Korisliigan ennakkokatsaus 1/4: Honka tähtää pudotuspeleihin, Lahden ja Lapuan tavoite parantaa viime kaudesta

1.10.2013 11:00 Perinteikäs Tapiolan Honka kesti Divarin ennakkosuosikin paineet ja palasi kokeneen päävalmentajansa Pekka Salmisen johdolla viime keväänä liigaparketeille. Liigakaudella 2013/14 Hongan tavoitteena on pudotuspelipaikka. Ilkka Palviaisen Namika Lahti ja Terence Stansburyn Korikobrat pyrkivät myös kevääseen 2013 nähden pykälää korkeammalle.

Anthony Tucker johdattaa liiganousija Hongan pudotuspelikamppailuun.

Hongan nuoren Anton Odabasin otteita kannattaa pitää silmällä.

Vesa Heinosen Namika Lahti on tällä kaudella "urheilullinen ja tasapainoinen".

Kauhajoelta siirtynyt Eldar Skamo tuo Namikaan monipuolisuutta.

Lahdesta siirtynyt Cedric Latimer on Korikobrien kotimainen syömähammas.

Jussi Turja kuuluu lapualaisten kotimaisiin nimimiehiin. Kuvat: Francois Perthuis, Tytti Nuoramo & Kai Kilappa.

Hongan liigajoukkueen paidassa on koko tukku divarinousun takuumiehiä aina 57 miesten maaottelun Tuomas Iisalosta (195 cm/31 v) puolustuspään erikoismies Tero Laitiseen (201/25) ja divarikonkari Ilkka Sirolaan (198/27). Pistenikkari ja Honka-kasvatti Villematti Kopion (182/21) paluu Uudestakaupungista Espooseen tuo Hongalle heti kosolti tulivoimaa.

 

Ulkomaalaisosastolla laituri Ronnie Clark (195/32) on jo monivuotinen tuttu liiga- ja divarikentiltä, kun taas takamies Anthony Tucker (193/24) ja huippuatleettinen bahamalaissentteri Jaraun Burrows (203/28) ovat uusia miehiä Espoossa.

 

– Paljon on tuttuja aineksia viime kaudesta, mutta pelimme on varmasti erilaista viime kauteen verrattuna, paluun Korisliigaan tekevä Tuomas Iisalo arvioi.

 

– Yritämme käyttää materiaaliamme mahdollisimman paljon hyödyksemme, eli haluamme pitää pelin leveänä. Puolustuksessa pyrimme nopeudella verottamaan vastustajien kokoylivoimaa.

 

Oman mielenkiintonsa kauteen tuo myös lahjakkaiden kotimaisten pelaajien esiinnousu. Viime kaudella Euroliigan Fenerbahce Istanbulin junioriakatemiassa oppia hakenut Anton Odabasi (206/18) on mielenkiintoinen tuttavuus liigakartalla, ja mm. 20-vuotiaiden miesten maajoukkueen avauspelinrakentaja Joni Herrala (191/18) on pelannut harjoitusotteluissa lupaavasti.

 

– Kyllä Hongalla junioreita riittää – sinänsä turha nostaa erikseen tapetille nuorten miesten nimiä. Luodaan kuitenkin vähän paineita tätä kautta sanomalla, että Odabasia kannattaa pitää silmällä, Hongan päävalmentaja Pekka Salminen sommittelee.

 

Lisätietoja: Tapiolan Honka

 

Suurhalliin siirtyvällä Namikalla ”urheilullinen, tasapainoinen” joukkue

 

Namika Lahden paikka Korisliigassa varmistui vasta viime runkosarjakevään aivan viimeisillä kierroksilla, mutta lahtelaisjoukkueen tilanne on tällä hetkellä parempi kuin vuosiin.


Namika siirtyy Lahden perinteikkäältä Urheilutalolta uuden, hulppean Suurhallin suojiin ja voi marssittaa kentälle yllätyskypsän joukkueen. Nuoret Vesa Heinonen (194/22) ja Aleksi Alanen (194/22) näyttivät kyntensä viime kaudella ja Valtteri Mäkäläinen (190/21) on pelikuntoinen.

 

Vilppaasta siirtynyt Tommi Huolila (198/20) on nakuttanut kovia pistelukemia harjoituspeleissä ja Kauhajoelta matkannut kaksikko Ilkka Vuori (181/27)-Eldar Skamo (198/26) on moneen kertaan näyttänyt kyntensä liigatasolla.

 

Kun estradille vielä marssitetaan hyväksi havaitut amerikkalaispelaajat Robert Arnold (198/24), Storm Warren (200/24) ja Dan Oppland (203/29), on Namikalta lupa odottaa paljon.

 

– Meillä on parempi tiimi kuin viime kaudella ja pyrimme jatkamaan siitä mihin viime keväänä jäätiin. Itselläni on tavoitteena nousta seuraavalle tasolle ja kehittää joukkuetta entisestään, Korisliigan kehittyneimpänä pelaajana viime keväänä palkittu Vesa Heinonen arvioi.

 

– Joukkueemme on huomattavasti viime kautta urheilullisempi ja tasapainoisempi. Puolustuksessa tulemme olemaan paljon parempia. Hyökkäyksessä aiomme pitää vauhtia ja olemme hankkineet Eldar Skamon kaltaisia luovia pelaajia porukkaan. ”Ede” on toistaiseksi kiittänyt saamistaan vapauksista erinomaisilla otteillaan, päävalmentaja Ilkka Palviainen kertoo.

 

Namika Lahden kauden alkua varjostaa joukkueen kapteenin Ilkka Vuoren loukkaantuminen, josta kuntoutuminen vie seuran antamien ennakkotietojen mukaan kuukausia. Namika kartoittaa paraikaa mahdollisia muutoksia kokoonpanoonsa.

 

Lisätietoja: Namika Lahti

 

Lapualla odotetaan joukkueen yhteensulautumista

 

Lapuan Korikobrat sai vuosi sitten takaportin kautta paikan Korisliigassa ja onnistui kasaamaan liigaparketeille Samuel Haanpään johtaman tulivoimaisen joukkueen, joka käväisi parhaimmillaan kevättalvella pudotuspeliviivan paremmalla puolen.

 

Viime kauden joukkueesta poissa ovat Korisliigan arvokkaimpana pelaajana palkitun Haanpään lisäksi koko amerikkalaisnelikko sekä Aleksi Huuskonen, joten palapelin rakentaminen on alkanut lakeuksilla tavallaan alusta. Uutena miehenä Korikobrien penkin päässä nähdään aiemmin Äänekoskella ja Jyväskylässä valmentanut Terence Stansbury.

 

– Meillä on nuori ja nopea jengi. Pelaamme kovaa, pyrimme juoksemaan mahdollisimman paljon. Vähän on ollut syksyn mittaan loukkaantumisia, mutta hyvin on muuten lähtenyt käyntiin, mestari-Bisonsista Lapualle siirtynyt Emil Djeen (183/18) arvioi.

 

Haanpään paikan joukkueen kotimaisena syömähampaana on ottanut monipuolinen Cedric Latimer (198/26), joka hakee uransa ensimmäistä paikkaa Korisliigan pudotuspeleissä.

 

Amerikkalaiset Brad Reese (199/25) ja Lawrence Kinnard (203/27) saavat Latimerin lisäksi suomalaisosastolla rinnalleen nopeiden hyökkäyksen viimeistelijän Tuomas Viertolan (193/23), nuorten maajoukkuesentteri Marcel Liukon (200/21) ja viime keväänä Korisliigan vuoden tulokkaana palkitun Jussi Turjan (194/23).

 

Lisäksi eksotiikkaa Lapualle tuovat Georgian nuorten maajoukkuepelaajat Givi Bakradze (180/22) ja Archili Puluzashvili (202/18), joista Bakradzelle on kaavailtu avauspelinrakentajan paikkaa.

 

– Haluamme pelata kontrolloitua, järjestelmällistä ja nopeaa koripalloa. Joukkueessa on 8-9 täysin uutta pelaajaa ja jos haluamme edetä pudotuspeleihin, on amerikkalaistemme onnistuttava illasta toiseen, Latimerin ja Viertolan kannettava vastuunsa joukkueen kokeneimpana suomalaisina ja Bakradzen osoitettava tasonsa pelinrakentajana, Stansbury tuumailee.

 

– Tähtäimemme on pudotuspeleissä, mutta sitä ennen uusien pelaajien on sulauduttava yhteen ja tultava joukkueeksi.

 

Lisätietoja: Lapuan Korikobrat
 
27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

Näytä lisää vastaavia