Korisliiga-ennakko: Kokeneessa Pyrintö-leirissä tiedetään, mitä mestaruuden voittaminen vaatii

25.9.2019 15:01 Antero Lehto aloittaa 20. kautensa Korisliigassa. Kolmea mestaruutta juhlinut Lehto saa rinnalleen edelliseltä mestaruusvuodelta tutun BJ Raymondin sekä Lahdessa 10 vuotta sitten mestaruutta juhlineen Ray Nixonin.

Lehto on pelannut 650 Korisliigan runkosarjaottelua, joissa on syntynyt 7077 pistettä. Runkosarjan kaikkien aikojen pistetilastossa hän on 17. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Viime Korisliiga-kausi päättyi Tampereen Pyrinnön osalta pettymykseen, kun Kouvolan Kouvot marssi puolivälieristä jatkoon suoraan kolmessa ottelussa. Myös kahtena edeltävänä kautena Pyrinnöllä on ollut samainen kohtalo: puolivälierissä ei voiton voittoa.

Yhdeksän peräkkäistä tappiota pudotuspeleissä sai Pyynikin väen mietteliääksi. Kenties juuri tästä syystä Sami Toiviaisen käskyttämä Pyrintö on tällä kaudella luottanut pelaajistossaan kokemukseen. Järkälemäinen ja 32-vuotias BJ Raymond saapui takaisin Tampereelle viiden vuoden tauon jälkeen. 198-senttinen Raymond pelasi Pyrinnössä edellisen kerran mestaruuskaudella 2013–14.

– BJ on rautainen ammattilainen. Viimeksi kun samassa joukkueessa pelasimme, niin hyvinhän se sujui. Hienoja muistoja on jäänyt siltä kaudelta, runkosarjan voitto ja tietenkin Suomen mestaruus, kapteeni Antero Lehto hymyilee. 

– BJ on äärimmäisen kova peluri ja lisäksi erittäin mukava kaveri kentän ulkopuolella. Myös Ray Nixon (pelasi Namika Lahdessa 2008–10) on vahvistuksistamme kokeneempaa kaartia ja on jo näyttänyt, että kovalta ammattilaiselta tehoja vielä löytyy. Nixon taitaa olla ihan minun ikäluokkaani, Lehto tietää.

35-vuotias Lehto on itse aloittamassa jo 20. kauttaan Korisliigassa.

– Niin se vaan uusi kausi kummasti jälleen tulee eteen. Taas on mielenkiintoinen tilanne, kun en ole hirveästi muiden pelaamista vielä nähnyt. Meillä on pakka pysynyt kotimaisella osastolla suht hyvin kasassa, se aina helpottaa.

Lehto lataa suurimmat menestyspaineet Salon ja Helsingin suuntaan.

– Jos tässä suosikkeja laitetaan riviin, niin onhan Vilpas tänäkin vuonna paperilla järisyttävän vahva. Myös Seagulls on kasannut kovannäköistä nippua. Näiden kahden jälkeen on sitten liuta muita joukkueita, jotka taistelevat kärkisijoista. Näkisin, että me ollaan yksi niistä.

– Lapua on vahvistunut (Antto) Nikkarisella, Kotka on myös varmasti hyvä. Nämä joukkueet nyt ainakin voisin nimetä ennen kauden alkua meidän lisäksi.

Kokenut takamies on nähnyt jo monen monta kautta ja niihin valmistautumista. Lehto tietää, että liikaa johtopäätöksiä ei voi tehdä ennen kuin tosipelit alkavat.

– Eipä meilläkään ole vielä ihan koko porukalla montaa harjoitusta ollut. Vaikea sanoa enempää meistä, muuta kuin että hyvältä tuntuu kaikkinensa, hyvällä innolla mennään. Harjoituspelit ovat kuitenkin harjoituspelejä, sen tässä on oppinut.

Pyrintö joutuu tulemaan alkukauden toimeen ilman kokenutta sentteriään, Petri Heinosta. Heinonen loukkaantui viime kaudella ja kuntoutuminen kestänee joulun tietämille.

– Onneksi muuten suomalaiset pysyivät hyvin kasassa, ja saimme Lapualta Panu Peltokankaan isoon päähän vahvistukseksi. Peten ollessa vielä sivussa Panu on erityisen tärkeä lisä. Ei noita isoja suomalaisia ole nimittäin liikaa tarjolla, Lehto muistuttaa.

 

Pyrintö 19-20 pähkinänkuoressa

 
24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

Näytä lisää vastaavia