Korisliigan päätöskierroksella on vielä paljon pelissä

16.3.2006 Korisliigan ennätyspitkä runkosarja säilyttää jännityksensä kutkuttavasti viimeiselle, eli 44. pelikierrokselle asti. Ennen lauantain kierrosta vasta neljä asiaa on saanut sinettinsä: runkosarjan voittanut Joensuun Kataja kohtaa puolivälierissä Vantaan Pussihukat, Espoon Honka sijoittuu runkosarjassa toiseksi, Tampereen Pyrintö lähtee kesälomille ja karsinnoista luopuvan turkulaisen Aura Basketin taru päättyy ainakin pääsarjassa.

Avoinna olevia kysymyksiä on sitäkin enemmän. Tasapisteissä olevasta triosta LrNMKY-Namika Lahti-Kouvot yhden on tyydyttävä runkosarjan viidenteen sijaan, mikä merkitsee samalla kotiedun menettämistä. Kouvot on heikoilla, jos kolmikon pisteet ovat edelleen lauantain jälkeen tasan.

Sijoitusten osalta merkityksettömässä ottelussa kotonaan Katajan kohtaava Honka puolestaan kuulostelee tilannetta Kisahallin suunnalta, jossa yhteen iskevät ToPo ja Uudenkaupungin Korihait. Ottelun häviäjä aloittaa pudotuspelit maanantainai 27. maaliskuuta Tapiolan urheiluhallin parketilla.

Porvoon Tarmo voi vielä välttää karsijan paikan, jos se hakee voiton Pyynikiltä Pyrinnön kannalta panoksettomassa ottelussa.  KTP tosin murskaa Tarmon toiveet, jos Kari Liimon luotsaamat kotkalaiset kukistavat Namikan Lahdessa.

LrNMKY:lle kelpaa vain kotietu

Hallitseva Suomen mestari Lappeenrannan NMKY pelaa runkosarjan viimeisen ottelunsa kotikentällään Pussihukkia vastaan. PuHulla on henki päällä, sillä se on käynyt hakemassa vieraista peräkkäin sekä Hongan ja Katajan päänahat.

- Voitamme PuHun ja sijoitumme runkosarjassa kolmanneksi. Kotietu on ollut koko ajan tavoitteemme, vakuuttaa keskiviikkona jo kauden 70 ottelunsa pelannutta LrNMKY:tä viimeistä kautta valmentava Mika Turunen.

- Jotain on jo olemassa ensi kaudeksi, mutta annetaan niiden asioiden vielä olla. Nyt keskitytään vain Namikan menestykseen, painottaa Turunen.

Jos Lappeenranta ottaa runkosarjan kolmannen sijan, niin ensimmäisessä pudotuspelivaiheessa vastaan asettuu Korihait tai ToPo.

Herkkupala Honka-ToPo heti kättelyssä?

Pudotuspeleissä on tarjolla heti kättelyssä yleisöönmenevä herkkupala Honka-ToPo, jos helsinkiläisjoukkue häviää Korihaille Kisahallissa.

- Lukuisat loukkaantumiset ovat syöneet budjettia tällä kaudella siksi paljon, että ainakin lyhyemmät bussimatkat Espooseen kiinnostaisivat siinä mielessä, muotoilee ToPon manageri Aleksi Valavuori.

ToPo ei peluuttanut keskiviikkona Kouvolassa Maurizio Pratesia eikä Jukka Katajaa. Lisäksi pelintekijä John Thomas loukkasi varpaansa Mansikka-ahon fyysisessä väännössä.

- Pratesin syksyinen akillesjännevamma on muistuttanut olemassaolostaan, emmekä halunneet ottaa mitään riskiä Kouvolassa. Katajalla on puolestaan poskiontelontulehdus. Uskon, että koko kolmikko on mukana ToPon kokoonpanossa viimeistään pudotuspelien alkaessa, lupaa Valavuori.

ToPoa viime keväänä takaisin pääsarjaan nostamassa ollut ja Hongan kapteeniksi palannut Markus Hemdahl ei pidä niinkään suurta väliä sillä, onko ensimmäinen pudotuspelivastustaja Korihait tai ToPo.

- Osaamme näköjään pelata Korihaita vastaan, sillä voitimme joukkueen kaikissa neljässä runkosarjan ottelussa. Toisessa vaihtoehdossa taas pelimatkat jäisivät lyhyemmiksi, vinkkaa Hemdahl ToPon suuntaan.

- Tulevilla vastustajilla on silti turhaa sen suuremmin spekuloida. Kaikkihan ne on voitettava, jos mielii mestariksi.

Kouvojen Laaksonen silmäilee Lahteen

Kouvot Kouvolasta päättää omalta osaltaan runkosarjan voittamalla 26 ottelua putkeen hävinneen Aura Basketin kotonaan. Se ei kuitenkaan vielä riitä kotietuun, jos LrNMKY hoitaa PuHun ja Namika Lahti KTP:n. LrNMKY ja Lahti ovat keskinäisten ottelujen perusteella niskan päällä Kouvoihin nähden.

- Lahdella ja Kotkalla on paljon panosta keskinäisessä ottelussaan, joten suuntaan toiveeni KTP:n osalle. Eipä silti, minulle on sellainen aavistus päällä, että aloitamme pudotuspelit Lahden vieraana, myöntää kovakuntoisen Kouvojen kokenut kapteeni Sami Laaksonen.

Kouvojen pelit ovat kulkeneet viime aikoina mukavasti, vaikka David Bell onkin potenut Honka-ottelussa muljahtanutta nilkkaansa.

- Olemme saaneet puolustuksemme kuntoon ja roolit kohdalleen hyökkäyksessä. Bell ei ehkä pelaa vielä lauantaina, mutta pudotuspeleissä miehen pitäisi olla kunnossa, kertoo Laaksonen, joka poti itse alkukaudesta akillesjännevammaa.

Laaksonen myöntää, että takana on rankka runkosarja.

- Ehkä jatkossa pelimäärää voisi karsia, mutta ei tämä nykyinenkään mikään mahdoton urakka ole.

- Pelipäivien jaksotus keskiviikolle ja lauantaille on hyvä asia. Kaikille jää silloin sunnuntai kaivatuksi vapaapäiväksi, sanoo Sami Laaksonen.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/
 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia