Kauhajoki otti paikallisherruuden takaisin Kobrilta – Ura ja Pyrintö rellestivät koreilla

11.11.2020 21:29 Korisliigan keskiviikko tarjosi kolme kamppailua. Pohjanmaan paikallistaistoissa kotitaika piti toistamiseen pintansa, kun Kauhajoki kaatoi Lapuan kotikentällään. Kouvot ja Pyrintö puolestaan parantelivat voitoillaan asemia sarjataulukossa.

Bojan Sarcevic toimi kapellimestarina Kauhajoen voitossa Kobrista. Kuva: Ville Vuorinen/Korisliiga

Kauhajoen liikuntahallilla nähtiin kauden toinen Pohjanmaan paikallisvääntö. Ensimmäisen osan nimiinsä vienyt Kobrat päästi kauhajokiset karkumatkalle avauspuoliajan lopussa, kun kotijoukkue vei puoliajan viimeiset viisi minuuttia nimiinsä 17-7.

Kobrat pääsi vielä reilut muutama minuutti ennen loppua neljän pisteen päähän, mutta kotijoukkue piti pintansa ja otti kauden viidennen voittonsa 95-85 (48-37).

- Olen tyytyväinen siihen, että meillä oli 25 syöttöä ja vain seitsemän menetystä. Luotettiin siihen, että luomalla vapaita heittopaikkoja on paras tapa meille voittaa ottelua. En ole tyytyväinen puolustamiseen – meillä oli paljon kommunikaatiovirheitä. Olimme onnekkaita, kun Kobrat heitti tänään huonosti. Paljon on tekemistä vielä joukkueen pelaamisessa. Perusasioissa teemme liikaa virheitä, Kauhajoen päävalmentaja Janne Koskimies ruoti omiaan voitosta huolimatta.

Kauhajoen paras pistemies oli 16 pinnaa säkittänyt Collin Malcolm. Kaikkiaan kuusi kotijoukkueen pelaajaa ylsi kaksinumeroiseen pistesaaliiseen. Bojan Sarcevic 12 koriin johtanutta syöttöä ja TJ Holyfieldin 15 levypalloa siivittivät miehet tupla-tupliin. Kobrien tehokkain oli 26 pistettä ja 11 levypalloa noukkinut Anthony Gaines Jr.

Ottelutilastot >

Ura Basket ja Pyrintö järjestivät kori-iloittelun

Ura Basket ja Tampereen Pyrintö järjestivät Liittoisissa todelliset korikarkelot. Pyrintö haki vierasvoiton lukemin 132-113. Pyrinnön 132 pistettä on 2000-luvun kolmanneksi koririkkain noteeraus ja kovin 14 vuoteen. Yhteispisteet 245 puolestaan on suurin puolestaan 36 vuoteen varsinaisella peliajalla.

- Aika mielenkiintoinen ottelu. Kori-iloittelu. Ylä- ja alamäkiä, siinä kolmannella jaksolla Ura meinasi päästä mukaan, mutta meidän aloitusviisikko hyvin hoiti homman kotiin. Ei voi Lewisille olla vihainen, siitä että poika on laittanut palloa ilmaan, kun heittää noin hyvin, kommentoi 15 pistettä Pyrinnölle upottanut Lassi Kilpinen.

- Oli hyvä peli meiltä. Tultiin peliin oikealla asenteella. Kunnioitettiin vastustajaa, mutta tiedostettiin missä meidän vahvuudet on ja pelattiin järkevästi läpi pelin. Ura hyökkäsi sekä fiksusti että tehokkaasti. Uskalsi ottaa ne heitot, joita meitä vastaan tulee, pisti kovalla prosentilla ne sisään ja taisteli irtopalloista. Tässä pelissä tuli paljon yrityksiä molemmille joukkueille ja kun prosentit on hyviä niin pinnoja tulee tauluun, Pyrinnön päävalmentaja Miikka Sopanen fiilisteli voittoa.

Kentän pistekunkkuna hääri jälleen kerran Pyrinnön Marcus Lewis, joka pussitti 41 pistettä. Kotijoukkue Uran paras oli 27 pistettä nakuttanut Kevaughn Allen.

Pyrintö nousi voitollaan sarjataulukon toiselle sijalla. Tamperelaiset ovat voittaneet kahdeksasta ottelustaan kuusi.

