Kouvoille Koripalloliiton Kultainen Kori-laatupalkinto

10.5.2006 Kouvot ry:lle myönnettiin Koripalloliiton Kultainen Kori-laatusertifikaatti tiistai-iltana Mansikka-aholla pidetyssä kauden päätöstilaisuudessa. Lisäksi nuorten parlamentin järjestämässä tilaisuudessa leikkimielisten kisojen lisäksi palkittiin mm.seuran eri-ikäisiä junioripelaajia.

Suomen Koripalloliiton laaturyhmä on myöntänyt Kouvot ry:lle liiton laatupalkinnon nuorisokoripalloilun eteen suoritetusta työstä. Kouvot on näin yksi kahdeksasta suomalaisesta seurasta, jolle Kultainen Kori -laatusertifikaatti on myönnetty.

Aiemmin Kultainen Kori- laatusertifikaatin ovat saaneet Karhun Pojat, Loimaan Korikonkarit, Oulun NMKY, Salon Vilpas, Tampereen NMKY, Tapiolan Honka ja Ura Basket.

Suomen Koripalloliitto rakentaa koko organisaatioonsa laatujärjestelmää. Tärkeänä osana toimintaa on seurojen laatujärjestelmätyö. Mukana olevat seurat voivat saada vaadittujen kriteereiden täyttyessä liiton laatupalkinnon, jonka tunnuksena seuralle luovutetaan liiton laatupalkinto ja kunniakirja. Lisäksi seura saa liiton laatupalkinto-logon, jota se voi käyttää toimintansa markkinointiin kaikissa viestimissään.

- Liiton leima seuran kyljessä on ikään kuin takuu siitä, että vanhemmat voivat tuoda lapsensa laatusertifikaatin saaneeseen seuraan turvallisin ja luottavaisin mielin, Koripalloliiton toiminnan johtaja Markku Salmikivi totesi seuraväelle pitämässään puheessa.

Paikoilleen ei saa jäädä, seuran maineen ja toiminnan tule olla hyvä myös tulevaisuudessa

- Olemme iloisia ja ylpeitä saamastamme tunnustuksesta, mutta pitää silti muistaa, että aina on parannettavaa. Aloimme tutkia viime joulukuussa junioritoimintaamme joulun kieppeillä, ja se johti melkoisiin muutoksiin. Kehitimme junioritoiminnan ympärille uuden organisaation ja saimme uusia tekijöitä mukaan ja se oli tärkeää, totesi seuran puheenjohtaja Juhani Pousi.

Ilman kunnon juniorityötä ei seura ole minkään arvoinen

- Viimeisen kahden vuoden aikana seuran tavoitteena on  ollut harrastajamäärän kasvattaminen ja nyt tulevaisuudessa haluamme panostaa laatuun.  Seura ilman kunnon juniorityötä ei ole juuri minkään arvoista, totesi tulevista suunnitelmista seuran puheenjohtaja.

- Jatkossa tulemme panostamaan entistä enemmän toiminnan laatuun niin valmennuksellisesti kuin muutenkin. Tulokset näkyvät aikaisintaan vasta 2-3 vuoden päästä. Seuran maineen tulee olla myös jatkossa hyvä ja ennen kaikkea seuratoiminnan, jos meinaa pärjätä. Meille tämä on hieno palkinto ja todiste siitä, että olemme  oikealla tiellä, lisäsi Pousi.

Laatupalkinnon voi saada kolmelta eri osa-alueelta, jotka ovat nuorisokoripallo, harrastekoripallo ja huippukoripallo seuran omista valinnoista riippuen. Nuorisokoripallon sertifioinnin kriteereihin kuuluvat tietyt vaatimukset laatukäsikirjan, koulutus- ja valmennustoiminnan, kilpailutoiminnan, markkinointitoimenpiteiden, viestinnän sekä jäsenvelvotteiden osalta.

Ilman kunnon juniorityötä ei seura ole minkään arvoinen

Kouvojen koripallotoimintaa on tarjolla Kouvolan lisäksi Kuusankoskella, Valkealassa, Korialla ja Elimäen kirkonkylällä, lisäksi koulukoripalloilussa mukana on Iitin kunnan alue. Seuran toiminnassa on mukana 339 eri-ikäistä koripallon harrastajaa.

Jäseniä seurassa on 550, niin harrastajien kuin jäsenien yhteismäärissä on viimekaudesta kasvua. Näillä määrillä Kouvot sijoittuukin Suomessa 10 suurimman koripalloseuran kärkiryhmään.  Koripallo on maailman toiseksi suosituin urheilumuoto.

Kouvoille laatupalkintoa olivat luottamassa Koripalloliiton toiminnanjohtaja Markku Salmikiven lisäksi Kaakkoisen alueen aluepäällikkö Martti Mälkki.
Marraskuussa 2005 seuralle myönnettiin SLU:n ja Wihuri Oy:n Hyvä seura-tunnus.

Laatupalkinnon lisäksi Kouvot palkitsi yli 70 seuran junioritoiminnassa olevaa valmentajaa, junioripelaajaa, tuomaria ja seuratoimijaa. Palloilu- ja koriskerholaisille jaettiin kunniakirjat.

