Korisliigan runkosarja puolessavälissä; Kataja ja Pyrintö voitoilla kärkeen Bisonsin kanssa

12.1.2013 22:00 Kaikkiaan 44 ottelun mittainen Korisliigan runkosarjakausi 2012/13 on edennyt puoleenväliinsä. Joensuun Kataja ja Tampereen Pyrintö hakivat lauantaina voitot nousten liigan kärkipaikalle tasapisteisiin Nilan Bisonsin kanssa. Lauantaina myös Kouvot, Karhu ja Namika Lahti pääsivät nauttimaan voitoista.

Johnell Smithin Kataja johtaa runkosarjan puolessavälissä Korisliigaa yhdessä Nilan Bisonsin ja..

..Damon Williamsin johtaman Tampereen Pyrinnön kanssa.

Antto Nikkarisen Kouvot karkasi FoKoPolta lopussa.

Greg Logins nosti voittokorin Lappeenrannassa.

Jordan Hasquetin Namika Lahti katkaisi tappioputkensa. Kuvat: Kai Kilappa, Tytti Nuoramo & Francois Perthuis.

Joensuun Kataja teki pääsarjahistoriansa ensimmäisen vierailun Lapualle, jossa joukkue selviytyi ensi viikon EuroChallengen jatkosarjan kenraalistaan voitokkaasti kesyttämällä Korikobrat 75–89 (36–39).

Korikobrat roikkui neljän pisteen päässä vielä kolmannen jakson puolivälin tuntumassa, kunnes Vesa Mäkäläinen nosti kahdeksalla perättäisellä pisteellään joensuulaiset kymmenen pisteen karkumatkalle. Lapua ei lopussa enää noussut.

– Ensimmäiset 15 minuuttia oli ikävä takamiesmaestroamme Petri Virtasta, mutta sitten Johnell Smith alkoi pelata tasollaan. Totuuden nimissä Lapua sai luotua paljon vapaita heittopaikkoja, mutta ei käyttänyt niitä tarpeeksi tehokkaasti. Olimme siinä mielessä onnekkaita, Katajan päävalmentaja Jukka Toijala pyöritteli.

Ilman Petri Virtasta, Juho Lehtorantaa sekä pitkäaikaistoipilasta Sami Lehtorantaa pelannut Kataja sai korkeimmat tehonsa Jonte Flowersilta (21/5/3 riistoa), Dan Colemanilta (18/7) sekä levypallon päähän tripla-tuplasta jääneeltä Johnell Smithiltä (14/9/11 syöttöä).

Korikobrista Samuel Haanpää (22/5/3 syöttöä/3 riistoa) ja Dominique Coleman (15/6/4 syöttöä) olivat parhaassa vireessä.

Pyrintö puristi pisteet Salosta

Viimeisen parin vuoden aikana aina tiukan vastuksen Tampereen Pyrinnölle antanut Salon Vilpas roikkui jälleen tiukasti voitossa kiinni, kun Pyrintö saapui vieraaksi Salohalliin. Pyrintö vei lopulta voiton 70–74 (38–39).

Vilpas johti peliä useaan otteeseen, mutta Pyrintö osoitti rutiininsa kiihkeillä loppuhetkillä. Pyrintö varjeli johtoasemaansa maltilla iskien tarvittavat vapaaheitot koriin ja puolustaen toisessa kenttäpäädyssä salolaiset vaarattomiksi.

Pyrinnöltä Damon Williams (20/10/5 syöttöä) pelasi erinomaisen ottelun, Antero Lehto (19/2/4 syöttöä) tuki hyvällä heittopelillään. Vilppaan selkeä tehomies oli Troy Barnies (31/13).

Kouvoille vaihteeksi vierasvoitto

Vasta kaksi vieraspeliä Korisliigassa tällä kaudella voittanut Kouvot haki harvinaisen vierasvoiton kukistamalla Forssassa isäntäjoukkue FoKoPon 69–84 (40–33).

Helpolla voitto ei kuitenkaan irronnut, sillä FoKoPo hallitsi peliä hyvällä pelihuumorilla aina kolmannen jakson lopulle. Päätösjaksolla kotijoukkue kuitenkin väsähti niin, että Kouvot pääsi karkaamaan tuoreemmin jaloin voittoon.

