Korisliigassa kolmen kotivoiton perjantai

28.10.2016 Korisliigan perjantai tarjosi koripallonautintoa Kotkassa, Helsingissä ja Uudessakaupungissa. KTP kaatoi kotonaan Pyrinnön lukemin 77-61 (35-30), Seagulls kaatoi Töölön Kisahallissa Lapuan Kobrat luvuin 71-64 (39-30) ja Korihait otti kauden toisen voittonsa kaatamalla Katajan 76-74 (38-33).

Vesa-Pekka Laine oli vireessä, kun Korihait yllätti Katajan kotonaan.

Monyea Pratt oli jälleen tehokkaana, kun KTP-Basket kaahasi voittoon Pyrinnöstä.

Nikkarisen Seagulls jatkaa tappioitta Korisliigassa. Kuvat: Francois Perthuis, Mikko Mäkelä, Kai Kilappa.

KTP tarjosi Steveco Areenan 873-päiselle yleisölle loistavan perjantai-illan huipennuksen, kun se sai vastaansa Tampereen Pyrinnön. Puoliajan jälkeen KTP irtaantui vierailijoistaan, eikä enää katsonut taakseen vaan tyylitteli 77-61 (35-30) –kotivoittoon.

Voitto nosti KTP:n sarjataulukossa Lapuan Kobrien ja Kauhajoen Karhun kantaan sijalle 6.

Perjantain ottelu kulki pitkään tasaisissa merkeissä, eikä selkeää eroa joukkueiden paremmuudesta saatu kamppailun avauspuoliskolla. Puoliajan isolta tauolta palattiin kotijoukkueen maltillisessa viiden pisteen johtoasemassa, mutta tämän jälkeen voimasuhteet heilahtivat voimakkaasti ja nopeasti.

KTP tuli kolmannen neljänneksen alkuun sentteri Sherman Gayn sekä takamies Joni Herralan johdolla räjähtävästi. KTP onnistui pitämään Pyrinnön pisteittä puoliajan ensimmäiset neljä minuuttia, nakuttaen tulostaululle vakuuttavan 16-0 –pisteputken ja karaten jo 51-30 –johtoon.

Ottelun voittotaisteluun ei enää onnistuttu puhaltamaan uutta henkeä KTP:n kolmannen jakson pyörremyrskyn jälkeen, mutta kotiyleisö sai silti nauttia valkopaitojen laajalta rintamalta tulleista onnistumisista. Päätöshetkien aikana Pyrintö pääsi vielä trimmamaan eroa pienemmäksi, mutta Steveco Areenan tulostaululle jäivät silti loistelemaan kotijoukkueen komeat 77-61 –voittolukemat.

KTP:n voiton takuumiehinä toimivat kauden kolmatta tripla-tuplaansa jahdannut Monyea Pratt (13 pistettä/11 levypalloa/7 syöttöä/2 riistoa), 16 pistettä ja kahdeksan levypalloa tililleen kirjauttanut William Walker, sekä joukkueen pisteykkönen Sherman Gay (17/7/3 torjuntaa).

Pyrinnön parhaimmistoon tappio-ottelussa kuuluivat tupla-tuplan toimittanut J’Nathan Bullock (17/10) sekä kahden pisteen päähän Bullockin saavutuksesta jäänyt sentteri Wally Judge (8/11/3 torjuntaa).

Seagulls jatkaa tappioitta

Korisliigan ainoana tappiottomana jatkaa kaikki kuusi otteluaan voittanut Helsinki Seagulls.

Kamppailun avausminuutit etenivät tasaisissa tunnelmissa, kunnes Seagulls nykäisi eron kahdeksaan pisteeseen ensimmäisen neljänneksen päätteeksi. Toisen kymmenminuuttisen alkuhetkillä kotijoukkue karkasi parhaimmillaan 12 pisteen päähän ja pysytteli ohjaksissa puoliaikaan saakka.

Myös kolmannella neljänneksellä mentiin isäntien johtoasemissa, vaikka Kobrat yritti ahkerasti kuroa eroa umpeen, löytyi Seagullsilta lähes poikkeuksetta vastaus toisessa päässä vieraiden onnistumiseen.

Päätösjaksolla Kobrat kävi lähimmillään kuuden pisteen (59-53) päässä, mutta Devonte Upsonin (6/8) onnistumiset pitivät kotijoukkueen turvallisessa johdossa aina päätössummeriin saakka.

Voittajien tehokkaimmat olivat Carl Lindbom (17/10) sekä 13 minuutissa kahdeksan pistettä kerännyt Gerald Lee Jr. Kobrilta puolestaan onnistuivat 18 pistettä upottanut Jamal Jones sekä Damon Williams (6/11/7 syöttöä).

Korihaille yllätysvoitto Katajasta

Uudessakaupungissa monikaan ei varmasti uskonut kotijoukkueen mahdollisuuksiin yllättää ennen perjantai-iltaa tappiottomana matkanneen Katajan.

Jo avausneljännes kuitenkin antoi osviittaa isäntien valmiudesta haastaa vieraat tosissaan. Korihaiden tarkan heittopelin ansiosta toiselle kymmenminuuttiselle tilanteessa 23-13.

Toisen neljänneksen ensimmäiset minuutit mentiin Korihaiden komennossa, mutta Kataja kairasi itsensä takaisin iskuetäisyydelle ja puoliajalle mentiin kutkuttavissa 38-33 -lukemissa.

Vieraat nousivat kolmannen neljänneksen puolivälissä tasalukemiin, mutta erinomaisen ottelun pelanneen Vesa-Pekka Laineen (16/0) ja Mikko Jalosen (15/2) johdolla kotijoukkue nousi erän loppuun mennessä vielä 13 pisteen johtoon.

Kataja nousi kuitenkin vielä takaa-ajoasemasta 70-74 -johtoon reilut kaksi minuuttia ennen loppua, mutta Emmanuel Hollowayn (15/5) lay-up ja kaksi onnistunutta vapaaheittoa sekunti ennen loppua takasivat ”Haiparvelle” arvokkaan kotivoiton.

Joensuulaisilta korkeimmat tehot keräsivät Byron Wesley (17/6) sekä Jarekious Bradley (14/1).

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.