Korisliigassa kotivoittojen tähdittämä ilta, Williams palasi tehokkaana Pyynikille

12.10.2016 Korisliigan keskiviikon täysi kierros piti sisällään neljä kotivoittoa, sekä Damon Williamsin johdattaman Lapuan Kobrien vierasvoiton Tampereen Pyrinnöstä lukemin 81-67 (38-29). Salossa Vilpas oli etevämpi BC Nokiaa 80-71 (41-37), Helsinki Seagulls kaatoi Kisahallissa Korihait lukemin 85-71 (45-26), Kataja kaatoi Kouvot kotonaan luvuin 89-69 (50-34) ja Kauhajoen Karhu oli KTP:ta parempi numeroin 88-68 (46-37).

Damon Williams päätti iltansa Pyynikiltä tuttuun tapaansa voittajana. Tällä kertaa kuitenkin kaikki oli toisin, Pyrintö-ikonin poistuessa Pyynikin ovista vierasjoukkueen, Kobran paidassa.

Juwan Staten oli Vilppaan hyökkäyspelin moottori myös keskiviikkona. Tällä kertaa viikinkilauman jalkoihin jäi BC Nokia.

Carl Lindbom oli Seagullsin parhaimmistoa joukkueen ottaessa kolmannen perättäisen voiton Korisliigassa. Keskiviikkona kaatui Korihait.

Tommi Huolila ja Joensuun Kataja ottivat keskiviikkona toisen perättäisen voittonsa nuorella liigakaudella.

Bojan Sarcevic toimi tuttuun tapaansa Karhun hyökkäyksen kapellimestarina, nakutellen 10 koriin johtanutta syöttöä kotivoitossa KTP:sta. Kuvat: Kobrat & Erkki Hautaviita & Vesa Kuukka

Damon Williams nostatti suomalaisen koripalloväestön kollektiivisia kulmakarvoja kesällä, vaihtaessaan tulevan kauden pelipaitansa tutusta Pyrinnön valkopunaisesta lapualaiseen kobrannahkaan. Vahvan alkukauden pelannut Williams teki paluun Pyynikin palloiluhallin asiantuntevan yleisön eteen keskiviikkona, mutta kotiyleisön harmiksi Pyrintö-ikoni poistui paikalta voittajana vierasjoukkueen paidassa Kobrien ollessa tamperelaisia vahvempi lukemin 81-67 (38-29).

Keskiviikon kamppailu oli vierasjoukkueen juhlaa aina toisen jakson alkuminuuttien jälkeen. Kotijoukkuetta tehokkaammin läpi illan yhtenäisenä viisikkona hyökännyt Kobrat nousi yhdeksän pisteen karkumatkalle juuri ennen puoliajan isoa taukoa, eikä päästänyt Pyrintöä enää kunnolla voittotaisteluun mukaan ottelun toisella puolikkaalla.

Hienosti palloa liikuttanut ja 32 pelitilannekorista seitsemääntoista koriin johtaneen syötön merkkauttanut Kobrat kävivät parhaimmillaan peräti peräti 26 pisteen karkumatkalla, mutta päätösjakson voittanut kotijoukkue onnistui kaunistelemaan numeroita ennen päätössummerin soittoa. Kun summerin aika lopulta koitti, paistoivat Pyynikin tulostaululla Kobrien komeat 81-67 –voittolukemat.

Vierailijoiden terävintä kärkeä keskiviikon kamppailussa edustivat tupla-tuplan toimittanut sentteri Stephen Hurti (14 pistettä/11 levypalloa), levypallon päähän Hurtin saavutuksesta jäänyt väkivahva sisäpelaaja Dom Morris (15/9), vahvaa pointin pelaamista esittänyt Mario Edwards (7/5/8 syöttöä) sekä joukkueen pisteykkönen Jamal Jones (16/3). Williamsin ilta oli totutun monipuolinen, ikinuoren laiturin kirjauttaessa tilastorivikseen 6 pistettä, 4 levypalloa, 5 syöttöä, neljä torjuntaa sekä yhden riiston.

Pyrinnön joukkueen valopilkkuina tuikkivat tupla-tuplan urakoinut Wally Judge (15/10) sekä joukkueen pistekärki, monipuolinen sisäpelaaja J’Nathan Bullock (17/9).

Ottelutilastot: Pyrintö - Kobrat

Vilpas kotivoittoon 1540 ihmisen edessä

Salon Vilpas jatkaa Korisliigan kärjessä yhdessä Helsinki Seagullsin kanssa kolmella voitolla. Keskiviikkona salolaisten vahvan vireen sai todistaa BC Nokia, Vilppaan noustessa päätösjaksolla ensin vierailijoidensa rinnalle ja lopulta ohi 80-71 (41-37) –voittoon.

Salohallin äänekäs 1540-päinen yleisö sai todistaa varsin ailahtelevasti esiintyvien joukkueiden kohtaamista keskiviikon kamppailussa. Puoliaikaan asti tasainen ottelu näytti kääntyvän kolmannella jaksolla vierailijoille, sentteri Papa Dian vietyä näätäpaidat kymmenen pisteen karkumatkalle.

Vilpas kuitenkin selvitti tiensä päätösjaksolle kolmen pisteen takamatkalta, eikä kotijoukkueen puolustus päästänyt BC Nokiaa enää riehumaan lainkaan kolmen ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana. Päätösjaksolla vain 9 pistettä omiin päästänyt viikinkiryhmä heitti itsensä päätösjakson ensimmäisen neljän minuutin aikana 12-2 ”runille”, eikä päästänyt nokialaisia tämän jälkeen enää todelliselle iskuetäisyydelle.

Loppulukemat 80-71 naulasi vapaaheittoviivalta noin kymmenen sekuntia ennen ottelun päätössummeria vahvan ottelun pelannut laituri Desmond Williams. Kolme voittoa kauden alusta laskien on Vilppaan historian paras aloitus SM-sarjassa.

Kotijoukkueen voiton takuumiehinä toimivat keskiviikkona tutut miehet. Alkukauden tasaisimpiin suorittajiin koko liigassa kuulunut laituri Williams heitti 19 pistettä, kahmi 8 levypalloa, antoi 2 koriin johtanutta syöttöä, sekä kirjautti myös kaksi torjuntaa sekä riistoa tililleen. Williamsin tukena tehokkaimmin toimivat 15 pistettä heittänyt liukasliikkeinen takamies Juwan Staten, monipuolinen sisäpelaaja Al’lonzo Coleman (7/9/4 syöttöä/2 riistoa) sekä 11 pistettä yhtä monessa minuutissa pussittanut 19-vuotias takamies Aatu Kivimäki.

BC Nokian parhaimmistoon lukeutuivat tupla-tuplan toimittanut pomppukone Quentin Alexander (10/11/2 riistoa), vahvan kamppailun pelannut Papa Dia (18/8/3 syöttöä) sekä virhevaikeuksissa ollutta Isaiah Wilkersonia (10/3) hienosti paikannut, kokenut Joni Harjula (10/3).

Ottelutilastot: Vilpas - BC Nokia

Seagulls myös kolmen voiton kerhoon

Salon Vilppaan tavoin kolmannen voittonsa Korisliigassa otti keskiviikkona Helsinki Seagulls. Sarjanousija Korihait oli ottelun alussa epätavallisen tahmealla jalalla liikkeellä, eikä Seagulls jättänyt paikkaansa käyttämättä. Avausjakson 26-14 nimiinsä vienyt Seagulls piti ottelun hallussaan kamppailun loppuun asti, vieden sarjapisteet turvallisella 85-71 (45-26) –voitolla.

Keskiviikon kamppailussa Seagullsin vahvan alun lisäksi käänteen tekeväksi seikaksi ottelussa nousi kotijoukkueen vahva suorittaminen molempien korirenkaiden lähellä. Seagulls vei maalatulla alueella tehdyt pisteet lukemin 34-24, voitti levypallot 43-32 ja piti vierailijoiden kahden pisteen heittoyritysten prosentin maltillisissa 40% lukemissa.

- Tyytyväinen täytyy voitosta olla. Toinen puoliaika oli kuitenkin selvästi heikompi kuin ensimmäinen. Korihait hyökkäsi kuitenkin toisella puoliajalla hyvin, tunnusti kotijoukkueen päävalmentaja Mikko Larkas.

- Puolustuspelaamisemme kanssa on varmasti eniten tekemistä vielä. Toista kertaa en haluaisi nähdä, että pelaamme hienosti 20 minuuttia ja toiset 20 minuuttia odotamme ottelun loppumista.

Seagullsin kotivoiton taustalla häärivät vahvan ottelun pelannut sentteri Devonte Upson (18/8/3 torjuntaa), hienoa alkukautta pelaava Carl Lindbom (13/6/3 syöttöä) sekä korinteko-orientoitunut laituri Raymond Cowels (16/5).

Vierailija Korihaiden kokoonpanosta esille nousivat 11 pistettä mieheen heittäneet Panu Peltokangas ja Reginald Bratton sekä 10 pistettä paukuttaneet Aapeli Alanen ja Mikael Herbert.

Ottelutilastot: Seagulls - Korihait

Kataja kotivoittoon Kouvoista

Joensuun Kataja jatkaa Seagullsin ja Vilppaan tavoin tappiottomana Korisliigassa. Euro-kiireiden takia vasta toisen liigaottelunsa keskiviikkona pelannut Kataja kaatoi vahvan ja ehjän esityksen jälkeen Kouvot numeroin 89-69 (50-34).

Katajan tie voittoon aukeni toden teolla toisella jaksolla, kotijoukkueen tykittäessä toisen jakson alkuun 19-2 runin. Katajan karattua tämän seurauksena 41-24 –johtoon, ei Teemu Rannikon johtama joensuulaisryhmä enää antanut Kouvoille mahdollisuutta palata ottelun voittotaisteluun mukaan.