– FoKoPo oli ensimmäisellä puoliskolla vahva, mutta jatkossa saimme muutamalla taktisella muutoksella pelin haltuun. Onneksemme FoKoPon kolmoset eivät oikein osuneet, siunaili Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Voittajien tehomiehinä erottuivat taas Antto Nikkarinen (23/5/4 syöttöä) ja Gilberto Clavell (21/13).

Kaikkiaan 30 kolmosyrityksestään vain viisi säkittäneestä FoKoPosta Jahmar Thorpe (21/1) ja Markus Molenius (17/9) olivat virkeimmät. FoKoPon pistekärki Andrais Thornton oli kuumeisena sivussa.

Lappeenranta voittoon Gibsonin paluuottelussa

Namika Lappeenranta kesti Kauhajoen Karhun hurjan loppukirin nappaamalla kotiyleisönsä riemuksi täpärän 78–77 (40–30)-voiton.

Pelinrakentajansa Matt Gibsonin paluun nostattama Namika karkasi toisella neljänneksellä parhaimmillaan 19 pisteen johtoon. Karhu ei kuitenkaan antautunut, vaan ryhtyi takaa-ajoon ja nousi johtoon ensi kerran nelisen minuuttia ennen loppua.

Ottelun loppu oli silkkaa draamaa: Giordan Watson siirsi runsaat kaksi sekuntia ennen loppua vieraat 76-77-johtoon, mutta kotijoukkueen aikalisän jälkeen Greg Logins pääsi nostamaan lähes vapaasta paikasta voittokorin.

Greg Logins (22/8/4 riistoa) ja olkapäävammastaan toipunut Matthew Gibson (20/4) olivat kotijoukkueen parhaat.

Kentän tähti oli Karhun hurjassa vireessä ollut J’Nathan Bullock (34/11).

Namika Lahti katkaisi tappioputkensa

Namika Lahden peräti kahdeksan ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki katkesi lahtelaisten haettua Uudenkaupungin Korihaista 90–85 (40–46)-kotivoiton.

Lahtelaisten tappiot näyttivät jatkuvan, kun Korihait karkasi toisella jaksolla jo 17 pisteen johtoon. Namika löysi kuitenkin miehistöstään riittämiin leveyttä ja saavutti johdon jo kolmannella jaksolla. Vesa Heinonen ja Thomas Kelley sinetöivät ottelun viimeisellä minuutilla upottamalla kahdeksan perättäistä vapaaheittoa.

Namika löysi kosolti tehoja koko miehistöltään: Cedric Latimer (18/4/6 syöttöä) ja Louis Johnson (17/11) olivat näkyvimmät onnistujat, mutta myös Thomas Kelley (16/1/3 syöttöä), Vesa Heinonen (15/3) ja Jordan Hasquet (14/10/5 syöttöä) ansioituivat.

Korihaista takamiehet Mikko Jalonen (24/3/3 syöttöä/5 riistoa) ja Villematti Kopio (20/3/5 syöttöä) olivat jälleen tehokkaimmat.

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

6.4.2024 21:22 Korisliiga

BC Nokia repi avausvoiton tuplajatkoaikatrilleristä

Korisliigan neljästä puolivälieräsarjasta viimeinen käynnistyi, ja avausvoiton otti kotietua nauttiva Nokia.

5.4.2024 21:03 Pääjuttu

Korisliigan playoffit käyntiin: Kauhajoki mitätöi Vilppaan kotiedun ja Korihait avasi rytinällä

Miesten Korisliigassa pelattiin ensimmäiset puolivälieräottelut. Seagulls ja Korihait voittivat kotona, Kauhajoki yllätti vieraskentällä.

4.4.2024 13:15 Korisliiga

Playoff-ennakossa Korihait, Kataja, Vilpas ja Kauhajoki – neljä kilpailijaa, joiden sarjajärjestys ratkesi vasta viimeisenä iltana

Korisliigan pudotuspelikevät käynnistyy puolivälierillä perjantaina. Nyt toisessa playoff-ennakossa esittäytyvät kotietua nauttivat Korihait ja Salon Vilpas sekä heidän vastustajansa Kataja Basket ja Kauhajoki.