Korihait raateli jälleen kärkijoukkueen

9.1.2013 22:00 Uudenkaupungin Korihait aiheutti edellisessä Korisliigan pelissään sensaation kaatamalla kuudella pelaajalla hallitsevan mestarin Nilan Bisonsin. Keskiviikkona Korihait raateli toisen kärkijoukkueen, kun Tampereen Pyrinnön viiden pelin voittoputki katkesi 90–81 (48–36)-kotivoitolla. Illan muut voittajat olivat Kouvot, Bisons, Karhu sekä KTP.

Mikko Jalosen täsmäiskut pakottivat Pyrinnön nöyrtymään Pohitullissa.

Chris Hesterin Kouvot jatkoi voitokkaita otteitaan kotonaan.

Mikko Koivisto lietsoi loimaalaisyleisöä seitsemällä kolmosellaan.

Giordan Watsonin Karhu oli odotetun kova FoKoPoa vastaan.

Timi Heinonen oli KTP:n tehomies Lahdessa. Kuvat: Kai Kilappa, Matti O. Koskinen & Tytti Nuoramo.

Korihait pohjusti yllätyksensä toisella neljänneksellä karkaamalla kolmella perättäisellä kolmosella 26–23-johtoasemasta 35–23-johtoon. Tauolla eroa oli samaiset 12 pistettä, ja vaikka Pyrintö kiri pari kertaa viiden pisteen päähän, tamperelaiset eivät pystyneet enää kääntämään peliä edukseen.

Kotivoittoa rakensivat tehokkaimmin takamiehet Villematti Kopio (21/2) ja Mikko Jalonen (19/3/4 syöttöä), jotka pommittivat viisi kolmosta mieheen. Korihaiden paidassa pelasi myös kaksi uutta amerikkalaispeluria, pelipäivänä Uuteenkaupunkiin saapunut T.J. Robinson (10/10) sekä Demond Watt (8/10).

Vain kahdella ulkomaalaisvahvistuksella pelanneesta Pyrinnöstä Lamonte Ulmer (18/4) ja Carl Lindbom (17/11) nousivat tasolleen.

Kouvot yhä vahva kotonaan

Kierroksen tasaisin kamppailu pelattiin Kouvolassa, missä vain kaksi kotipeliä tällä kaudella hävinnyt Kouvot kaatoi Salon Vilppaan 80–75 (38–32).

Vilpas nousi johtoon kolmannella jaksolla ja pysyi edellä päätösjakson puolenvälin yli, kunnes Kouvot käänsi pelin voitokseen. Vilpas johti vielä runsaat kolme minuuttia ennen loppua pisteissä 67–68, mutta Kouvot vei seuraavan minuutin Gilberto Clavellin ja Samuli Vanttajan koreilla 6-0 ja piti johtonsa loppuun asti.

– Meillä riittää näköjään rohkeutta tiukoissakin paikoissa, kuten lopun takaa-ajotilanteessa, iloitsi selkävaivaista päävalmentajaa Jyri Lehtosta Kouvojen penkin päässä tuurannut Antti Hurri.

Kouvojen tehomies oli jälleen Gilberto Clavell (24/3), jota tuki Ilari Seppälä (18/3). Vilppaan paras oli Shawn Atupem (21/4/5 syöttöä).

Bisons yksin kärkeen

Nilan Bisons nousi yksin Korisliigan kärkeen ottamalla Lapuan Korikobrista Loimaalla helpon 101–80 (48–39)-voiton.

Kotivoitto kypsyi kolmannella jaksolla, jonka puolivälissä Bisons pääsi tuttuun kotihurmokseen ja venytti johtonsa tarkalla heittopelillä ja tiukalla puolustuksella ratkaisevasti 22 pisteeseen.

Isäntien tehokkain oli sairaslomalta palannut Mikko Koivisto (21/2/5 syöttöä), joka laukoi seitsemän kolmosta. Martin Zeno (18/7/16 syöttöä) jakoi kauden kovimmat syöttölukemat.

Korikobrista Samuel Haanpää (15/7) ja Trey Hampton (14/4) pääsivät hetkittäin kotijoukkueen tasolle.

Karhu raateli FoKoPon

Kauhajoen Karhu oli valppaana kotikentällään eikä jättänyt Forssan Koripojille yllätysmahdollisuutta. Forssalaiset hävisivät yhdeksännen perättäisen vieraspelinsä kaatumalla Kauhajoella 85–67 (42–33).

Karhu ratkaisi pelin toisella ja kolmannella jaksolla, jotka päätyivät kauhajokisille ylivoimaisesti yhteispistein 48–24.

Karhu operoi tutun tasaisella rintamalla. Viisi pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pisteisiin, heistä terävimpinä Tremaine Ford (17/3) ja J’Nathan Bullock (15/10/2 blokkia).

FoKoPolta Andrais Thornton (15/10) piti vieraiden voittotoiveita parhaiten yllä.

KTP jatkoi Namika Lahden tappiokierrettä

KTP kasvatti Namika Lahden perättäisten tappioiden sarjan jo kahdeksaan hakemalla Lahdesta 67–86 (37–45)-vierasvoiton.

Liigajumbo jäi alakynteen jo toisella neljänneksellä. KTP lisäsi hyökkäyspäässä vettä myllyyn Namikan avainpelaajien jäädessä vastaavasti kotkalaislukkoon toisessa päässä. Parhaimmillaan KTP johti peliä 18 pisteellä.

KTP:sta Timo Heinonen (23/9) ja Antwine Williams (18/8/3 syöttöä) nautiskelivat kovimmat teholukemat.

Namikan tehokkain oli Louis Johnson (20/8).

(STT-Basket.fi)

Lisätietoja: Korisliiga

25.4.2024 21:05 Korisliiga

BC Nokia ei jättänyt arvailun varaa – johtaa välieriä 2–1

Puolelta toiselle keikahdellut välieräsarja on nyt Nokian hallinnassa. Katajan valmentaja Petri Virtanen peräänkuulutti joukkueeltaan henkistä kasvua.

24.4.2024 20:31 Korisliiga

Kauhajoki 2–1-johtoon Seagullsista – poikkeuksellisessa sarjassa toistaiseksi pelkkiä vierasvoittoja

Kauhajoen ja Helsinki Seagullsin kolmas välieräkohtaaminen päättyi Kauhajoen täpärään voittoon.

22.4.2024 21:14 Korisliiga

Helsinki Seagulls ja Kataja Basket tasoittivat välierävoitot

Seagulls haki vierasvoiton Kauhajoelta 27 pistettä heittäneen Shavon Colemanin johdolla lukemin 73–80. Kataja Basket puolestaan oli tyly isäntä Joensuussa, kun se kaatoi BC Nokian 99–75. Molemmat sarjat ovat tilanteessa 1–1, kun finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

19.4.2024 21:37 Korisliiga

BC Nokia hurjasteli päätöskympillä karkuun Katajalta välieräavauksessa

BC Nokia ja Kataja Basket aloittivat välieräsarjansa perjantaina Harjuniityn Liikuntahallilla Nokialla. Kotijoukkueen nousujohteinen esitys toi avausvoiton lukemin 86–67 (33–26).

18.4.2024 21:06 Korisliiga

Tulikuuman Topias Palmin ranne hiljensi Kisahallin – Kauhajoelta vakuuttava välieräavaus

Korisliigan välierät käynnistyivät torstaina, kun runkosarjan ykkönen Helsinki Seagulls isännöi Kauhajokea. Vilppaan avauskierroksella kaatanut Kauhajoki jatkoi loistavia otteitaan, kun se nappasi vierasvoiton Helsingistä 81–88 (39–46).

18.4.2024 12:30 Korisliiga

Korisliigan välieräennakossa Kataja ja Nokia: ”Vaikka joukkueilla olisi kuinka iso ero paperilla, playoffeissa ottelut jäävät yleensä kiinni parista pallonhallinnasta”

Kataja Basketin Thomas Tumba ja BC Nokian Tucker Richardson suhtautuvat alkavaan välieräsarjan keskenään hyvin samankaltaisin ajatuksin. Kumpikin tietää, että yksikin kriittinen pallonmenetys ja vastustaja voi päästä peruuttamattomasti niskan päälle.

17.4.2024 09:15 Korisliiga

Rakkaat viholliset välierissä: Helsinki Seagulls ja Kauhajoki mittelevät keskenään finaalipaikasta

Helsinki Seagullsin Okko Järvi ja Kauhajoen Topias Palmi odottavat kumpikin vesi kielellä välierien tunnelmaa. Seurojen välisissä kohtaamisissa on aina erityinen lataus ilmassa.

14.4.2024 19:31 Korisliiga

Kataja repi tiukan taisteluvoiton itselleen – Korisliigan välieräparit selvillä

Neljäs ja viimeinen joukkue, joka lunasti lipun miesten Korisliigan välieriin, on Kataja Basket.

13.4.2024 21:01 Korisliiga

Kauhajoen ja Vilppaan kamppailu äityi jännäriksi, mutta Eero Innamaa johti joukkueensa välieriin

Miesten Korisliigan puolivälierissä ratkesi jälleen yksi sarja, kun Kauhajoki selätti Salon Vilppaan kolmannen kerran.

12.4.2024 20:43 Korisliiga

Nokia eteni välieriin – Kataja pisteellä niskan päälle

BC Nokia selvisi kevään toisena joukkueen puolivälieristä jatkoon. Kataja Basket otti edun haltuun omassa sarjassaan.