Korisliiga-kierroksella tasalukujen murskajaiset

29.12.2007 Perjantaisella Korisliiga-kierroksella nähtiin peräti neljä tilastorajapyykin saavutusta. Kahdeksatta kauttaan Hongan peräsimessä luotsaava Mihailo Pavicevic saavutti kuudentena päävalmentajana kautta aikain pääsarjatasolla 200. runkosarjavoiton, kun Honka kukisti Tampereen Pyrinnön. Muut tasalukujen saavuttajat olivat Lappeenrannan NMKY:n Petri Virtanen, Joensuun Katajan Andre Foreman ja KTP Basketin Jari Vekkilä.

Kaikkien aikojen valmentajaykkösenä runkosarjaotteluiden voittomäärissä on Kari Liimo, jolla on tilillään 465 voittoa. Montenegrolaisen, 49-vuotiaan Pavicevicin voittoprosentti runkosarjasta on 70,9, mikä on kaikkien aikojen toiseksi paras. Ykkösenä on helsinkiläistä ToPoa 1990-luvun lopussa valmentanut Aaron McCarthy (77,0 %).

Honka on neljästi edennyt Suomen mestaruuteen saakka Pavicevicin komennuksessa, viimeksi viime keväänä.

- Jos pysymme terveinä, niin olemme valmiita puolustamaan mestaruutta, vakuutti Pavicevic Pyrintö-pelin jälkeen saatuaan pelaavaan miehistöön takaisin pitkäaikaispotilaat Monte Cummingsin ja Jukka Matisen.

6000 pistettä, 800 syöttöä, 400 ottelua

Lappeenrannan NMKY:n takamies Petri Virtanen antoi Korisliigan ottelussa Joensuun Katajaa vastaan yhdeksän "namupassia" ja rikkoi 800 koriin johtaneen syötön rajan. Tarkalleen Virtasella on runkosarjapeleistä nyt 806 syöttöä, jolla hän on kaikkien aikojen syöttötilaston yhdeksäs. Ottelukohtaisena keskiarvona Petri Virtasen syöttömääräksi tulee 3,5. Kuluvan kauden paremmuustilastossa Virtanen on keskiarvollaan 4,1 neljäntenä.

Joensuun amerikkalaisvahvistus Andre Foreman puolestaan heitti Lappeenrannassa 15 pistettä ja rikkoi näin urallaan 6000 runkosarjapisteen rajan. Tarkka pistemäärä on nyt 6008, jolla ottelukohtaiseksi pistekeskiarvoksi tulee 19,5. Foremanin yhden ottelun piste-ennätys on 41. Tällä kaudella Korisliigaa pelanneista vain Pasi Kauha ja Sami Laaksonen ovat tehneet kaikkina aikoina runkosarjapisteitä enemmän kuin Foreman.

KTP Basketin Jari Vekkilä pelasi kotiareenallaan Karhuvuoressa Porvoon Tarmoa vastaan 400. runkosarjaottelunsa pääsarjassa. Karkkilan kasvatti Vekkilä aloitti SM-tasolla lokakuussa 1994 ja tulosta on syntynyt siitä lähtien 10,3 pisteen keskiarvolla, yhteensä 4121 pisteen edestä. Vekkilä on pelannut myös kaksi kautta ammattilaisena Saksan Bundesliigassa.



Lisätietoja: /sarjat_tulokset/korisliiga/

Asiat

 
16.4.2024 21:19 Miesten I divisioona B

Lappeenrannan NMKY I divisioona B:n mestaruuteen liki tuhatpäisen kotiyleisön edessä

Lappeenrannan NMKY kaatoi neljännessä finaalissa Karkkilan 81–72 (35-35) ja vei Divari B:n mestaruuden otteluvoitoin 3-1.

16.4.2024 19:00 Naisten Korisliiga

ToPo ja Peli-Karhut taistelevat Suomen mestaruudesta

Viime kaudella mestaruuden ratkaisseet ToPo ja PeKa kohtaavat tänäkin vuonna Naisten Korisliigan finaaleissa. Finaalit alkavat keskiviikkona ja mestaruuteen vaaditaan kolme voittoa.

15.4.2024 14:55 Susijengi

Susijengin Nokia Arenalla pelattavaan Latvia-otteluun myyty yli 5200 lippua

Susijengi pelaa olympiakarsintojen kenraaliharjoituksensa Tampereella perjantaina 28. kesäkuuta Latviaa vastaan. Otteluun on myyty jo yli 5200 lippua.

15.4.2024 11:24 Suomalaiset ulkomailla

Elina Aarnisalon Kangoeroes Mechelen Belgian liigan finaaliin

Elina Aarnisalo pääsee taistelemaan Belgian mestaruudesta, kun Kangoeroes Mechelen lunasti itselleen finaalipaikan. Saksassa ja Ruotsissa suomalaisten joukkueet käyvät kovaa taistelua välierissä.

15.4.2024 09:24 Pääjuttu

Joukkuepelit vetoavat liikunnan ja urheilun rahoituksen puolesta

Suomen suurimpien joukkuepelien huippu-urheilun ryhmä on huolissaan liikunnan ja urheilun rahoitusleikkauksista. Suurimmat joukkuepelit liikuttavat seuratoimintojensa kautta yli miljoonaa suomalaista. Uhkana on, että liikuntaan ja urheiluun kohdistuu jopa neljänneksen leikkaukset.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

13.4.2024 11:59 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantunen loisti ratkaisevassa finaalissa – ”Hieno saavutus”

Mikael Jantunen oli yksi Paris Basketballin avainpelaajista, kun ranskalaisseura juhli perjantai-iltana EuroCupin voittoa. Jantusen mukaan joukkue osoitti kauden aikana ansaitsevansa mestaruuden.

12.4.2024 23:53 Suomalaiset ulkomailla

Mikael Jantusesta ja Tuomas Iisalosta EuroCupin mestareita

Mikael Jantunen ja Tuomas Iisalo pääsivät tuulettamaan EuroCupin voittoa, kun Paris Basketball kaatoi finaalisarjassa Bourg-en-Bressen suoraan kahdessa ottelussa. Jantunen tehtaili finaalissa upeasti 15 pistettä.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia