Kouvot ja Pyrintö kotivoittoihin, Kataja haki sarjapisteet Kotkasta

4.11.2016 Korisliigan perjantai-illassa pelattiin kolme ottelua, kun Kouvolassa, Tampereella ja Kotkassa kamppailtiin sarjapisteistä. Kouvolassa Kouvot kaatoi BC Nokian 96-87 (49-44), Pyrintö piti sarjapisteet Pyynikillä numeroin 89-69 (37-36) ja Kataja oli KTP:ta etevämpi lukemin 78-68 (36-41).

Paris Horne ja Kouvolan Kouvot ottivat arvokkaan kotivoiton BC Nokiasta.

Wally Judge toimitti tupla-tuplan, kun Pyrintö kaatoi Pyynikillä Kauhajoen Karhun.

Nino Johnson oli kentän näkyvin hahmo, kun Kataja haki sarjapisteet Kotkasta. Kuvat: Francois Perthuis, Matti Koskinen & Vesa Kuukka

Kouvolan Kouvot palasi voittojen tielle kotiottelussa BC Nokiaa vastaan. Perjantai-illan lämmittämässä Manskarissa käyty kamppailu kulki toisesta jaksosta asti kotijoukkueen hallussa ja Kouvot piti sarjapisteet itsellään 96-87 (49-44) –voiton turvin.

Perjantain ottelun ratkaisu nähtiin kamppailun päätösjakson puolivälin tienoilla. Vierailija BC Nokia nousi Eldar Skamon kolmosella jo kahden pisteen iskuetäisyydelle päätösjakson kolmannella peliminuutilla. Ville Kauniston vapaaheittojen jälkeen Anthony Sanders toi näätäpaidat vielä kerran kahden pisteen päähän, mutta tämän jälkeen oli Kouvojen aika ottaa komento tapahtumien kulusta.

Isaiah Wilkersonin ja Papa Dian onnistumisista huolimatta, Kouvot vei päätösjakson keskivaiheilla kolmen minuutin ajanjakson nimiinsä numeroin 13-4 ja karkasi jo ratkaisevan tuntuiseen 88-77 –johtoon. Sandersin ja Dian onnistumisten johdolla BC Nokia yritti vielä käynnistää kiriä, mutta takamies Steven Pledgerin johdolla Kouvot onnistui pitämään vierasjoukkueen turvallisen etäisyyden päässä loppuun asti ja sarjapisteet jäivät Kouvolaan kotijoukkueen 96-87 –voiton myötä.

- Meillä oli näytön paikka, eikä kotona saa pelata huonosti. Päätimme, että tämä ottelu ei jää energiasta kiinni, totesi Kouvot-luotsi Pieti Poikola.

- Saimme tänään penkiltä mahtavasti energiaa ja saimme penkiltä pelaajia, jotka uskalsivat pelata. Raheem Applebyn poissaolon myötä Henri Kantonen ja Arttu Saarijärvi pääsivät pelaamaan enemmän, joka oli toisaalta positiivinen asia.

Kouvojen voiton takuumiehinä toimivat joukkueen pisteykkönen Pledger (25 pistettä/6 levypalloa), tupla-tuplat mieheen urakoineet Ville Kaunisto (12/11/3 syöttöä) ja Rakeem Buckles (18/10), sekä vahvaa pelinjohtamista esittänyt Tuomas Hirvonen (12/7/8 syöttöä).

Näätäpaitojen parhaimmistoon kuuluivat korin alustalla möyhinyt Dia (21/7/3 syöttöä), vahvat 32 minuuttia nokialaisille tarjonnut Sanders (18/5/6) sekä hienon ottelun pelannut Skamo (15/3/8/3 riistoa).

Ottelutilastot: Kouvot - BC Nokia

Pyrinnön päätösjakso liikaa Karhulle

Tampereen Pyrintö tarjoili Pyynikin, sekä YLE TV2:n perjantai-illan yleisölle viihdettä koko rahan edestä kun se isännöi Kauhajoen Karhua. Tasainen ottelu kääntyi toisella puoliajalla Pyrinnön tulivoimaisen hyökkäyksen ansiosta kotijoukkueelle, tamperelaisten karattua lopulta 89-69 (37-36) –voittoon.