Kataja onnistui pitämään Kouvot loppuun asti kaksinumeroisen piste-eron päässä, eikä ottelun voittajasta näin ollen ollut enää epäselvyyttä. Loppulukemat 89-69 kaunisteli bonuskaaren takaa tarkkakätinen laituri Atte Perttu, noin 30 sekuntia ennen päätössummerin soittoa.

- Lopputuloksen perusteella voitto tuli helposti. Kouvoilla ei kuitenkaan ollut parasta kokoonpanoaan enkä ole täysin tyytyväinen joukkueeni yritteliäisyyteen. Toki pelissämme oli paljon positiivistakin, totesi Katajan päävalmentaja Greg Gibson.

Katajan riveistä parasta osaamistaan esittivät joukkueen pistekärki Daniel Mullings (27/6/3 syöttöä), syötön päähän tupla-tuplasta päässyt Rannikko (11/9 syöttöä) sekä 11 pistettä heittänyt Perttu.

Vierailijoiden riveistä itsensä esille nostivat 34 pistettä liekittänyt Steven Pledger sekä levypallon päähän tupla-tuplasta jäänyt Gregg Thondique (14/9/3 syöttöä).

Ottelutilastot: Kataja - Kouvot

Karhu karkasi päätösjaksolla

Kauhajoen Karhun ja KTP:n välinen keskiviikon kamppailu oli varsin tasainen aina päätösjakson alkuminuuteille asti. Päätösjaksolla karhulauma löi kuitenkin polkimen pohjaan ja karkasi kotkalaisilta, vieden päätösjakson 29-16 ja koko ottelun 88-68 (46-37).

Karhun voiton avaintekijäksi joukkueen vierailijoita pykälän verran vauhdikkaammin ja tehokkaammin palloa liikuttanut hyökkäys. 33 pelitilannekoriin 22 koriin johtanutta syöttöä kirjauttanut Karhu paukutti päätösjaksolla seitsemän pelitilannekoria syötöistä, vieden jakson ensimmäiset neljä minuuttia numeroin 12-3 ja venyttäen johtonsa tavoittamattomaan 16 pisteeseen.

KTP onnistui kaunistelemaan loppulukemia vielä päätösminuuttien aikana, mutta Kauhajoen liikuntahallin tulostaululle jäivät 40 minuutin jälkeen komeilemaan silti Karhun vakuuttavat 88-68 –voittolukemat.

Karhun parhaimmistoon lukeutuivat 24 pistettä heittänyt Austin Hollins, 10 koriin johtanutta syöttöä 6 pisteensä kylkeen toimittanut Bojan Sarcevic sekä vahvan kokonaissuorituksen esittänyt Kammeon Holsey (17/7/2 syöttöä).

Vierailijoiden riveistä puhtaat paperit itsellensä pelasivat 15 pistettä pussittanut sentteri Sherman Gay, niin ikään 15 pistettä heittänyt takamies Ian Young sekä monipuolisuuttaan väläytellyt sisäpelaaja William Walker (11/7/3 syöttöä/2 torjuntaa).

Ottelutilastot: Karhu - KTP

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.

6.3.2024 20:25 Korisliiga

KTP katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa – "Näkee, että jätkillä on selkärankaa!"

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa nähtiin illan otteluissa merkittäviä voimasuhteiden muutoksia.

5.3.2024 20:29 Korisliiga

Vilpas Katajaa vahvempi ylemmässä jatkosarjassa

Tiukka kamppailu ratkesi Salon Vilppaalle, kun Katajan Henri Permannon viime sekuntien heitto kolahti rautaan.

4.3.2024 13:55 Korisliiga

Tulikuuman Korihaiden Javion Ogunyemi Korisliigan helmikuun kuukauden pelaaja

Voitosta voittoon läpi helmikuun marssineen Korihaiden Javion Ogunyemi on valittu Korisliigan helmikuun kuukauden pelaajaksi.

3.3.2024 18:55 Korisliiga

Kouvojen kalenterivuosi 2024 on käynnistynyt loistavasti – tänään kaatui Pyrintö yli 20 pisteellä

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa Kouvot otti kotivoiton Tampereen Pyrinnöstä.

2.3.2024 20:20 Korisliiga

Korihait selätti Nokian tiukassa väännössä – Kauhajoelle vierasvoitto Katajasta

Miesten Korisliigassa pelattiin kaksi ylemmän jatkosarjan ottelua, joissa voittajiksi nousivat Korihait ja Kauhajoki.

1.3.2024 20:20 Korisliiga

Vilpas vaiensi Timi Heinosen tuhannen ottelun juhlat – Jacob Grandison loisti Korisliiga-debyytissään

Miesten Korisliiga palasi maaottelutauolta, ja heti alkuun juhlittiin monenlaisia eri merkkipäiviä.