Seuran miesten Korisliigajoukkue muisti kolmea seuran junioria kannustepalkinnolla. Kauden päätöstilaisuuden järjesti seuran junioreista koostuva, 12 jäseninen Nuorten parlamentti.

 
16.8.2022 16:44 Susijengi

Jyväskyläläinen! Isäntäperheeksi ukrainalaisjuniorille 17.–19.8.?

Jyväskylän alueen asukas! Löytyykö kodistasi tai läheistesi kodista tilaa majoittaa ukrainalaislähtöistä koripallojunioria keskiviikon 17.8. ja perjantain 19.8. väliseksi ajaksi?

23.7.2019 09:48 Seura tiedottaa

Seniorikoripallon MM-kisat valtaavat Espoon 25.7.-4.8.2019

Tapiolan Honka isännöi yhdessä Espoon kaupungin kanssa seniorikoripallon MM-kisoja Espoossa heinä-elokuun taitteessa, 25.7.-4.8.2019. Turnaukseen saapuu yli 230 joukkuetta 42 maasta ja turnausvieraita odotetaan saapuvaksi noin 4000.

27.7.2017 Junioriturnaus

Delfin Basket täydentää koripalloväen juhlavuoden

Tampereella järjestettävä koripalloturnaus Delfin Basket Tournament täyttää 30 vuotta. Ensimmäisen kerran vuonna 1988 järjestetty koripalloturnaus on vakiinnuttanut paikkansa Suomen suosituimpana koripalloturnauksena.

29.7.2016 Valmentajat

Delfin Basket Tournament 2016 käynnistyy Tampereella

Jo 29. kansainvälinen Delfin Basket -koripalloturnaus pelataan Tampereella 29.-31.7. Tapahtuma kerää kaikkiaan noin 5,000 osallistujaa Tampereelle pelaajien, huoltajien, valmentajien, katsojien ja vapaaehtoisten muodossa. Delfin Basketin yhteydessä nähdään myös kaksi juniorimaaottelua sekä Susijengin ja Belgian välinen maaottelu.

15.6.2016 Seura tiedottaa

Jyväskylä Basketball Academy käynnistää toimintansa

Jyväskylä Basketball Academy aloittaa toimintansa kesän aikana ja on palkannut päävalmentajakseen 1+2-mallisella sopimuksella Salon Vilppaan Korisliiga-pudotuspeleihin viime kaudella palkanneen Mikko Tupamäen. JBA ottaa HoNsU:n sarjapaikan Divari A:ssa ja järjestää try-out-tilaisuuden 29.6.

25.2.2016 Seura tiedottaa

Suomen ensimmäinen satelliittitason 3x3-turnaus GoExpo-messujen yhteydessä 5.3.

Helsingin NMKY:n Yökoris järjestää ensimmäisen satelliittitasoisen 3x3-turnauksen Suomessa. GoExpo-messujen yhteydessä lauantaina 5.3. järjestettävässä 3x3-tapahtumassa on kaksi sarjaa, joihin voi ilmoittautua 2.3. saakka tai niin kauan, kun sarjoissa on tilaa.

23.12.2015 Läntinen alue

Tampereen Tesomalle nousee uusi korispyhättö

Ensi syksynä 70 vuotta täyttävä Raholan Pyrkivä ei voisi juhlavuodeltaan enempää toivoa kuin vuosikymmeniä unelmoidun monitoimihallin toteutumisen. Tamperelaisseuran unelmat ovat vuosien määrätietoisen ja sitkeän työn jälkeen käymässä toteen, sillä Tesomalle on parhaillaan rakenteilla kolmen täysmittaisen koripallokentän kokonaisuus. Tesoman uuden korispyhätön on määrä avautua ensi kesänä.

2.11.2015 Kaakkoinen alue

Jengi Heinolasta -musiikkivideolla huippuartistit ja korisjunnut fiilistelevät koriksen parissa

Heinolan NMKY saa positiivista julkisuutta koris- ja musiikkikaupunki-imagolleen huippuartisteja vilisevän Jengi Heinolasta -videon ansiosta. Pääesiintyjä on lahtelainen rap-artisti Brädi.

16.2.2015 Seura tiedottaa

Pyrintö tarjoaa ilmaisen sisäänpääsyn Namika Lahtea vastaan

Tampereen Pyrintö tarjoaa tiistaiseen Korisliiga-otteluunsa Namika Lahtea vastaan ilmaisen sisäänpääsyn katsojille. Kyseessä on Heitä Pallo Peliin -tapahtuma, jonka avulla kerätään palloja Tampereen koulujen väliliikuntaa varten.

23.10.2014 Katsojat

Bisons tuo huippukoriksen Turkuun, kaikki lipputulot junioreille

Bisons Loimaa tuo pitkän tauon jälkeen huippukoriksen Turkuun. Samalla Bisons julkisti suomalaiseen urheiluun suunnatun uuden varainhankintamallin nimeltään BISONS B€€F. Konsepti on toteutettu yhdessä Silja Linen ja Matkapoikien kanssa.

Näytä lisää vastaavia