Korikobrat, FoKoPo ja Lahti kauteen haastajina

30.9.2012 Korisliigassa nähdään kaudella 2012/13 kaksi tulokasjoukkuetta viime kevään divarifinalistien, Lapuan Korikobrien ja Forssan Koripoikien muodossa. Vauhtiin ja vaarallisiin tilanteisiin pelinsä perustavien nousijajoukkueiden lisäksi yllätysmahdollisuuksiaan tarkastelee Namika Lahti, joka pyrkii parantamaan viime kauden jumbosijastaan.

Sami Ikävalko tahdittaa FoKoPon liigakentille.

Tulivoimainen Korikobrat värväsi loppukesästä riveihinsä maajoukkuemies Samuel Haanpään.

Roope Suonion Namika Lahti hakee uutta nousua nuorella joukkueella. Kuvat: Tytti Nuoramo, Tuomas Venhola & Kai Kilappa.

Lapuan Korikobrille aukesi takaportti Korisliigaan kesällä kuin varkain ToPon menetettyä liigapaikkansa. Henkisesti uuteen divarikauteen valmistautunut Korikobrat otti empimättä haasteen vastaan ja on nyt muutaman päivän päässä ensimmäisestä virallisesta Korisliiga-ottelustaan.

– Kokoonpanon rakentaminen oli vaikeaa. Emme ole tyypillinen koripalloseura, emmekä tyypillinen koripallokaupunki. Taustaryhmälle suuri kiitos, että saimme kokoon kilpailukykyisen joukkueen sekä riittävät lisäkatsomot kotisalillemme. Olen hyvin tyytyväinen, iloitsee Korikobrien päävalmentaja Nenad Stefanovic.

Korikobrat jysäytti loppukesästä erään kesän siirtomarkkinoiden todellisista pommeista ilmoittamalla värvänneensä maajoukkuelaituri Samuel Haanpään ryhmäänsä. Haanpään lisäksi mm. monipuolinen amerikkalaiskolmikko sekä takamiehet Aleksi Huuskonen ja Jussi Turja takaavat, että Lapualta ei puutu tulivoimaa.

– Olemme tulleet tutuksi hyvin juoksevana joukkueena. Meillä on monipuolisia pelaajia, ja pyrimme pelaamaan mahdollisimman aggressiivista koripalloa. Puolustuksen kanssa on vielä tekemistä, mutta lähdemme hakemaan voittoa jokaisesta ottelusta, Stefanovic linjaa.

FoKoPo luottaa tuttuihin kasvoihin

Forssan Koripojat pyyhkäisi kevään 2011 I divisioonan pudotuspelitappion mielestään viime keväänä päihittämällä Lapuan Korikobrat näytöstyyliin divarin finaaleissa.

Kesän siirtomarkkinoilla FoKoPo piti huolen siitä, että joukkueen kotimainen runko pysyisi kasassa myös liigan koitoksiin. Forssalaisjoukkuetta tahdittaa kolme uutta amerikkalaispelaajaa, mutta tutun kotimaisen rungon iskukykyyn uskotaan myös ylemmällä sarjatasolla.

– Aika nuori on porukka, mutta olemme olleet yhdessä pari vuotta. Treeneissä on hyvä meininki, jätkät painavat kovaa eivätkä piiputa. Uskon meidän olevan todella kilpailukykyinen jengi, joukkueen luottotakamies Sami Ikävalko sanelee.

FoKoPo on kautta historiansa tunnettu vauhdinpitojoukkueena. Joukkueen uusi päävalmentaja Miikka Sopanen uskoo, että ryhmän nuoruus näkyy erityisesti pyrkimyksenä tempokontrolliin.

– Jos vastustaja haluaa kävellä, laitamme heidät juoksemaan, ja jos vastustaja haluaa juosta, pakotamme heidät kävelemään. Meillä on kaikki edellytykset tehdä matseista vastustajalle vaikeita, Sopanen hymyilee.

– Kaverit ovat pukukopissa keskenään puhuneet, että pudotuspeleihin pitää päästä, joten se lienee se konkreettisin tulostavoite. Ja jos pääsemme pudotuspeleihin, sehän tarkoittaa, että pelaamme Suomen mestaruudesta.

Nuorekkaan Namikan menestys riippuu keskittymisestä

Namika Lahden kausi 2011/12 oli joukkueelta äärimmäisen vaikea, kun loukkaantumisten pieksemä joukkue tipahti jo varhain sarjan tyvipäähän. Keväällä 2009 Suomen mestaruudesta nauttinut organisaatio hakee nyt uutta nousua eräällä liigan nuorimmista joukkueista sekä tulokasvalmentaja Ilkka Palviaisen opeilla.

– Tämä on ollut mielenkiintoinen ja opettavainen haaste. Vaikka lasken itseni liigatasolla kokemattomaksi valmentajaksi, olen saanut toimia hyvien, ammattimaisten päävalmentajien apuna viime vuosina. Uskon, että siitä on apua, Palviainen miettii.

Namikan kokoonpano koostuu pitkälti ryhmän omista junioreista. Vastuunkantoa odotetaan amerikkalaispelaajien lisäksi Roope Suoniolta ja Cedric Latimerilta, joiden Palviainen uskoo toimivan joukkueensa nuoriso-osastolle hyvinä esikuvina.

– Roope ja ”Cedu” ovat kokeneita, fiksuja pelaajia, jotka suhtautuvat koripalloon vakavasti. He ovat juuri oikeanlaisia isovelihahmoja nuorille pelaajillemme.

Viime kauden loukkaantumisten jälkeen kovaan kuntoon päässyt Suonio odottaa alkavaa kautta luottavaisena.

– Potentiaalia meillä on todella paljon. Nyt tärkeintä on saada nuorten kaverien fokus toissijaisista asioista oikeisiin asioihin.

 
25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.

Näytä lisää vastaavia