Kauniston vahva iltapuhde kaatoi KTP:n, Pyrintö karkasi Unitedilta

9.2.2018 Kymenlaakson paikalliskamppailussa haettiin ratkaisua pidemmän kaavan kautta, Kouvojen ja KTP:n tarjotessa Kouvolan Jatke Areenan yleisölle 45 minuuttia kiihkeää koripalloviihdettä. Ville Kauniston urotekojen ansiosta voittajaksi nousi lopulta Kouvot, lukemin 83-81 (41-24, 73-73). Illan toisessa ottelussa Tampereen Pyrintö suoritti onnistuneen ryöstöretken Tapiolan Urheiluhalliin, vieden sarjapisteet Espoo Unitedia vastaan numeroin 94-86 (40-46).

Ville Kauniston aikuisen miehen tupla-tupla johdatti Kouvot komeaan kotivoittoon KTP:sta.

Kapteeni Antero Lehto nakutti 20 pistettä ja kieputti 9 koriin johtanutta syöttöä, Pyrinnön hakiessa sarjapisteet Espoosta. Kuvat: Ville Vuorinen

Kouvolan Kouvot ja KTP mittelivät paremmuudesta perjantai-illan herkkupalassa, perinteisessä Kymenlaakson paikalliskamppailussa. Kouvolan Jatke Areenassa kotijoukkue näytti karkaavan vahvan avauspuolikkaan ansiosta, mutta KTP taisteli tiensä mukaan voittotaisteluun ja venytti ottelun ratkaisun jatkoajalle.

KTP-takamies Deon Edwinin lay-up juuri ennen neljännen jakson päättänyttä summeria tasoitti Jatke Areenan tulostaulun digitaalit lukemiin 73-73 ja siirsi kamppailun jatkoerään. Neljännen neljänneksen 13 pisteen takamatkalta aloittanut KTP nousi otteluun mukaan 11 pistettä neljännellä kymmenminuuttisella nakuttaneen sentteri Kenneth Simmsin johdolla ja näytti omaavan pienoisen henkisen yliotteen jatkoerään siirryttäessä.

Kouvojen Jamie Skeen heilautti kuitenkin vaa’an nopeasti isäntien suuntaan, avaamalla jatkoerän henkilökohtaisella 4-0 -pisteputkella. Ottelun ykköstähti Ville Kauniston kolmonen jatkoerän puolenvälin jälkeen ja tätä seuranneet Wayne Bernardin vapaaheitot venyttivät kotijohdon jo ratkaisevasti kuuteen pisteeseen. KTP ennätti vielä kahden pisteen päähän Edwinin kolmosella, mutta vierailijat eivät onnistuneet käyttämään hyödykseen ottelun päätöshetkillä siunaantunutta tasoitusmahdollisuutta.

Näin ollen loppulukemat Kouvolassa kirjattiin Kouvoille numeroin 83-81 (41-24, 73-73).

- Ensimmäisellä puoliajalla olisimme vähän paremmalla viimeistelyllä voineet tappaa pelin. KTP pystyy rakentamaan hyvän pienen viisikon ja heidän tyylisensä joukkue on meille vaikea, koska meillä on iso nelospaikan pelaaja. Jos nuoret pelaajamme eivät olisi pelanneet niin hyvin kolmannella jaksolla kuin pelasivat, olisimme varmaankin väsyneet, niputti Kouvojen päävalmentaja Jyri Lehtonen.

Kapteeni Ville Kaunisto oli Kouvojen voiton avainhahmo perjantai-illan kiihkeässä kamppailussa. Hienoilla prosenteilla 21 pistettä heittänyt (2p 5/5, 3p 3/7, 1p 2/4) Kaunisto kirjautti tupla-tuplan, miehen repiessä lapasiinsa myös 12 levypalloa, sekä ennätti kähveltämään pelivälineen kahdesti joukkueelleen.

Kauniston takana vahvaa jälkeä Kouvojen pelaajista tekivät 16 pistettä heittänyt ja 7 levypalloa kahminut Skeen, sekä 41 minuuttia parketilla uurastanut Tuomas Hirvonen (8/5/7 syöttöä).

KTP:n riveissä debyyttinsä tehnyt Antto Nikkarinen pelasi 37 minuuttia ja kirjautti 8 pistettä, 3 levypalloa ja 6 koriin johtanutta syöttöä. Hienosti kotkalaisten hyökkäystä johtanut Nikkarinen tuskasteli kaukoheittojensa kanssa (3p 0/4), mutta oli silti joukkueensa kantavia voimia, miehen +/- -tilaston näyttäessä lukemaa +4.

- Eka puoliaika oli vähän hakemista, mutta sitten se lähti siitä rullaamaan ihan kivasti. Eilen oli tunnin treenit ja tänään aamun parketilla kävelyt, että ei henkilökohtaisesti ollut ehkä kauhean korkeat odotukset. Ihan kivasti se lopulta lähti rullaamaan ja tämä oli hyvä vääntö ja matsissa oli hyvä tunnelma, Nikkarinen tarinoi ottelun jälkeen.

Nikkarisen lisäksi vahvoja otteita esittivät tupla-tuplat mieheen operoineet Edwin (18/18) ja Simms (20/13), sekä Simmsin tavoin 20 pistettä säkittänyt Mandell Thomas.

Ottelutilastot: Kouvot - KTP

Pyrintö punnersi Unitedin ohi

Tampereen Pyrintö palasi voittojen tielle perjantai-iltana Tapiolan Urheiluhallissa, jonne se matkusti Espoo Unitedin vieraaksi. Avauspuolikkaan jälkeen kuskin paikalla ollut kotijoukkue joutui kolmannen neljänneksen puolivälin jälkeen päästämään vahvaan lentoon yltyneen Pyrinnön ohitseen, eivätkä tamperelaiset enää katsoneet taakseen matkalla 94-86 (40-46) -vierasvoittoon.

Pyrintö-kapteeni Antero Lehto johti joukkojaan esimerkillisellä tavalla perjantai-illan välienselvittelyssä. Läpi ottelun vierailijoiden hyökkäyspelaamista kokemuksen tuomalla varmuudella pyörittänyt Lehto nakutti kolme kolmosta ja yhteensä 20 pistettä, sekä hätyytteli tupla-tuplaa kirjauttaen tililleen myös 9 koriin johtanutta syöttöä.

- Annoimme taas 30 pistettä vastustajalle yhdellä jaksolla, mutta puoliajan jälkeen paransimme paljon. Pidin palopuheen puolustamisesta ja hyökkäyskin alkoi toimia yksinkertaisena, summasi Pyrintö-luotsi Sami Toiviainen.

Lehdon lisäksi vahvaa jälkeä punapaidoista tekivät väkivahva sisäpelaaja Brian Asbury (25/5), sekä härkämäinen Devonne Giles (15/8). Topias Palmi säkitti kolmikon takana 14 pistettä.

Unitedin riveistä kovinta jälkeä tappio-ottelussa teki tuttu kaksikko, Jeb Iveyn (25/5 syöttöä) ja Omar Calhounin (23/5) johtaessa kotijoukkuetta pisteissä sekä syötöissä.

Ottelutilastot: United - Pyrintö

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.