Korisliiga-ennakko: hopeamitalisti Kouvot tulevaan kauteen tulokasvalmentaja Ojan johdolla

26.9.2019 11:45 Viime kauden hopeajoukkue Kouvot lähtee tulevaan kauteen muutoksen keskellä. Vaikka osa menestyksen takuumiehistä jatkavatkin joukkueessa, Kouvolassa on uudistuttu monella rintamalla.

Viime kaudella upeat pudotuspelit pelanneelle Severi Kaukiaiselle on luvassa lisää vastuuta tällä kaudella. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Joukkueen päävalmentajana aloittaa Tuomas Oja, jolle alkava kausi on ensimmäinen päävalmentajana Korisliigassa. Viisi edellistä vuotta Oja on toiminut apuvalmentajana Korisliigassa, päävalmentajakokemusta hänellä on muun muassa naisten Korisliigasta. 

- Jokainen kausi on toki omanlainen haasteensa. Itselläni alkaa nyt kuudes kausi Korisliigassa, siinä mielessä ympäristö on tuttu ja sen puolesta ei varmaankaan tule yllätyksiä. Liigassa pelanneet suomalaispelaajat ja useamman vuoden täällä pelanneet ulkomaalaispelaajat ovat tuttuja. 

- Viiden vuoden aikana olen oppinut, miten runkosarja- ja pudotuspelimaailmat toimivat. Apuvalmentajana työ oli pitkälti pelkkää korista, mutta nyt olen vastuussa tuloksista ja päätöksistä sekä kaikista joukkueen ympärillä olevista asioista, Oja avaa.

Tuomas Oja (vas) juhli apuvalmentajana Suomen mestaruutta Kataja Basketissa Greg Gibosnin (oik) sekä Pekka Salmisen aisaparina. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga
Tuomas Oja (vas) juhli apuvalmentajana Suomen mestaruutta Kataja Basketissa Greg Gibosnin (oik) sekä Pekka Salmisen aisaparina. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

33-vuotias valmentaja oli voittamassa kahta Suomen mestaruutta Kataja Basketissa. Viime vuodet Oja on saanut toimia menestyneissä organisaatioissa kokeneiden huippuvalmentajien alaisuudessa. Oja mestaruutta Pekka Salmisen ja Greg Gibsonin aisaparina. Matkan varrella työkalupakkiin on tarttunut myös Jukka Toijalalta ja Mikko Larkakselta.

- On käynyt onni, että olen saanut oppia kärkipään valmentajilta ja jokaiselta on tarttunut jotain mukaan. Ne asiat, jotka ovat toimineet jossain, olen ottanut mukaan ja pyrkinyt jalostamaan niitä omassa päävalmentajuudessani. Apuvalmentajana toimimisessa työ on paljon asioiden prosessoimista itselleen sitä ajatellen, että joskus saa mahdollisuuden toimia päävalmentajana.

Kouvojen joukkueesta löytyy paljon nuoria pelaajia, jotka hakevat seuraavaa steppiä uraltaan. Joukkueessa jatkaa yksi viime vuosien parhaimmista ulkomaalaispelaajista, kun David Gonzalves jatkaa Kouvolassa.

- On tärkeää, että Gonzalvesin kaltainen kokenut johtaja on ottanut nuoret pelaajat siipiensä alle.

- Severi Kaukiaiselta ja Teemu Knihtiseltä on syytä odottaa kasvua entistä suurempaan rooliin unohtamatta muiden pelaajien mahdollisuutta tehdä samaa. Molemmat heistä ovat kokeneet pudotuspeli- ja finaalimaailman, joten he ovat siinä mielessä iästään huolimatta kokeneita pelaajia tähän sarjaan. 

- Viime vuosi oli molemmille haastava varusmiespalveluksen takia, mutta nyt on miehet päässeet harjoittelemaan hyvin ja hienot otteet harjoitusotteluissa lupaavat hyvää kautta ajatellen. Uskon että molemmat pelaajat pystyvät tuottamaan viime kautta enemmän plusmerkkisiä tilastomerkintöjä, Oja ajattelee.

Kouvojen päävalmentaja nostaa kolme suosikkia tulevaan kauteen.

- Näyttäisi siltä, että Seagulls tulee olemaan ensi kaudella vahva. Karhu Basketia ei voi jättää mistään ennakoista pois ja Vilpas on laajan suomalaispelaajien nimilistan turvin varmasti taas kärkipäässä, Oja ennakoi.

 

Kouvot 19-20 pähkinänkuoressa

 
19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

11.4.2024 22:14 Korisliiga

Vilpas laittoi kapulan Kauhajoen rattaisiin – Seagulls eteni välieriin puhtaalla pelillä

Miesten Korisliigassa yksi neljästä puolivälieräsarjasta saapui päätökseensä.

9.4.2024 21:08 Korisliiga

Kataja tasasi tilit Korihaita vastaan – Nokialle toinen voitto Kouvoista

Miesten Korisliigassa jatkettiin puolivälieriä. Katajan Thomas Tumba juhli sekä tärkeää otteluvoittoa että uransa isointa pistesaldoa.

8.4.2024 20:41 Korisliiga

Kobrat taisteli kovaa, mutta Seagulls oli jälleen liian kova pala – Kauhajoki laittoi Vilppaan selkä seinää vasten

Miesten Korisliigassa kaksi puolivälieräsarjaa saavutti kiperän 2–0-tilanteen. Toista sarjoista johtaa kotietujoukkue, toista taas haastaja.

Näytä lisää vastaavia