Kouvot otti tärkeän kotivoiton

Kouvot piti tärkeät pisteet Kouvolassa kotivoitollaan Korihaista. Vierasjoukkue pysyi kotijoukkueen matkassa vajaat 25 minuuttia, kunnes kotijoukkue otti parhaimmillaan 18 pisteen karkumatkan. Korihait nousi vielä lopussa parhaimmillaan seitsemän pisteen päähän, mutta Kouvojen Anthony Ballardin (16/15) onnistunut kahden pisteen suoritus tyrehdytti taka-ajon.

Kouvojen paras pistemies oli tarkasti 20 pistettä heittänyt Tuomas Hirvonen. Korihaiden paras oli 16 pistettä viimeistellyt Trevor Blondin.

Kouvoille voitto oli kauden kolmas ja se nousi tasapisteisiin kahdeksantena olevan Kataja Basketin kanssa, joka on pelannut yhden ottelun kouvolalaisia vähemmän. Korihait metsästää Ura Basketin tavoin kauden avausvoittoa.

23.3.2024 19:06 Korisliiga

Kobrat taivutti KTP:n kriittisessä väännössä – Lapuan playoff-paikan todennäköisyys kasvoi

Kobrat ja KTP-Basket kamppailevat miesten Korisliigan viimeisestä pudotuspelipaikasta.

22.3.2024 20:38 Korisliiga

Ylemmän jatkosarjan nelikko taas tasoissa Vilppaan voiton ansiosta – Pyrintö yhä mukana playoff-kisassa

Miesten Korisliigan jatkosarjoissa yritetään ratkoa niin kotietua kuin viimeistä playoff-paikkaa ja sarjasta putoajaakin. Ratkominen jatkuu kahdella viimeisellä kierroksella.

20.3.2024 20:53 Korisliiga

Kobrat tarrasi tiukasti kiinni viimeiseen playoff-paikkaan – Lahti pahassa pinteessä

Joona Tuomala paukutti pisteitä, kun Kobrat kaatoi Lahti Basketballin. Kumpikin joukkueista kamppailee jatkosarjan loppusuoralla tärkeistä pisteistä.

19.3.2024 20:30 Korisliiga

Kataja tasasi voittotilin Kauhajokea vastaan, mutta Kauhajoki säilytti edun korierossa

Kauhajoki ja Kataja ratkoivat paremmuusjärjestystään miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa.

16.3.2024 21:52 Korisliiga

Kauhajoki ja Korihait kavensivat eroa BC Nokiaan – Seagulls porskuttaa kärjessä

Korisliiga jatkui kolmella ylemmän jatkosarjan ottelulla. Illan voittajia olivat Kauhajoki, Korihait ja sarjaa johtava Seagulls.

15.3.2024 20:54 Korisliiga

Kamppailu viimeisestä playoff-paikasta tiukentuu – KTP otti tärkeän voiton

KTP-Basket nousi playoff-viivan yläpuolelle, ja Bisons Loimaa sai pientä hajurakoa putoamispaikkaan.

13.3.2024 20:25 Korisliiga

Tuomas Hirvonen johti Katajan voittoon – ylemmässä jatkosarjassa nyt peräti neljä joukkuetta tasapisteissä

Kataja Basket onnistui tasaamaan pistetilin Korihaiden ja kahden muunkin joukkueen kanssa.

10.3.2024 19:28 Korisliiga

Kouvojen pistetili jo kolmanneksi paras Korisliigassa – Lahti jumissa putoajan paikalla

Pudotuspelipaikan ja alemman jatkosarjan voiton varmistanut Kouvot kaatoi tänään Lahti Basketballin kovilla lukemilla.

9.3.2024 20:31 Korisliiga

Seagulls ensimmäisenä 20 voiton saldoon, BC Nokialta kolmannen jakson täystyrmäys Vilppaalle

Helsinki Seagulls näyttää selättäneen vaikean talvikautensa. Gulls haki nyt toisen perättäisen voittonsa ylemmässä jatkosarjassa tykittämällä ilmiömäisellä kolmosnäytöksellä Karhu Basketin nurin kotonaan. BC Nokia vankisti asemiaan kakkospaikalla nuijimalla Salon Vilppaan kolmannella jaksolla peräti 25 pisteen marginaalilla.

8.3.2024 20:28 Korisliiga

KTP jatkaa voittojen tiellä – Korisliiga-veteraani Jeremiah Wood jälleen vedossa

Miesten Korisliigan alemmassa jatkosarjassa KTP-Basket päihitti Bisons Loimaan 84–76.