Ottelun avauspuolikas kulki tasaisissa merkeissä, eikä kumpikaan joukkue onnistunut käyttämään etsikkoaikaansa ratkaisevissa määrin hyödykseen. Puoliajan isolle tauolle joukkueet siirtyivät Pyrinnön pisteen johtoasemassa, mutta toisella puoliajalla parketille asteli uuden vaihteen koneistostaan löytänyt Pyrintö.

Läpi koko kolmannen jakson Pyrintö tuntui olevan askeleen edellä vierasjoukkuetta, mutta ratkaisevaa eroa Pyrintö ei onnistunut vielä kolmannen kymmenminuuttisen aikana repäisemään. Päätösjaksolle Pyynikin suosikit lähtivät kuitenkin seitsemän pisteen karkumatkalta.

Päätösjakson aikana Pyrintö ei repäissyt yhtä suurta piste-eroa, mutta kori-pysäytys-kori –sekvenssejä se onnistui luomaan jakson ensimmäisen neljän minuutin aikana kaksi, joiden avulla kotijoukkue karkasi jo 76-60 –johtoon. Karhun kiriyritykset jäivät lopulta vaisuiksi, kun Pyrinnön puolustus onnistui hyydyttämään Karhun hyökkäyskoneiston lähes täysin Kammeon Holseyn perinteisen kolmen pisteen suoritteen jälkeen jakson neljännellä minuutilla.

Lopulta puolustuksensa ansiosta sarjapisteet Tampereella pitänyt Pyrintö tyylitteli voittoaan suuremmaksi vapaaheittoviivalta ja loppulukemat 89-69 sinetöi lay-upillaan Pyrinnön oma kasvatti Justus Kilpinen.

Kotijoukkueen riveistä kovinta jälkeä tekivät tupla-tuplan nikkaroinut sentteri Wally Judge (10/13), samaan saavutukseen eri tilastokategorioissa yltänyt takakentän moniosaaja Ricky Minard (17/6/11 syöttöä/3 riistoa) sekä joukkueen pisteykkönen, ajoittain pitelemättömältä vaikuttanut Topias Palmi (24/5). Palmin tapaan pisteitilastossa vahvoilla oli monipuolinen etukentän taitoniekka J’Nathan Bullock (22/4).

Vierailija Karhun kokoonpanosta esille nousivat tappiosta huolimatta levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt sentteri DeVaughn Washington (14/9), joukkueen pisteykkönen Holsey (21/7) ja 10 pistettä pussittanut Samuli Vanttaja.

Ottelutilastot: Pyrintö - Karhu

Kataja voittoon päätösjaksonsa ansiosta

Joensuun Kataja oli tyly vieras Kotkan Steveco Areenan 846-päiselle yleisölle, kun joensuulaisryhmä haki sarjapisteet KTP:lta 78-68 (36-41) –vierasvoitolla.

Ottelu näytti jo kääntyvän kotijoukkueelle päätösjakson puolivälin tienoilla, kun hurjaa alkukautta pelaava laituri Monyea Pratt nosti kahdella perättäisellä kolmosellaan KTP:n kahden pisteen johtoasemaan. Kotkalaisten jenkkisentteri Sherman Gay nosti vielä kolme ja puoli minuuttia ennen päätössummeria KTP:n tasatilanteeseen 67-67, mutta tämän jälkeen estradille asteli Katajan iso mies Nino Johnson.

Johnson kunnostautui ottelun ratkaisuhetkien aikana erityisesti vapaaheittoviivalla, josta mies pussitti vierailijoille kamppailun viimeisen kahden minuutin aikana peräti viisi pistettä. Vapaaheittojen lisäksi mies naulasi ottelun voittotaistelun virallisesti päättyneeksi päätösminuutin komealla donkillaan. Loppulukemat 78-68 sinetöi vapaaheittoviivalta Katajan Jarekious Bradley.

Katajan vierasvoiton avainhahmoina toimivat miehekkään tupla-tuplan operoinut Johnson (23/14), vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Katajan euro-sankari Daniel Mullings (16/5/6 syöttöä/3 riistoa) sekä 12 pistettä heittänyt Bradley. Teemu Rannikko kirjautti tilastorivikseen 4 pistettä ja rutiininomaiset 9 koriin johtanutta syöttöä.

Kotijoukkue KTP:n tappiosta huolimatta puhtaat paperit pelasivat tupla-tuplan postittanut laituri Pratt (13/10/4/2 torjuntaa), sentteri Gay (17/7/3 torjuntaa) sekä 14 pistettä ja 4 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut takamies Ian Young.

Ottelutilastot: KTP - Kataja

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga