Keskiviikon IS-TV:n ottelu: NBA-väriä saanut BC Nokia isännöi Lapuan Kobria

3.2.2016 IS-TV tarjoaa Korisliigan keskiviikon kierrokselta todellisen herkkupalan, kun BC Nokia isännöi äänekkäässä Nokian palloiluhallissa Lapuan Kobria ottelussa, josta voitto olisi molemmille enemmän kuin tärkeä saalis. Lisää mielenkiintoa kamppailuun tuo BC Nokian paidassa debyyttinsä tekevä takamiesvahvistus, NBA-kokemusta Denver Nuggetsin sekä Golden State Warriorsin riveistä omaava 188-senttinen dominikaanilainen Luis Flores.

Daniel Bailey ja BC Nokia saavat keskiviikon IS-TV:n ottelussa vastaansa...

...Tuomas Viertolan ja Lapuan Kobrat. Lähetys ottelusta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

BC Nokia vastasi menneen viikon kovimmasta uutispommista, vahvistaen takakenttäänsä NBA-kokemusta omaavalla Luis Floresilla. 188-senttinen takamies korvaa Vincent Simpsonin, jonka sopimus on seuran ja pelaajan yhteisellä päätöksellä purettu. Floresin ensiesiintyminen nähdään illan kamppailussa, jossa BC Nokia isännöi Lapuan Kobria.

Floresin NBA-taival ei kestänyt pitkään, mutta 2,1 pisteen ja 0,7 syötön keskiarvoilla 16:ssa NBA-ottelussa kaudella 2004/2005 esiintynyt 34-vuotias Flores on meriiteiltään yksi kovimmista nimistä joita Korisliigassa on viime aikoina nähty. Floresin viimeisin NBA-maailman tuulien haistelu tapahtui syksyllä 2014, miehen käytyä Cleveland Cavaliersin testattavana.

Floresin vahvistama BC Nokia on neljän ottelun tappioputkessa, mutta takamiehen tuoma piristysruiske on omiaan korjaamaan nokialaisten kurssin. Takamiestensä pelinjohdollisten ongelmien kanssa paininut päävalmentaja Oliver Vidin saa varmasti nuotitettua illan isäntien hyökkäyksen nopeasti Floresin tasoisen takamiehen vahvuuksille sopivaksi. Vakuuttavaa jälkeä kolmen pisteen kaaren takaa kaudesta toiseen tehnyt Flores on fiksu ja Korisliigaan varsin monipuolinen uhka etenkin korintekijänä.

Neljän ottelun ”vieraskiertueelta” kotisaliinsa palaava BC Nokia pääsee lähtemään otteluun muuten varsin terveenä. Ainoa kysymysmerkki illan otteluun on niskaskriinien epävirallinen kuningas, Antti Nikkilä.

- Meillä on takana neljä vieraspeliä ja olemme viettäneet paljon aikaa bussissa, mutta nyt kun pelaamme kotona, meidän on näytettävä mihin pystymme. Meidän on pysäytettävä Lapuan siirtymät, karsittava pois heidän hyökkäyslevypallot ja toisaalta taas minimoitava omat pallonmenetykset, listaa isäntien päävalmentaja Vidin.

- Lapua on paha vastus. Heillä on viisi amerikkalaista ja suomalaiset pelaajat ovat kovia tekemään töitä kentällä, joten tiedossa on paljon siirtymiä.

Vierailija Lapuan Kobrat on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan kaksi. Takamies Lamont Jonesin kanssa sopimuksen purkanut Kobrat vahvisti takakenttäänsä Jonesin lähdön yhteydessä Kouvoista hankitulla takamiehellä, Austen Rowlandilla. Kobrien hyökkäystä tasapainottamaan tuotu Rowland ei vielä kobrapaidassa tehdyssä debyytissään esittänyt parasta osaamistaan, mutta joukkueeseen sisään päästyään Rowland on lapualaisille varmasti kultaakin kalliimpi pelaaja.

Sarjataulukkoa tarkastellessa nousee illan ottelun arvo oikeuksiinsa. Kobrat pyrkivät nousemaan putoamistaistelusta mukaan pudotuspelikuvioihin, ja voitolla Kobrat pitäisivät sarjan jumbona majailevan KTP:n ainakin yhden voiton päässä takapeilissä ja mahdollisesti nousisivat ennen illan otteluita kahdeksantena olevan Vilppaan kanssa tasavoittoihin.

BC Nokian näkökulmasta illan ottelu tarjoaa mahdollisuuden kuroa eroa kuudennella sijalla olevaan Seagullsiin kiinni, ja samalla jätättää ennen illan otteluita samassa voittosaldossa olevan Vilppaan taaksensa mikäli salolaiset eivät sarjapisteitä Loimaalta mukaansa hae.

- Molemmat joukkueet ovat hakeneet vierasvoitot aikaisemmista kohtaamisista. Nokiaa vastaan meidän on pärjättävä levypallopelissä ja jos onnistumme siinä pystymme myös kontrolloimaan ottelun tempoa. Nokian takamiesosastolla on tapahtunut vaihdoksia, joten vastaantuleva joukkue on vielä arvoitus, pyöritteli Kobrien päävalmentaja Derrick Crayton.

- Me saimme uudella kokoonpanolla yhden ottelun alle ja olemme päässeet edes muutaman kerran harjoittelemaan. Se varmasti auttaa joukkuepelaamisen suhteen.

BC Nokian riveistä esiin illan ottelua silmällä pitäen nousevat debytantti Floresin lisäksi etukentän kaksikko David Kravish – Dragan Labovic. 14,9 pisteen, 7,5 levypallon ja 1,4 torjunnan keskiarvoilla suorittava 208-senttinen jenkkisentteri Kravish on kauden alusta asti ollut nokialaisten pelaamisen kulmakiviä etenkin puolustuspäässä. Illan kotijoukkueen rimaa pelottomasti suojeleva Kravish on oiva vastakappale monipuoliselle hyökkäyspään osaajalle Labovicille.

Serbialainen, 207-senttinen Labovic on toden totta ollut vakuuttava jokaisessa 11:ssä näätien paidassa pelaamassaan ottelussa. 19,9 pisteen 7,5 levypallon ja 1,6 syötön keskiarvoilla operoiva Labovic on muodostunut jokaisen vastustajan ottelusuunnitelmassa punaisella tussilla merkityksi uhaksi. Reilulla 50% tarkkuudella kakkosensa ja 32,7% tarkkuudella kolmosensa pussiin upottava iso mies on vaikea pysäytettävä joukkueelle kuin joukkueelle.

Illan vierailija Kobrat vyöryttävät kuitenkin kentälle oman vastauksensa nokialaisten etukentälle. Dom Morris – Damen Bell-Holter –kaksikko on riittävän iso ja hyvin liikkuva kamppaillakseen ainakin etukäteen ajateltuna tasaväkisesti isäntien etukentän kaksikon kanssa.

Kaksikosta 201-senttinen ja 110-kiloinen Morris (13,8/7,1) on liikkuvampi ja heittovoimaisempi (2p 53%, 3p 35%), ja 206-senttinen sekä 111-kiloinen Bell-Holter (14,5/9,3) vahvempi ja vaikeammin siirrettävä vitospaikan jässikkä. Kaksikko repii iltaa kohden yhteenlaskettuna 5,6 hyökkäyslevyä, eivätkä isäntien Kravis ja Labovic helpolla pääse tänäänkään puolustusriman lähellä.

Lähetys Nokian palloiluhallilta alkaa IS-TV:ssä kello 18.30.

Korisliigaa pelataan keskiviikkona myös Loimaalla, missä Bisons isännöi Salon Vilpasta, ja Kauhajoella missä Karhu kohtaa KTP:n. Nämä, sekä kaikki muut Korisliigan kauden 2015/2016 ottelut ovat nähtävissä Elisa Viihteen Fanseat.com –palvelun kautta.

Lisätietoja: IS-TV
 
30.3.2024 19:24 Korisliiga

Korisliigan playoff-parit ratkottu – Hannes Pöllä palasi pelikentille, Lauri Kallio rikkoi piste-ennätyksensä

Korisliigan jatkosarjat pelattiin loppuun, ja viimeisetkin otteluparit puolivälieriin vahvistuivat.

30.3.2024 07:55 Korisliiga

Korisliigan jatkosarjat huipentuvat TV:ssä – Korihaiden ja Kauhajoen ottelu suorana Jimillä

Korisliigan lauantaisessa päätöskierroksessa suurin mielenkiinto osuu taisteluun puolivälierien kotiedusta, jossa kahdesta paikasta taistelevat Korihait, Kataja Basket, Kauhajoki ja Salon Vilpas.

27.3.2024 20:49 Korisliiga

Bisonsin viime sekunnin kori pelasti joukkueen sarjapaikan – Kobrat lunasti lipun playoffeihin

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa ratkaistiin tänään molemmat auki jääneet sijoitukset: sekä viimeinen pudotuspeleihin menijä että sarjasta putoaja.

26.3.2024 20:49 Korisliiga

Seagulls varmisti ykkössijansa Okko Järven pistetykityksellä – Korihait kaatoi Nokian

Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat tänään Helsinki Seagulls ja Korihait.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

Näytä lisää vastaavia