Korismaanantai: Onnistuuko Kataja jatkamaan hyvää vierasotteluiden virettään Kotkassa?

2.12.2019 09:41 KTP:llä on alla komea kotivoitto sarjakärki Seagullsista.

KTP:n kapteeni ja oma kasvatti Michael Pounds tuo joukkuelleen tarvittavia tehoja vaihtopenkiltä. Kuva: Ville Vuorinen

Korismaanantai tarjoaa kauden ensimmäisen kohtaamisen KTP-Basketin ja Joensuun Kataja Basketin välillä. 

Sarjataulukossa sijoilla seitsemän ja kahdeksan olevat joukkueet lyövät yhteen ennakkoon hyvin tasaisissa merkeissä. KTP on napannut 15 ottelustaan kahdeksan voittoa. Kansainvälisten otteluiden takia Katajalla on pelattuna Korisliigassa vasta 13 ottelua, joista on irronnut seitsemän voittoa.

Oman mausteensa koitokseen tuo Katajan vieraspelirupeama. Katajalla on meneillään kuuden ottelun vierasotteluputki. Kotkan-vierailu on putken kolmas paikkakunta. Kataja on voittanut vierasotteluruuhkan kaksi ensimmäistä otteluaan, joten haastava kohta otteluohjelmassa on sinänsä alkanut loistokkaasti.

Maanantaina osaansa näyttelee myös palautuminen. KTP kaatoi Helsinki Seagullsin lauantaina, kun taas Kataja haki vierasvoiton sunnuntai-iltana Uudestakaupungista. Katajalla on siis reippaasti alle vuorokausi aikaa toipua edellisestä vierasottelustaan ennen kuin pallo heitetään Steveco Areenalla jälleen ilmaan.

– KTP pelasi hienon pelin ja otti komean voiton Seagullsia vastaan lauantaina. Meillä vuorokauteen toinen peli tulossa, energiaa tarvitaan Kotkan fyysisyyttä vastaan, Katajan päävalmentaja Juha Sten alleviivaa.

Kataja on kärsinyt myös loukkaantumisista. Varmuudella maanantaina on sivussa edelleen Aapeli Alanen. Myös Fiifi Aidoon, Matias Ojalan ja Joni Herralan pelaaminen on vielä epävarmaa. Korismaanantain lähetyksessä keskitytäänkin Katajan nuoreen tulokkaaseen, Säynätsalon Riennon kasvatti Valtteri Leppäseen (4,2/0,9). 22-vuotias tarkasti heittävä laituri on ottanut suurempaa roolia, kun mahdollisuus on loukkaantumisten myötä tullut.

KTP puolestaan joutuu tulemaan toimeen ilman isoa laituriaan, DeAndre Danielsia. Daniels oli sivussa jo lauantaina voitokkaasta Seagulls-kamppailusta. Korismaanantaina katseet kääntyvät erityisesti KTP:n kapteeni Michael Poundsiin (8,9/1,9). Pounds on usein kotkalaisten peleissä käänteentekevä hahmo, joka aloittaa ottelut aina vaihtopenkiltä. Vauhtiin päästessään Pounds saattaa nopeassakin tahdissa siivittää kasvattajaseuransa juuri ratkaisevalle karkumatkalle.

– Ensimmäinen koitos Katajaa vastaan edessä ja molemmat joukkueet lähtevät peliin lyhyellä valmistautumisella. Kataja on kärsinyt loukkaantumisista, mutta joukkueen amerikkalaiset ovat ottaneet isoa roolia ja he ovatkin onnistuneet käärimään kovia voittoja. Puolustuksessa edellisen pelin merkkausvirheet pois ja sama intensiteettitaso mielessä kotivoittoa hakemaan, KTP:n valmennuksesta Harri Laine toteaa.

Korismaanantai-lähetys 2.12. klo 18.00 Elisa Viihde: KTP–Kataja

  • Studiovieraana Ura Basket eGameStarsin Miikka Luosmaa. 
  • Juontajina Toni Flink ja Saku Mäkynen.
  • Suurennuslasin alla KTP:n Michael Pounds ja Kataja Basketin Valtteri Leppänen.
  • Kuka onkaan päättyneen viikon Korismaanantain viikon pelaaja ja ketä kelpuutetaan viikon Allstarsiin?
  • Miltä näyttävät päättyneen viikon komeimmat donkit ja blokit Korisliigassa?
  • Lisäksi tuttuun tapaan parhaat palat ja suomalaiskuulumiset Saksasta sekä Espanjasta. Terveiset tulevat Topias Palmilta Italiasta.
 
12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.

4.4.2024 08:33 Korisliiga

Playoff-ennakossa Seagulls, Nokia, Kouvot ja Kobrat: ”Tämä on tasaväkisin Korisliiga-kausi vuosiin”

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Ensimmäisessä playoff-ennakossa esittelyssä kotietua nauttivat Helsinki Seagulls ja BC Nokia sekä alemmasta jatkosarjasta ponnistaneet vastustajat Kobrat ja Kouvot.

3.4.2024 13:45 Korisliiga

Jatkosarjat triplatuplaan lopettanut Korihaiden Jalen Jackson maaliskuun kuukauden pelaaja

Kotiedun ja kolmannen sijan napanneen Korihaiden monipuolinen Jalen Jackson on valittu Korisliigan maaliskuun kuukauden pelaajaksi.

3.4.2024 13:34 Erotuomarit

Korisliigan pudotuspelivaiheen erotuomarit on valittu

Korisliigakausi huipentuu perjantaina alkaviin pudotuspeleihin, jotka ovat kauden kohokohta myös erotuomareille. Tänä vuonna pudotuspelikierrokset hoidetaan yhteensä 17 erotuomarin voimin.

Näytä lisää vastaavia