Korisliigan puolivälierät pakettiin

9.4.2017 20:33 Korisliigan välieräparit ovat selvillä. Puolivälierät päättyivät vierasvoittoihin, Joensuun Katajan kaataessa BC Nokian 74-69 (47-37), Kauhajoen Karhun päihittäessä Lapuan Kobrat numeroin 87-73 (46-37) ja Helsinki Seagullsin viedessä jatkoaikatrillerin Kouvolassa lukemin 94-88 (43-27, 72-72, 79-79).

Ilari Seppälä ja Joensuun Kataja suorittivat kalavelkojen maksun onnistuneesti.

Härkämäinen Devonne Giles oli Karhun avainpelaajia puolivälieräsarjassa Kobria vastaan.

Kokenut Jason Conley johdatti Seagullsin kenties kauden makeimpaan voittoon kahden jatkoajan jälkeen. Kuvat: Ville Vuorinen & Kai Kilappa

Joensuun Kataja selvitti tiensä välieriin ohi BC Nokian, kun se maksoi viime kevään kalavelat näätäpaidoille vierasvoitolla sunnuntain neljännessä puolivälieräottelussa. Otteluvoitoin 3-1 välieriin etenevä Kataja oli päätösjaksolla vielä tappiolla, mutta nousi lopulta 74-69 (47-37) –vierasvoittoon.

Sentteri Papa Dia vei päätösjakson alkupuolella BC Nokian 6-0 –pisteputken jälkeen neljän pisteen johtoasemaan ja herätti Nokian palloiluhallin hurmioon. Kataja oli kuitenkin ikävä vieras, paukuttaen kahdessa ja puolessa minuutissa vastaukseksi 7-0 –pisteputken ja nousten kolmen pisteen karkumatkalle neljä minuuttia ennen päätössummeria.

Isännät nousivat vielä pisteen päähän puolitoista minuuttia ennen ottelun päätöstä, mutta Katajan kevään aikana jatkuvasti terävöitynyt puolustus piti kotijoukkueen tämän jälkeen ilman pistemerkintöjä. Kun samaan aikaan Katajan Rion Brown piti päänsä kylmänä vapaaheittoviivalla, loppuivat näätäpaitojen pelit sunnuntaisena palloiluhallin iltana.

- Hattu päästä BC Nokialle ja Coach Ville Tuomiselle, joka on tehnyt todella hyvää työtä tämän ottelusarjan aikana. Toinen ja neljäs ottelu olivat meidän hallinnassamme, mutta missään vaiheessa he eivät luovuttaneet, Katajan päävalmentaja Greg Gibson antoi tunnustusta vastustajilleen.

- Viisi minuuttia ennen loppua olimme 4 pistettä häviöllä ja penkkimme toi stoppeja, kun niitä tarvittiin. Se oli todellinen joukkue-esitys. Me taivuimme, mutta emme katkenneet.

Brown oli Katajan voiton avainhahmo, kirjauttaen 15 pistettä, 15 levypalloa ja 3 koriin johtanutta syöttöä matkalla voittoon. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Darryl Bryant (13/2 syöttöä), Teemu Rannikko (13) sekä Kervin Bristol (12/4).

Näätäpaitojen moottorina toimi jälleen laituri Eldar Skamo (19/9/2 syöttöä), joka jäi levypallon päähän tupla-tuplasta. Skamon takana Dia (12/6/3 syöttöä) ja takamies Isaiah Wilkerson (14/7) esittivät myös vahvoja otteita.

Ottelutilastot: BC Nokia - Kataja

Karhu Pohjanmaalta välieriin

Kauhajoen Karhu selviytyi paikallisvastustaja Lapuan Kobrien ohi välieriin, ottamalla sunnuntain kuumasta väännöstä komean 87-73 (46-37) –vierasvoiton.

Puoliajalle asti tasaisena kulkenut kamppailu kääntyi karhulaumalle kolmannen jakson avauspuolikkaan aikana. Kobrien Marius van Andringan tuotua Kobrat kahdeksan pisteen päähän, nakutti Karhu reilun kolmen minuutin ajanjakson nimiinsä numeroin 15-3 ja nousi jo ratkaisevaan 20 pisteen johtoon.

Jakson loppupuolella Karhu suoritti vielä 12-3 –runin, jonka avulla kauhajokiset sinetöivät ottelun voiton ja välieräpaikan itselleen.

Karhun ulottuva laituri Austin Hollins oli karhulauman johtaja sunnuntaina, pussittamalla 28 pistettä, repimällä 5 levypalloa ja jakamalla 3 koriin johtanutta syöttöä. Hollinsin takana sentteri DeVaughn Washington toimitti tupla-tuplan 17 pisteellä ja 14 levypalloa ja tarkkakätinen takamies Tate Unruh pussitti 10 pistettä.

Kobrien parhaimmistoon tappio-ottelussa lukeutuivat takamies Mario Edwards (12/5 syöttöä), väkivahva sisäpelaaja Dom Morris (8/7) sekä 11 pistettä heittänyt Jamal Jones.

Ottelutilastot: Kobrat - Karhu

Seagulls ylitöiden kautta välieriin

Helsinki Seagulls selvitti viimeisenä joukkueena tiensä Korisliigan välieriin, kun se kaatoi Kouvot kahden jatkoajan jälkeen lukemin 94-88 (43-27, 72-72, 79-79).

Varsinaisen peliajan päätösminuutilla Kouvot näytti jo nousevan voittoon ja venyttävän ottelusarjan viidenteen peliin Helsinkiin Arttu Saarijärven korilla neljä sekuntia ennen summeria. Kolmen pisteen karkumatkalle ennättänyt Kouvot ei kuitenkaan onnistunut pitämään voitosta kiinni, Seagulls-takamies Raymond Cowelsin nakuttaessa kolmosen säkkiin pelikellon pyörähtäessä nollille.

Ensimmäisen jatkoerän lopulla Kouvot näytti jälleen karkaavan voittoon, viime kaudella Seagullsia edustaneen James Sinclairin vietyä isännät kahden pisteen johtoon vajaat 20 sekuntia ennen jatkoerän loppua. Lokkilauman hyökkäyksen kapellimestari Antto Nikkarinen nousi kuitenkin parrasvaloihin ja tasoitti ottelun lay-upilla kymmenisen sekuntia ennen jatkoerän päätöstä ja venytti ratkaisun toiselle ylimääräiselle viisiminuuttiselle.

Juonikaavion toistaessa itseään, nousi Kouvot toisen jatkoerän päätösminuutille siirryttäessä 5-0 –pisteputkella taas pisteen johtoasemaan. Tällä kertaa Seagulls otti ohjat kuitenkin lopullisesti, vieden ottelun viimeiset 57 sekuntia nimiinsä numeroin 7-0 ja lopulta koko ottelun lukemin 94-88.

Nikkarinen johti Seagullsia sunnuntaina 23 pisteen, 6 levypallon ja 5 syötön edestä. Nikkarisen ohella vahvasti pelasivat sentteri Devonte Upson, joka operoi tupla-tuplan 13 pisteellä ja 13 levypallolla, sekä samaan saavutukseen yltänyt laituri Jason Conley (12/13).

Kouvojen riveistä kovinta jälkeä tekivät Michael Cuffee (25/14), Sinclair (15/4) sekä yhdeksän pistettä tehnyt ja 17 levypalloa repinyt sentteri Rakeem Buckles.

Ottelutilastot: Kouvot - Seagulls

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.