan avainpelaajat erinomaisesti kurissa pitänyt KTP johti peliä alussa loppuun ja venytti kolmannen jakson alussa johtonsa jo 15 pisteeseen. Ero ei tuosta enää kasvanut, vaan kotijoukkue nousi parhaimmillaan kahden pisteen päähän. Bojan Sarcevicin perättäiset kolmoset kolmannen jakson lopulla kuitenkin lopettivat lappeenrantalaisrypistelyn.

Bojan Sarcevic (21/4/4 syöttöä) ja Sefton Barrett (15/4/3 riistoa/2 blokkia) nousivat kotkalaisten voimahahmoiksi.

Kotijoukkueen tuttu tehopari oli Jason Conley (20/10)-Matthew Gibson (16/1), joka kuitenkin pysyi hyvin kotkalaisten kahleissa: kaksikko upotti pelitilanneheittonsa tyydyttävällä 39,5% tarkkuudella ja menetti pallon yhteensä seitsemän kertaa.

FoKoPo katkaisi viiden ottelun tappioputkensa

Kouvojen tavoin tappioputkessa ollut Forssan Koripojat oli ennen otteluaan Namika Lahtea vastaan Korisliigan sarjataulukon yksinäinen peränpitäjä, mutta keskiviikkona FoKoPo kukisti loukkaantumisten riivaamat lahtelaiset pistein 81–75 (43–39).

FoKoPon vauhtipeli puri kapealla materiaalilla pelanneisiin lahtelaisiin, ja kolmannen jakson alussa forssalaiset nousivat 14 pisteen johtoon. Lahti kävi päätösjaksolla kahden pisteen päässä, mutta FoKoPo sai alle pari vapauttavaa koria ja keskittyi lahtelaishyökkäyksen eliminoimiseen ottelun lopussa.

– Voitto pitkästä aikaa oli meille erittäin tärkeä. Tässä pelissä ei jaettu tyylipisteitä, vaan sarjapisteitä, jotka nekin tulivat hyvään tarpeeseen, totesi FoKoPon päävalmentaja Miikka Sopanen.

FoKoPon yhdysvaltalaistrio oli tasaisen tehokas. Jahmar Thorpe (20/7), Andrais Thornton (19/11/4 syöttöä) ja Charlie Burgess (19/10/4 syöttöä) saavat kaikki olla tyytyväisiä iltapuhteeseensa.

Namikasta Louis Johnson (20/6) ja Vesa Heinonen (16/2) pelasivat parhaat minuutit. Uusi pelinrakentaja Thomas Kelley (9/7/9 syöttöä) kävi debyytissään tripla-tuplan korvilla.

Korihait nautiskeli Lapualla

Amerikkalaiskolonnaansa isolla kädellä uudistanut Korihait otti kauden toisen vierasvoittonsa johdettuaan liiganousija Lapuan Korikobria vieraskentällä koko ottelun.

Vierasvoitto alkoi häämöttää neljännellä jaksolla, kun Korihait nykäisi 78–83-tilanteesta Alain Larochen ja Villematti Kopion kolmosilla hetkessä 14 pisteen johtoon. Korikobrat ei ottelun edetessä päässyt enää 11 pistettä lähemmäs.

Vain seitsemällä pelaajalla ja yhdellä ulkomaalaisvahvistuksella matkassa ollut Korihait pelasi kuuden miehen rotaatiolla, ja kaikki kokoonpanossa olleet pelaajat ylsivät kaksinumeroisiin pisteisiin. Korihait säkitti heittonsa hulppein prosentein: kakkoset 68%, kolmoset 59% ja vapaaheitot 78%.

Korihaiden tehomiehiksi nousivat Mikko Jalonen (29/2/4 syöttöä), Alain Laroche (19/13) sekä hyvää kautta pelaava Mikael Herbert (21/2).

Korikobrista Dwight Tolbert (33/3) oli tehtävänsä tasolla.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.